Skip to content

Hoe Smart Home Gear uw premies kan verlagen

5 de juli de 2021
GettyImages 1223160219 8a33e489c3634271b6acf54dbbe8a795

Belangrijkste leerpunten

  • Slimme huistechnologie en woningverzekeringen gaan hand in hand om huiseigenaren veilig te houden.
  • Specifieke smart home-technologie kan verzekeringsclaims voorkomen door waterlekken of elektrische bogen te detecteren voordat ze ernstige problemen worden.
  • Experts zeggen dat slimme thuistechnologie huiseigenaren zal helpen geld te besparen op hun woningverzekering.

Slimme huistechnologie kan onze lichten aandoen of muziek voor ons afspelen, maar experts zeggen dat er extra voordelen zijn om de verzekeringstarieven van huiseigenaren te verlagen. Met technologie zoals beveiligingscamera’s, automatische sloten, interactieve deurbellen en meer, maken huiseigenaren van veiligheid een prioriteit in hun huizen. De toekomst van woningverzekeringen zal prioriteit geven aan dit soort slimme huisproducten om de algehele veiligheid van een huis te vergroten. “Zoals de verzekeringssector begint te kijken naar” [smart home technology] meer en meer denk ik dat het een onderdeel van elk huis zal worden,” vertelde Dave Wechsler, vice-president van groei-initiatieven bij huisverzekeringsmaatschappij Hippo, telefonisch aan Lifewire.

Hoe Smart Home Tech u veilig houdt

Hoewel de meeste mensen denken dat een veilig huis beschermd is tegen diefstal of inbraak, is er meer aan verzekeringen gerelateerde veiligheid waar smart home-technologie ons bij kan helpen, vooral om te voorkomen dat verzekeringsclaims überhaupt plaatsvinden. “Zoals de verzekeringssector begint te kijken naar” [smart home technology] meer en meer denk ik dat het een onderdeel van elk huis zal worden.” “Een groot deel van de verzekering is een keukenbrand of een wasmachine die breekt en overal water morst,” zei Wechsler. “In deze gevallen verliest de verzekeringsmaatschappij geld en de klant verliest geld, en dingen waar ze om geven.” De slimme thuistechnologie die kan helpen besparen op uw verzekering, is niet noodzakelijk uw slimme deurbel of Alexa-huisassistent. Wechsler denkt dat er veel in de handel verkrijgbare slimme producten zijn die op grotere schaal zullen worden gebruikt beschikbaar voor huiseigenaren, en kan hen helpen bij mogelijke verzekeringsverliezen.

Bebaarde senior man praten op smartphone in de buurt van plastic waskom thuis in de woonkamer vanwege daklekkage

“We zien nu producten die een waterlek kunnen horen, je vertellen hoe ver weg het is en in welke richting het komt”, zei hij. “Dit zijn geen vergezochte producten.” Hij ziet andere manieren waarop slimme thuistechnologie huiseigenaren kan helpen met hun verzekering in producten die elektrische vonken bewaken om een ​​elektrisch vuur te vangen voordat het gebeurt, kachelsensoren die voorkomen dat een kachelbrand zich verspreidt, en zelfs draadloze aanwezigheidsdetectie ingebed in de wifi van een huis. Fi.

De toekomst van woningverzekeringen

Wechsler zei dat slimme thuistechnologie de oude manieren van verzekering van huiseigenaren zou kunnen veranderen om mensen te helpen betere kortingen en tarieven op hun verzekeringspolissen te krijgen door het risico op verlies drastisch te verminderen. “We zullen zien dat veel verzekeringsmaatschappijen de komende jaren smart home-technologie gaan omarmen”, zei hij. “Verzekeringsmaatschappijen zullen zien dat ze je kunnen prijzen als een veiligere consument en je tarieven kunnen wijzigen omdat je slimme thuistechnologie gebruikt – een beetje zoals hoe de auto-industrie veilige chauffeurskortingen biedt.” Wechsler zei dat sommige oudere en meer gevestigde verzekeringsmaatschappijen niet zo open zouden staan ​​​​om slimme thuistechnologie te koppelen aan de verzekering van huiseigenaren zoals Hippo is.

“[Some home insurance companies] zijn echt geïnteresseerd in [smart home technology], maar veel van hen hebben op dit moment andere doelen en zien dit als vijf jaar, maar ik denk dat ze de boot missen”, zei hij. Hippo werkt samen met verschillende smart home-bedrijven, zoals ADT, SimpliSafe, Kangaroo en Notion , om zijn klanten goedkopere verzekeringstarieven te bieden als ze deze technologie in hun huis integreren. Hippo’s benadering om slimme huistechnologie te combineren met woningverzekeringen is uiteindelijk de toekomst van verzekeringen, zegt Wechsler. “Ik heb er alle vertrouwen in dat in de komende twee jaar , zullen consumenten hun verzekeringsmaatschappijen gaan vragen waarom ze hun geen tools geven om hun huis slimmer en veiliger te maken, “zei hij. “Consumenten zullen dit nieuwe veiligheidsniveau echt zien en er hun voordeel mee doen.”