Skip to content

Hoe Snap ervoor zorgt dat ik weer van Pokémon wil houden

20 de juni de 2021
GettyImages 1054182056 dd427422d4c4493aa23e73a44d0075e9

Belangrijkste leerpunten

  • Nieuwe Pokémon Snap verschijnt op 30 april 2021.
  • De nieuwe Pokémon Snap zal betere graphics en animaties bieden dan voorheen Pokémon spellen.
  • Het biedt ook eenvoudige mechanica en een nieuw mysterie dat spelers kunnen oplossen.

Na 20 jaar blaast Nintendo eindelijk de cultklassieker nieuw leven in Pokémon Snap, iets wat Pokémon franchise hard nodig heeft nu het de sprong naar de Nintendo Switch heeft gemaakt. Sinds de oprichting in 1996, Pokémon is gegroeid en uitgebreid, wat heeft geleid tot een aantal eenmalige titels en sequels. Maar misschien wel de meest iconische van deze spin-offs was die van 1999 Pokémon Snap.

Snap nam het monster-vangende karakter van de franchise en schafte het volledig af, in plaats daarvan te focussen op een on-rails-ervaring over het maken van foto’s van verschillende Pokémon. Nu, met meer dan 20 jaar Pokémon titels in het achteraanzicht, een terugkeer naar de eenvoudige mechanica met de nieuwe Pokémon Snap is precies wat de serie nodig heeft om te vernieuwen en vooruit te helpen.

Goed maken

Nintendo’s geschiedenis met gameconsoles is in de loop der jaren wisselvallig geweest, waarbij het bedrijf vaak drastische maatregelen nam om zijn console te onderscheiden van de concurrentie. Met de Nintendo Switch brak de gamegigant opnieuw de mal en bood een console aan die een thuisconsole zou kunnen zijn die op je televisie kan worden aangesloten, terwijl hij ook klein genoeg is om mee te nemen onderweg. Wanneer Pokémon Zwaard en Pokémon Schild voor het eerst werden aangekondigd in 2019, was iedereen enthousiast om te zien hoe de Nintendo Switch de serie verder zou brengen. Betere graphics en animaties stonden hoog op de lijst van dingen die de gemeenschap verwachtte, en toen de nieuwe games uitkwamen, waren fans en critici teleurgesteld.

In plaats van volledig te profiteren van de hardware van de Nintendo Switch, Pokémon Zwaard en Schild bood dezelfde eenvoudige animaties en afbeeldingen als eerdere titels op veel zwakkere draagbare apparaten. Met Pokémon Snap, heeft de serie eindelijk de kans om de beloften waar fans naar uitkeken, waar te maken Zwaard en schild. Hoewel niet ontwikkeld door Game Freak – het gebruikelijke bedrijf achter Pokémon titels—Pokémon Snap zou ons kunnen laten zien hoe mooi het Pokémon-universum kan zijn met een extra laag verf en wat extra schroeven. Door high-fidelity graphics aan te bieden, de ontwikkelaar achter Snap, Bandai Namco, geeft spelers betere animaties. Visuals zijn zwaar benadrukt tijdens de teasers die we tot nu toe hebben gezien, wat de toekomst zou kunnen helpen Pokémon titels komen uit de doos waarin het sinds de Gameboy-dagen vastzit.

Een heel ander spelgenre, Pokémon Snap zal alle RPG-mechanica afschaffen die inheems zijn in de Pokémon franchisenemer.

We hebben geschiedenis

In 2002, toen ik nog maar 10 jaar oud was, verraste mijn vader mijn broer en ik met een Nintendo 64. Het was de tweede gameconsole die we in mijn leven hadden gehad, en degene die mijn liefde voor videogames als een kind. Hij had de oude console op een rommelmarkt gevonden en was er zelfs in geslaagd een paar games te vinden, waaronder Super Mario 64, The Legend of Zelda: Majora’s Mask, en Pokémon Snap. Het was de eerste keer dat ik de naam ooit hoorde Pokémon, en ik werd meteen aangetrokken door de schattige foto’s van franchise-iconen zoals Pikachu. Toen we gingen zitten om de console voor de eerste keer uit te proberen, smeekte ik ze om me te laten uitproberen Pokémon Snap. Uiteindelijk gaven ze toe, en al snel trok ik mijn camera aan en zocht naar Pokémon om foto’s van te maken terwijl ik werkte om professor Oak te helpen zijn onderzoek af te ronden.

Een screenshot van Pokémon Snap op Nintendo Switch.

Het gaf me deze prachtige, diepe duik in een wereld waarvan ik het bestaan ​​niet had geweten. Hoewel ik dol ben op de RPG-mechanica van het hoofdpersonage Pokémon titels, niets heeft me ooit zo geraakt als Pokémon Snap. Daarna heb ik andere games in de franchise verkend en zelfs teruggegaan om de eerdere generaties van de serie te ervaren. In de loop der jaren ben ik echter moe geworden van het spoelen en herhalen van dezelfde repetitieve reeks op nieuwe locaties. Met de kracht van de Nintendo Switch erachter, is de nieuwe Pokémon Snap zou precies kunnen zijn wat ik wilde van de Pokémon franchise: een mooie en inspirerende wereld vol heerlijke Pokémon om over te leren, evenals een intrigerend mysterie om te helpen oplossen.