Skip to content

Hoe ssl_error_rx__too_long te repareren

3 de augustus de 2021
GettyImages 155601996 36406db62e1c4b8193a7184ec97b2e07

Als u Firefox gebruikt om op internet te surfen, kunt u het volgende foutbericht tegenkomen wanneer u probeert verbinding te maken met een website:

  • Beveiligde connectie is mislukt. Foutcode: SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG

Deze SSL-fout is meestal een probleem aan de serverzijde, dus u kunt er niet veel aan doen, maar er zijn een paar dingen die u moet proberen om ervoor te zorgen dat het probleem niet aan uw kant ligt. De informatie in dit artikel is van toepassing op de Firefox-webbrowser voor Windows en Mac.

Wat veroorzaakt de SSL_Error_rx_Record_too_long-fout in Firefox?

Deze Firefox SSL-fout treedt op wanneer u verbinding maakt met een website via een beveiligde verbinding. Het gebeurt meestal als gevolg van problemen met de manier waarop het SSL-certificaat van de website is geconfigureerd, waardoor u geen verbinding kunt maken met de poort van de website. Deze fouten zijn gemeld bij het inloggen op populaire websites zoals YouTube, Pinterest, OneDrive, Facebook, Gmail, Spotify en Dropbox. Hoewel de SSL-fout in Firefox bijna altijd te wijten is aan websites die problemen hebben met hun servers, zijn er nog een paar andere mogelijke oorzaken. Uw antivirusprogramma kan bijvoorbeeld de boosdoener zijn of uw proxyserver ondervindt mogelijk problemen.

Hoe SSL_Error_rx_Record_too_long-fout in Firefox op te lossen?

Probeer deze stappen in volgorde totdat u verbinding kunt maken met de website:

  1. Gebruik HTTP. Voer zoals gewoonlijk de URL van de website in, maar vervang de https:// aan het begin met http://. Dit werkt omdat HTTPS anders is dan HTTP. HTTPS geeft met name aan dat de URL veilig is. Als u besluit de HTTP-versie van een website te gebruiken, is de verbinding niet zo veilig, dus wees voorzichtig met het delen van informatie op een site zonder beveiligde URL.

  2. Gebruik de veilige modus. Om Firefox in de veilige modus te laden, selecteert u de Hamburgermenu > Hulp > Opnieuw opstarten met add-ons uitgeschakeld, of houd de Verschuiving toets tijdens het openen van Firefox. Door de veilige modus te gebruiken, wordt de versie van Firefox tijdelijk teruggezet naar het standaardthema en worden alle actieve add-ons afgesloten.

  3. Wis de cache. Als de verbinding succesvol is in de veilige modus, ga dan terug naar normaal browsen en druk op Ctrl+Shift+R (op Windows) of Command+Shift+R (op Mac) om verouderde cachebestanden met betrekking tot de website te verwijderen. Dat zou het probleem hopelijk moeten oplossen.

  4. Controleer de proxy-instellingen. U kunt de SSL-fout ervaren als de proxy-instellingen van de Firefox-browser niet correct zijn samengesteld. Om te controleren of dit het geval is, selecteert u de Hamburgermenu > Opties > Netwerkproxy > Instellingen. Als uw versie van Firefox een proxyverbinding gebruikt die niet nodig is, selecteert u de Geen volmacht vinkje en selecteer vervolgens OK om Firefox opnieuw te starten en de instellingen bij te werken.

  5. Werk de Firefox-browser bij. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Firefox hebt, zodat u over de nieuwste beveiligingsupdates beschikt.

  6. Controleer de antivirussoftware. Zorg ervoor dat uw antivirussoftware niet de schuldige is door het programma te openen en ervoor te zorgen dat alle SSL-gerelateerde functies zijn uitgeschakeld. Als het probleem aanhoudt, schakelt u het programma tijdelijk uit. Als dat werkt, overweeg dan om het te vervangen door een ander antivirusprogramma dat uw systeem niet hindert.

  7. Installeer Firefox opnieuw. Als al het andere faalt, herstelt u de Firefox-browser naar de standaardinstellingen. Als u dit doet, worden alle thema’s en add-ons die u hebt geïnstalleerd, verwijderd en worden meestal verbindingsproblemen aan de gebruikerszijde opgelost.