Skip to content

Hoe Shdocvw.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

28 de juli de 2021
shdocvw dll error message 5a79ab29ae9ab8003638f689

Shdocvw.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het shdocvw DLL-bestand. Shell Doc Object and Control Library (shdocvw.dll), ook wel Microsoft Internet Controls genoemd, is verantwoordelijk voor de gebruikersinterface voor Internet Explorer en andere delen van Windows. In sommige gevallen kunnen shdocvw.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het shdocvw.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder ​Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Shdocvw.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop shdocvw.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u shdocvw.dll-fouten kunt zien:

 • Shdocvw.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat shdocvw.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]shdocvw.dll
 • Het bestand shdocvw.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: shdocvw.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.

Shdocvw.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de shdocvw.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe Shdocvw.dll Fouten Te Repareren

Download shdocvw.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van shdocvw.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de shdocvw.dll-fout.

 1. Herstel shdocvw.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” shdocvw.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u per ongeluk shdocvw.dll hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u shdocvw.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van shdocvw.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Voer de opdracht sfc/scannow Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of beschadigde kopie van het bestand shdocvw.dll te vervangen. Aangezien dit DLL-bestand wordt geleverd door Microsoft, moet het hulpprogramma Systeembestandscontrole het herstellen.

 3. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand shdocvw.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 4. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige shdocvw.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de shdocvw.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de shdocvw.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 6. Installeer het programma dat het bestand shdocvw.dll gebruikt opnieuw. Als de shdocvw.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, kan het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.

 7. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met shdocvw.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand shdocvw.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand shdocvw.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 8. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als shdocvw.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 9. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen tot de laatste stap overgelaten, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die shdocvw.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor probleemoplossing voor het afzonderlijke shdocvw.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 11. Gebruik een gratis registerreiniger om shdocvw.dll-gerelateerde problemen in het register te herstellen. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige shdocvw.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. Registeropschoonprogramma’s zijn in de meest zeldzame gevallen nodig, maar we hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt. Zie onze veelgestelde vragen over Registeropruimers voor meer informatie over hoe vaak u er een moet gebruiken.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de shdocvw.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de shdocvw.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 13. Los een hardwareprobleem op als er shdocvw.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.