Skip to content

Hoe Siri te gebruiken op iPhone 12

11 de juli de 2021
GettyImages 1205026770 defd7d080adf4d61879c0ad3e5ac4f00

Wat te weten

 • Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot Siri op iPhone 12-modellen: door lang op de rechterknop te drukken of met een spraakopdracht, zoals ‘Hey Siri’.
 • Siri neemt niet langer je hele scherm over, maar werkt via een kleurrijk pictogram en widgetreacties.
 • Je kunt Siri gebruiken om berichten aan te kondigen naar andere Apple-apparaten zoals HomePods en AirPods via een intercom-achtige modus.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Siri inschakelt en opent op de iPhone 12, wat u kunt doen met de stemassistent en hoe u de intercomfunctie gebruikt.

Siri inschakelen op iPhone 12

Voordat u profiteert van de nieuwe functies die in iOS 14 in Siri zijn uitgebracht, moet u er eerst voor zorgen dat Siri is ingeschakeld op uw iPhone 12.

 1. Open Instellingen.

 2. Selecteer Siri en zoeken.

 3. de op de Siri en zoeken pagina, zorg ervoor dat de volgende drie opties zijn ingeschakeld:

  • Luister naar “Hey Siri”: hiermee kun je de wake-frase “Hey Siri” zeggen om een ​​interactie met de stemassistent te beginnen.
  • Druk op de zijknop voor Siri: Hiermee kunt u Siri wekken door lang op de knop aan de rechterkant van de telefoon te drukken.
  • Siri toestaan ​​indien vergrendeld: hiermee kunt u Siri gebruiken zonder uw telefoon te ontgrendelen.

Hoe Siri te gebruiken op iPhone 12

Zodra Siri is ingeschakeld op je iPhone 12, hoef je alleen maar “Hey Siri” te zeggen of lang op de knop aan de rechterkant van de telefoon te drukken om toegang te krijgen. Met de Siri-update in iOS 14 neemt de stemassistent niet langer je volledige scherm over. In plaats daarvan zie je een kleurrijk pictogram onder aan het scherm om aan te geven dat er naar je vraag of verzoek wordt geluisterd. Wanneer u reageert, verschijnen de reacties als widgets en banners op een deel van uw telefoonscherm, maar ze nemen nog steeds niet het hele scherm over.

Siri gebruiken als intercom

Een extra functie die je misschien tegenkomt als je Siri op de iPhone 12 gebruikt, is de intercomfunctie die beschikbaar is als er meerdere Apple-apparaten in je huis zijn. De intercomfunctie is beschikbaar op Apple smart home-apparaten, iPhones, iPads, Apple Watch, AirPods en zelfs CarPlay. Als je de functie wilt gebruiken, zeg je: “Hé Siri, vertel het aan iedereen” [your message].” Siri stuurt de berichten naar verbonden apparaten en ontvangers kunnen reageren door te zeggen: “Hé Siri, speel opnieuw af [their response]. Berichten die via de intercomfunctie worden verzonden, worden afgespeeld op HomePod-apparaten en AirPods en verschijnen als meldingen op apparaten zoals iPhone en iPad.

Verbeteringen aan Siri in iOS 14

De iOS 14-update voor Siri (de versie die op iPhone 12 was geïnstalleerd op het moment van release) bevat een aantal updates voor het uiterlijk en de mogelijkheden van de stemassistent. Naast de hierboven genoemde uiterlijke wijzigingen, zijn ook deze functies toegevoegd of verbeterd:

 • Betere antwoorden: Siri beheert volgens Apple meer dan 25 miljard verzoeken per maand. Om al die verzoeken in te willigen, moest de virtuele assistent veel leren. Apple beweert zelfs dat Siri 20 keer meer feiten heeft dan een paar jaar geleden. En het vermogen van de virtuele assistent om het web te gebruiken om antwoorden te geven, is ook verbeterd.
 • Slimmere suggesties: Een van de verbeteringen aan Siri is een handige widget voor Suggesties voor snelkoppelingen waarmee het acties kan voorstellen die u regelmatig doet. Als u bijvoorbeeld in de auto stapt, stelt Siri voor om kaarten te openen of een kopje koffie te bestellen bij uw favoriete koffiehuis. En u kunt deze suggesties in uw Vandaag-weergave of op uw startscherm (of beide) hebben.
 • ETA delen: Als je een andere iPhone-gebruiker ontmoet en hem een ​​verwachte aankomsttijd wilt geven, kun je Siri vragen om ‘Mijn verwachte aankomsttijd te delen’. Siri stuurt vervolgens je ETA, via Apple Maps, naar die persoon. Er zijn echter een paar kanttekeningen. U moet al een routebeschrijving hebben gestart in Apple Maps en uw Apple ID-e-mailadres wordt gebruikt om uw geschatte aankomsttijd te delen.
 • Spraakberichten: Siri kan audioberichten voor u opnemen en verzenden met iMessages of MMS-tekstberichten (wat betekent dat u zelfs audiobestanden naar Android-gebruikers kunt verzenden). Zeg gewoon “Stuur een audiobericht naar” en Siri neemt op en verzendt de audio. Je hebt de mogelijkheid om ernaar te luisteren, het te annuleren of het opnieuw op te nemen voordat je het verzendt. Je hebt ook de mogelijkheid om dit via CarPlay te doen.
 • Betere vertaling: Siri’s vertaaldiensten zijn verbeterd met iOS 14. Er zijn nu 65 talenparen en je hoeft geen internetverbinding te hebben om de vertaling te laten plaatsvinden. Bovendien zijn de vertalingen veel vlotter dan in het verleden.
 • Fietsroutes met kaarten: als je een routebeschrijving nodig hebt, kun je Siri nu vragen: “Waar zijn fietsroutes naar toe?” [name of place].” Als Siri de plaats waarvoor je de routebeschrijving hebt aangevraagd niet begrijpt of herkent, biedt de spraakassistent suggesties en wordt je vervolgens doorgestuurd naar Apple Maps voor de juiste routebeschrijving.
 • Geautomatiseerde herinneringen vanuit e-mail: In iOS 14 kreeg Siri de mogelijkheid om mogelijke herinneringen uit e-mail te herkennen en suggesties te doen. Als je merkt dat je veel herinneringen per e-mail maakt, is dit een handige functie om je bezig te houden.

Verbeteringen aan Siri in iOS 14.5

Apple’s iOS 14.5-update, uitgebracht in april 2021, bevat nog meer Siri-verbeteringen. iPhone-bezitters kunnen nu kiezen welk soort stem ze willen dat Siri gebruikt bij het beantwoorden van vragen. Er is niet langer een standaardstem. Wanneer iemand zijn apparaat voor het eerst instelt, kunnen ze kiezen uit een meer diverse, natuurlijk klinkende reeks opties. Bovendien krijgt Siri meer Group FaceTime-ondersteuning in de 14.5-update. Het is nu gemakkelijker om met meerdere mensen of met een willekeurige groep in Berichten te bellen. Siri kan ook inkomende oproepen aankondigen via Apple AirPods of compatibele Beats-hoofdtelefoons. iPhone-gebruikers kunnen Siri zelfs een contactpersoon voor noodgevallen laten bellen als ze hulp nodig hebben en ze fysiek niet in staat zijn om zelf te bellen.