Skip to content

Hoe Skype te integreren met Mozilla Thunderbird

7 de augustus de 2021
illustration of smart phones and cloud against blue background 594832411 5af5f86f6bf0690036a7969e

Het concept van unified communications heeft tot doel uw contacten overal binnen handbereik te brengen. Het is handig om op de naam van een contactpersoon of persoonlijke informatie in een e-mailbericht te klikken om een ​​oproep te starten, zonder dat u een softphone hoeft te starten. U kunt dit bereiken door een VoIP-softphoneservice zoals Skype te integreren in uw Thunderbird-e-mailclient.

Hoe u Skype-gesprekken kunt voeren vanuit Thunderbird

Uw computer gebruikt een protocol-handler om te bepalen hoe oproepen worden gestart of hoe gegevens via internet worden overgedragen. Elke toepassing werkt met een protocol dat wordt weergegeven door een voorvoegsel zoals http: voor webpagina’s, sip: voor het protocol voor het starten van een sessie en ​skype: voor Skype-oproepen. De integratie-app identificeert telefoonnummers in e-mailberichten en elders en gebruikt de protocolhandler om deze toe te wijzen aan de respectieve identifier in de service. Als gevolg hiervan activeert een enkele klik de bellende app om het contact te bellen.

Hier zijn een paar Mozilla-add-ons om Skype-gesprekken te voeren door op contacten in Thunderbird te klikken. Er zijn er niet veel van in de buurt. Van de weinige die er zijn, zijn deze twee de meest up-to-date. Ze hebben voortdurende ondersteuning en leveren de goederen naar tevredenheid.

Hoe Telify te gebruiken op Thunderbird

De Telify-add-on werkt zowel op Thunderbird als op Firefox, wat betekent dat u deze kunt gebruiken om op nummers en contactgegevens in e-mailberichten en webpagina’s te klikken. Telify identificeert nummers en presenteert een contextgevoelig vervolgkeuzemenu waarmee de gebruiker kan kiezen welke service hij wil gebruiken om te bellen. Het werkt met verschillende Skype- en SIP-clients, Netmeeting en een aantal VoIP-clients van derden.

Hoe TBDialOut op Thunderbird te gebruiken

De TBDialOut-add-on voegt werkbalkknoppen toe en geeft contextgevoelige menu-opties en klikbare links voor telefoonnummers. Het linkt ook rechtstreeks naar uw Thunderbird-adresboek. TBDialOut werkt uitsluitend met Thunderbird en is daarom goed geïntegreerd. TBDialOut krijgt echter geen updates meer, dus het is mogelijk niet compatibel met de meest recente Thunderbird-release.