Skip to content

Hoe songteksten op Spotify te tonen

27 de november de 2022
Spotify Singing Lyrics 09439d0e2e40474c8601b81a832f4d76

Wat te weten

 • Bureaublad: Selecteer een nummer en klik vervolgens op het microfoonpictogram op het Nu aan het spelen bar.
 • Mobiel: Selecteer een nummer > tik op de Nu aan het spelen balk of het zichtbare deel van de songtekstoverlay. Als het nummer begint, veeg je omhoog vanaf de onderkant.
 • De songteksten worden gesynchroniseerd met het tempo van het nummer.

In dit artikel worden de eenvoudige stappen uitgelegd om songteksten weer te geven op de Spotify-streaming-app.

Hoe kan ik songteksten op Spotify zien?

Spotify biedt songteksten voor veel van zijn nummers. Een microfoonpictogram geeft aan of er songteksten beschikbaar zijn voor het nummer. Hier leest u hoe u ze kunt weergeven op desktop en mobiel.

Bekijk songteksten op het bureaublad

De onderstaande instructies zijn voor de Spotify desktop-app.

 1. Start Spotify op uw bureaublad.

 2. Selecteer een nummer om af te spelen.

 3. Op de Nu aan het spelen selecteert u het microfoonpictogram.

 4. Een kleurrijk scherm geeft de songtekst weer met een gemarkeerd deel dat scrolt met het nummer terwijl het op de achtergrond wordt afgespeeld.

  Spotify-teksten

Songteksten zijn mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde nummers als Spotify ze nog niet heeft toegevoegd vanuit de bron. Maar je kunt altijd later terugkomen om te zien of je favoriete nummers nu de songteksten kunnen weergeven.

Bekijk songteksten op mobiel

De onderstaande instructies zijn hetzelfde voor zowel Android als iOS. De screenshots zijn van Spotify op iOS.

 1. Selecteer een nummer om af te spelen.

 2. Tik eenmaal op de Nu aan het spelen onderaan het scherm of tik op het zichtbare deel van de Lyrics-overlay.

 3. Als het nummer begint, veeg je omhoog vanaf de onderkant van het scherm.

 4. De songtekst scrolt in realtime met het tempo van het nummer. U kunt selecteren Meer of tik op bovenaan het Lyrics-scherm voor een weergave op volledig scherm.

  Spotify Lyrics op iOS met nummer gemarkeerd en omhoog vegen aangegeven

Kun je songteksten op Spotify krijgen?

Spotify werkt samen met Musixmatch, het muziekcatalogusplatform, om songteksten in zoveel mogelijk nummers te brengen. Teksten zijn ook beschikbaar in meerdere talen. De in-app-functie is wereldwijd beschikbaar voor alle gratis en premium-gebruikers op iOS- en Android-apparaten, desktops, gameconsoles en de SpotifyTV-app.

Niet alle nummers hebben songteksten, omdat deze mogelijk nog niet beschikbaar of geüpload zijn op Spotify. Ondersteunde nummers met songteksten hebben een microfoonpictogram waarop u kunt tikken om een ​​kleurrijk songtekstscherm weer te geven. De woorden worden gesynchroniseerd met het nummer dat op de achtergrond wordt afgespeeld, dus je kunt meezingen als je dat wilt.

Je kunt een deel van de songtekst (maximaal 5 regels) delen als Instagramverhalen of tweets met het pictogram Delen op het scherm Songteksten. De functie voor het delen van songteksten is alleen beschikbaar op mobiele apps.

FAQ

 • Hoe download ik muziek op Spotify?

  Om nummers op Spotify te downloaden, heb je een Spotify Premium-abonnement nodig. Met Spotify premium kun je geen losse nummers downloaden, maar wel afspeellijsten. Open Spotify, selecteer de afspeellijst die u wilt downloaden en selecteer vervolgens de neerwaartse pijl. De muziek wordt toegevoegd aan je bibliotheek om offline te kunnen luisteren.

 • Hoe upload ik muziek naar Spotify?

  Om het uploaden van muziek naar Spotify na te bootsen, voegt u eigenlijk gewoon uw lokale muziek toe aan mappen op een computer waartoe Spotify toegang heeft, zodat het die inhoud kan opnemen wanneer uw verzameling wordt weergegeven. Open in Spotify het gebruikersmenu, selecteer Instellingenen schakel in Toon lokale bestanden. Je ziet een nieuwe Nummers weergeven van categorie. Klik Voeg een bron toe en selecteer een map.

 • Hoe upgrade ik naar Spotify Premium?

  Om Spotify Premium te krijgen, krijg je eerst de Spotify-app op het apparaat dat je gebruikt. Download op een iPhone de Spotify-app uit de App Store en ga vervolgens naar de Spotify Premium-website en tik op Krijg Premium. Download op een Android-apparaat Spotify uit de Google Play Store en tik vervolgens op Ga Premium in het aanbod van de app. Download Spotify voor Windows op een pc en selecteer Upgrade. Download op een Mac Spotify voor Mac en klik Upgrade.