Skip to content

Hoe Snapchat-video’s op te slaan

3 de juli de 2021
how to save snapchat videos 3485995 b05fa74797d048d8afc5b14f8134ca7f

Wat te weten

  • Sla je Snapchat-video op: Neem je video op door de grote Vermelding knop. Druk op pijl naar beneden knop totdat je ziet Opgeslagen.
  • Bewaar je video die is gepost als een verhaal: In de Verhalen tabblad, selecteer de 3-punts menu. Tik op een snap video en selecteer de pijl naar beneden naast dat.
  • Video’s van andere gebruikers opslaan: gebruik de iOS-schermopnamefunctie, een screencast-app of neem deze op met een aparte camera.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Snapchat-video’s kunt opslaan, die meestal een paar seconden nadat ze zijn bekeken, verdwijnen. Informatie omvat hoe u uw eigen Snapchat-video’s kunt opslaan, hoe u een video kunt opslaan die u hebt gepost als een verhaal en verschillende methoden om video’s van andere gebruikers op te slaan.

Bewaar je Snapchat-video’s

Als u alleen uw eigen video’s wilt opslaan, is de oplossing eenvoudig. U doet het op dezelfde manier als u een foto opslaat voordat u deze plaatst. Neem uw video op door de . ingedrukt te houden grote duidelijke toets zo lang als u wilt. Het wordt weergegeven als één lange video, verdeeld in verschillende snaps. Tik vervolgens op de pijl naar beneden knop die in de linkerbenedenhoek van het scherm verschijnt. Je weet dat je video succesvol is opgeslagen als een Opgeslagen bericht verschijnt.

Om de video te vinden die je hebt opgeslagen, controleer je je Herinneringen door op de . te tikken Herinneringen pictogram (dat eruitziet als twee kaarten) onder de grote clear snap/opnemen om je opgeslagen video daar te vinden. Tik er vervolgens op om het te bekijken of tik op de vinkje pictogram in de rechterbovenhoek om de video te selecteren, gevolgd door de opslaan/exporteren pictogram in het menu dat onderaan verschijnt om het op uw apparaat op te slaan.

Afbeeldingen opslaan uit Snapchat-herinneringen

Makkelijk genoeg, toch? Het enige wat u hoeft te doen is niet vergeten om op de te tikken sparen knop voordat u deze naar uw vrienden verzendt.

Een video opslaan die is gepost als een verhaal

Als je bent vergeten je video op te slaan voordat je hem hebt verzonden, kun je hem niet meer op je scherm krijgen. Als je het echter als een verhaal hebt gepost, is er een manier om het op te slaan. Van jouw Verhalen tabblad, tik op de drie grijze verticale stippen die rechts van verschijnen Mijn verhaal. Tik op een snap video (als je meerdere verhalen hebt gepost) en tik vervolgens op de pijl naar beneden dat ernaast verschijnt om het op uw apparaat op te slaan.

De downloadknop in Snapchat

Video’s van andere gebruikers opslaan

Als je Snapchat-video’s wilt opslaan van andere gebruikers die video’s naar je sturen of video’s als verhalen posten, is het een beetje ingewikkelder. Het ontbreken van een ingebouwde functie om Snapchat-foto’s en -video’s van andere gebruikers op te slaan, heeft te maken met ervoor te zorgen dat iedereen de privacy krijgt die ze verdienen. Als je een screenshot maakt van de foto van iemand anders die naar jou is verzonden, stelt de app de afzender hiervan op de hoogte. Toch zijn er verschillende manieren om video’s van andere gebruikers vast te leggen, waarvan sommige misschien voor u werken. Je zult wat moeten experimenteren om er zelf achter te komen. Je hebt minimaal drie opties.

Gebruik de ingebouwde functie voor schermopname

Als je een iPhone of iPad met iOS 11 of hoger hebt, kun je profiteren van de ingebouwde schermopnamefunctie om Snapchat-video’s op te slaan, maar wees gewaarschuwd! Als je dit doet, activeren alle video’s van vrienden die je opneemt Snapchat om die vrienden een melding te sturen dat hun video’s zijn opgenomen (vergelijkbaar met de screenshot-melding voor foto’s). Als je er geen probleem mee hebt dat je vrienden een melding krijgen dat je hun video’s hebt opgenomen, kun je deze functie inschakelen door naar Instellingen > Controle Centrum > Besturing aanpassen en tik vervolgens op de groen plusteken icoon naast Schermopname. Wanneer u nu vanaf de onderkant van het scherm omhoog veegt om toegang te krijgen tot het controlecentrum, ziet u een nieuwe opnameknop. Druk op Vermelding om uw schermactiviteit op te nemen voordat u Snapchat-video’s afspeelt.

De optie en knop Schermopname in iOS

Gebruik een Screencast-app

Met screencasts kunt u alles vastleggen en opnemen wat er op een scherm gebeurt. Screencasts zijn populair op desktopcomputers voor het hosten van tutorials, diavoorstellingen en andere visuele presentaties. Er zijn niet zoveel gratis screencast-apps beschikbaar voor mobiele apparaten, met name voor het iOS-platform. U kunt er echter een paar tegenkomen voor Android wanneer u zoekt via Google Play (zoals AZ Screen Recorder).

Een screenshot van de AZ Recorder app voor Android.

Alle apps die in de iTunes App Store verschijnen, worden vaak snel verwijderd. Als je een Mac hebt met OS X Yosemite, kun je als alternatief de ingebouwde mobiele screencast-functie gebruiken.

Een ander apparaat en de bijbehorende camera gebruiken

Stel dat je geen geluk hebt om een ​​screencast-app te vinden die werkt zoals jij dat wilt, en je hebt geen Mac met Yosemite (of je wilt je telefoon niet op je computer aansluiten). Een andere optie is om een ​​ander apparaat, zoals een smartphone, een iPod, een tablet of een digitale camcorder, te gebruiken om de Snapchat-video op te nemen via een andere afzonderlijke video. De beeld- en geluidskwaliteit zijn misschien niet geweldig, en het kan zijn dat je moeite hebt om het op het scherm te krijgen van het apparaat dat je gebruikt om het op te nemen. Toch is het een relatief eenvoudige manier (zolang je toegang hebt tot een extra werkend apparaat) om er een kopie van te krijgen.

Vergeet het gebruik van apps van derden die beweren Snapchat-video’s op te slaan

Alle apps van derden die beweren Snapchat-video’s op te slaan, zijn waarschijnlijk oplichters. Vermijd dus het downloaden van die apps en geef de app niet je Snapchat-inloggegevens. In het najaar van 2014 en dan weer in april 2015 werd aangekondigd dat Snapchat er alles aan zou doen om alle apps van derden te verbieden er toegang toe te krijgen als middel om de privacy- en beveiligingsmaatregelen op te voeren.

Persoon die Snapchat-video op zijn telefoon opslaat

U kunt mogelijk verschillende apps vinden in de App Store en mogelijk in Google Play die beweren uw Snapchat-inloggegevens te kunnen gebruiken om foto’s en video’s op te slaan die u ontvangt. Veel van deze laten zien dat ze onlangs zijn bijgewerkt, wat suggereert dat ze nog steeds werken. Snapchat adviseert je inloggegevens niet aan een andere app af te staan ​​vanwege de mogelijke beveiligingsrisico’s van die apps. Als hackers zich op die apps richten, kunnen ze toegang krijgen tot uw inloggegevens, foto’s en video’s. Het is al eerder gebeurd en daarom is Snapchat hard gevallen voor apps van derden.