Skip to content

Hoe smartphones je relatie kunnen schaden

16 de juli de 2021
GettyImages 500842528 bf4fe88fb5414665a8f6d1b85e918437

Belangrijkste leerpunten

  • Uit een recent onderzoek blijkt dat smartphones je kunnen afleiden van romantische relaties, in nieuws dat niemand zou moeten verbazen.
  • Een meerderheid van de mensen (54%) spendeert liever tijd op hun telefoon dan in het gezelschap van hun partner.
  • Om te voorkomen dat uw smartphone uw relatie schaadt, raadt een expert aan dat stellen opzettelijk quality time creëren.
Volgens een recent en niet verrassend onderzoek kunnen smartphones de vreugde van romantische relaties wegnemen. Een meerderheid van de mensen (54%) zou liever tijd op hun telefoon doorbrengen dan in het gezelschap van hun partner, volgens een deprimerend nieuw onderzoek van de evaluatiesite voor doorverkoop van smartphones, SellCell. Slechte smartphone-etiquette kan relaties schaden, zeggen experts. “Smartphones kunnen voor iedereen enorm afleidend zijn, ongeacht hoe gezond of gelukkig je relatie is”, zei huwelijkstherapeut Becca Hirsch in een e-mailinterview. “Afgeleid worden door je telefoon zegt niet per se iets slechts over je relatie, maar het kan betekenen dat je bewuster en bewuster moet zijn om aanwezig te zijn bij je partner en je telefoon weg te leggen.”

Schermen verslaan mensen

Uit het onderzoek van SellCell onder 2000 smartphonegebruikers die samenwonen met een romantische partner, bleek dat technologie vaak voorrang heeft op menselijk contact. Op een gemiddelde dag zegt 71% van de mensen dat ze meer van hun persoonlijke tijd met hun telefoon doorbrengen dan met hun partner, waarbij 52% van de mensen 3-4 uur meer per dag op hun telefoon doorbrengt dan met hun romantische partners, SellCell-claims. De allure van smartphones is sterk. Ongeveer 30% van de mensen stuurt een bericht naar hun partner wanneer beiden thuis zijn, in plaats van een persoonlijk gesprek te voeren. Meer dan driekwart van de vrouwen (78%) besteedt meer tijd aan hun telefoon dan met hun partner, zo blijkt uit het onderzoek. Zelfs voordat ze ‘goedemorgen’ zeggen, checkt 80% van de vrouwen eerst hun telefoon. “…Creëer opzettelijk quality time, wat betekent dat er geen schermen zijn tenzij je het gebruikt voor een doel zoals het kijken van een film.” Het aandachtzuigende karakter van smartphones kan moeilijk zijn voor koppels, zei koppeladviseur Kyle Zrenchik in een e-mailinterview. “Terwijl iedereen zijn ‘eigen tijd’ moet hebben, is de aard van apps en apparaten er een die is ontworpen om de aandacht vast te houden,” voegde hij eraan toe. “Zo kan onschadelijke tijd voor jezelf veranderen in verwaarlozing van de mensen om hen heen.”

Intimiteit doden

Intimiteit kan eronder lijden wanneer telefoons op de eerste plaats komen, zei Zrenchik. “Intimiteit en vonk die anders zouden ontstaan ​​tussen een paar in gesprek en interactie, worden verstikt omdat een of beide mensen op hun apparaten zitten”, voegde hij eraan toe. “Knuffelen op de bank, samen lachen of samen douchen, gebeurt niet wanneer een of beide scrollen. Deze acties die kunnen leiden tot [intimacy] gebeuren niet.” Hirsch zei dat ze moeite heeft om te oefenen wat ze predikt; dat minder schermtijd beter is voor relaties tijdens de coronaviruspandemie. Tegenwoordig checkt ze constant haar telefoon met haar vrienden, familie en klanten. “Mijn partner en ik moeten duidelijk zijn wanneer we samen quality time willen zonder telefoons, en aan de andere kant oefenen we ook om elkaar geduld en gratie te geven als we merken dat de ander tijdens de tijd samen aan hun telefoon gekluisterd is, “ze toegevoegd.

Een stel in bed, beide met behulp van mobiele apparaten en elkaar negerend.

“In plaats van aan te nemen dat het de ander niets kan schelen, stellen we dat we elkaars volledige aandacht nodig hebben voor dit gesprek of dat we quality time samen willen.” Zrenchik zei dat zijn eigen telefoongewoonten hem van zijn man weg kunnen drijven. Hij raakt geïrriteerd als zijn man tegen hem praat terwijl hij door Reddit scrolt of het nieuws leest. “Dit is zo dwaas omdat hij eigenlijk niets belangrijks onderbreekt”, voegde hij eraan toe. “Maar omdat ik zo ‘verdwaald’ ben in mijn telefoon, raak ik geïrriteerd als ik eruit word gehaald.” Om te voorkomen dat uw smartphone uw relatie schaadt, raadt Hirsch stellen aan om opzettelijk quality time te creëren, wat betekent dat u geen schermen gebruikt, tenzij u hem gebruikt voor een doel zoals het kijken van een film. Sommige stellen voeren een beleid voor geen telefoons in de slaapkamer, wat kan helpen meer tijd voor verbinding te creëren en u te helpen beter te slapen, zei ze. Maar wees niet te haastig om harde lijnen te trekken voor smartphonegebruik, zei Zrenchik. “Dit is geen probleem dat snel zal verdwijnen”, voegde hij eraan toe. “Simpel gezegd, mensen houden van hun telefoons. Als mensen eenmaal gewend zijn dat hun telefoons altijd bereikbaar zijn, zullen ze ze niet snel opgeven.”