Skip to content

Hoe ‘Suggesties voor jou’ op Instagram te verwijderen

5 de januari de 2023
GettyImages 932007804 c6377c1eabd346b28f376de9bbf2e441

Wat te weten

 • In de app, onder Suggesties voor jouselecteer de X in de rechterbovenhoek van een gebruikersbox. Selecteer Alles zien om gebruikers snel te verwijderen.
 • Als je niet in die van iemand anders wilt verschijnen Suggesties voor jou opties, ga naar Instagram. com > profielfoto > Instellingen.
 • Schakel vervolgens het selectievakje naast uit Vergelijkbare accountsuggesties en selecteer Indienen. Merk op dat deze instelling niet toegankelijk is vanuit de app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een of meer Instagram “Suggesties voor jou”-gebruikers uit je feed kunt verwijderen als je ze niet wilt volgen. Nadat je de suggestie hebt verwijderd, wordt je niet meer gevraagd om die persoon te volgen. We bespreken ook hoe u zich kunt afmelden voor weergave als voorgestelde gebruiker in de feeds van anderen.

Hoe voorgestelde gebruikers van Instagram te verwijderen

Instagram probeert behulpzaam te zijn door je in contact te brengen met gebruikers die je misschien wilt volgen op basis van wederzijdse vrienden, mensen in je contactenlijst en Facebook-vrienden. Als Instagram het fout heeft, kun je als volgt een voorgesteld contact verwijderen.

 1. Open de Instagram-app of navigeer naar Instagram.com in een desktop- of mobiele webbrowser en log indien nodig in op uw account.

 2. Blader door uw homefeed totdat u een horizontale lijst met gelabelde voorgestelde gebruikers ziet Suggesties voor jou. Het zal waarschijnlijk dicht bij de bovenkant van je feed verschijnen, na het eerste of op een na meest recente bericht.

 3. Selecteer de X in de rechterbovenhoek van een voorgestelde gebruikersbox. De suggestie zal onmiddellijk verdwijnen.

 4. Selecteer optioneel de profielfoto of naam van een voorgestelde gebruiker om naar zijn profiel te gaan en te kijken of hij het waard is om te volgen. Als u besluit dat u ze niet wilt volgen, selecteert u de pijl terug in de linkerbovenhoek van de app (of de terugknop in uw browser) om terug te gaan en selecteer vervolgens X. Instagram zal je niet vragen om te bevestigen dat je de voorgestelde gebruiker wilt verwijderen nadat je de X, dus zorg ervoor dat u ze de eerste keer wilt verwijderen. Er is geen manier om het ongedaan te maken als het eenmaal is gedaan.

 5. Selecteer om het verwijderingsproces van meerdere voorgestelde gebruikers te versnellen Alles zien boven de lijst met voorgestelde gebruikers. Hiermee gaat u naar een nieuw tabblad of pagina met een verticale lijst met het label Alle suggesties.

 6. Als je aan het kijken bent Alle suggesties selecteer in de app de X rechts van elke voorgestelde gebruiker om deze te verwijderen. Als ze in een kleinere, verticale lijst staan, wordt het sneller en gemakkelijker om meerdere voorgestelde gebruikers te verwijderen.

  Helaas is er geen X-knop naast elke voorgestelde gebruiker op de Alle suggesties lijst wanneer bekeken op Instagram.com. Als u voorgestelde gebruikers van dit tabblad wilt verwijderen, moet u dit vanuit de app doen.

 7. Als u uiteindelijk alle voorgestelde gebruikers op uw Alle suggesties lijst vanuit de app, kunt u het tabblad vernieuwen om een ​​lijst met nieuwe suggesties te zien. Instagram zal nieuwe gebruikers blijven voorstellen die je kunt volgen.

Afmelden voor weergave in suggesties van andere gebruikers

Als u niet wilt dat uw eigen profiel wordt weergegeven in de sectie “Suggesties voor u” van andere gebruikers om te voorkomen dat u wordt ontdekt en gevolgd door bepaalde mensen, kunt u ervoor kiezen uw account hiervan uit te sluiten. Door simpelweg uw account privé te maken, wordt dit niet automatisch gedaan. Je kunt je alleen afmelden voor de sectie Suggesties voor jou in de feeds van andere gebruikers door Instagram te openen via een desktop- of mobiele webbrowser. Je kunt het niet doen vanuit de app.

 1. Navigeer naar Instagram.com in een desktop- of mobiele webbrowser en log indien nodig in op uw account.

 2. Ga naar je profiel door de te selecteren profiel icoon in de rechterbovenhoek op het desktopweb of in het onderste menu op het mobiele web.

  Instagram-profielpictogram

 3. Selecteer Instellingen.

  Instagram-instellingen

 4. Scroll naar beneden naar de onderkant van de pagina totdat je ziet Vergelijkbare accountsuggesties en vink dat vakje uit.

  Een screenshot van Instagram.com.

  Dit vertelt Instagram om je account uit te sluiten bij het aanbevelen van vergelijkbare accounts die mensen misschien willen volgen.

 5. Selecteer de blauwe Indienen knop om uw wijzigingen in de profielinstellingen op te slaan.

FAQ

 • Hoe wis ik Instagram-zoeksuggesties tijdens het typen?

  Er is geen specifieke manier om de Instagram-functie te verwijderen om zoekresultaten voor te stellen bij het typen in de zoekbalk. Zelfs nadat je je zoekgeschiedenis hebt gewist, zal Instagram suggesties doen, waarvan sommige gebaseerd kunnen zijn op je eerdere activiteiten.

 • Hoe kom ik op iemands Instagram-suggesties?

  Er is geen definitieve methode om op iemands Instagram-suggesties te verschijnen. Gebruik relevante hashtags, volg vergelijkbare accounts en plaats inhoud van hoge kwaliteit om uw kansen om te verschijnen te vergroten. Zorg er ook voor dat je een openbaar Instagram-account hebt, zodat iedereen je berichten kan zien.

 • Hoe wis ik de Instagram-cache?

  Om je Instagram-cache op een iPhone volledig te wissen, moet je de app verwijderen en opnieuw installeren. Ga op een Android naar Instellingen > Apps > Andere apps en tik Instagram. Naast Opslagselecteer Cache wissen. Houd er rekening mee dat de app wordt gereset en dat u alle opgeslagen foto’s kwijtraakt.