Skip to content

Hoe te controleren of een iPhone is ontgrendeld

30 de juli de 2021
HoldinganiPhoneXcloseup 4a335cbb3b0e41ccbe06632afe50d5e2

Wat te weten

 • Makkelijkste manier: Ga naar Instellingen > mobiel > Opties voor mobiele data. Een optie als Mobiel datanetwerk geeft een ontgrendelde iPhone aan.
 • Of, als je op reis bent, wissel je bestaande simkaart in voor een lokale simkaart. Als u kunt bellen, is uw iPhone ontgrendeld.
 • Of voer het IMEI-nummer van de iPhone in een online service zoals IMEI Check in en kijk of uw apparaat is ontgrendeld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt achterhalen of uw iPhone is ontgrendeld en dus niet gebonden is aan één telefoonbedrijf. Methoden omvatten het controleren van de iPhone-instellingen, het gebruik van een nieuwe simkaart en het gebruik van een IMEI-service.

Hoe te controleren of een iPhone is ontgrendeld in het menu Instellingen

De eenvoudigste manier om te zien of uw iPhone is ontgrendeld, is door uw instellingenmenu te controleren. Deze methode is niet altijd nauwkeurig, maar het is een goed begin.

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone.

 2. Kraan mobiel > Opties voor mobiele data.

 3. Zoek naar een optie genaamd ‘Mobiel datanetwerk’ of ‘Mobiel datanetwerk’. Als u een van deze opties ziet, is uw telefoon waarschijnlijk ontgrendeld. Als je deze opties niet ziet, is je telefoon waarschijnlijk vergrendeld.

Hoe te controleren of een iPhone is ontgrendeld via een simkaart

Als u naar het buitenland reist, zal uw telefoon niet werken tenzij u een werkelijk uitstekend abonnement hebt. De eenvoudigere en goedkopere optie is om uw bestaande simkaart te ruilen voor een lokale simkaart. Dit geeft je een nieuw telefoonnummer dat je in dat land kunt gebruiken, maar geeft je de mogelijkheid om je telefoon en gegevens onderweg te gebruiken.

 1. De eerste stap is om je iPhone uit te schakelen. Als u een simkaart verwijdert terwijl het apparaat is ingeschakeld, kunnen de telefoon en de simkaart beschadigd raken.

 2. Zoek de simkaart op uw iPhone. Zoek naar een kleine ronde opening ter grootte van een gaatje.

 3. Gebruik een uitwerptool voor de simkaart om de simkaart van de iPhone te verwijderen. Deze hulpmiddelen vereenvoudigen het verwijderen van een simkaart, maar u kunt ook een veiligheidsspeld of een paperclip gebruiken.

 4. Kijk hoe uw bestaande simkaart in de lade past. Leg hem op een veilige plek aan de kant en plaats de nieuwe simkaart op dezelfde manier in de lade.

 5. Plaats de lade opnieuw in de iPhone. Druk totdat u een zachte klik hoort.

  SIM-lade op een iPhone

 6. Zet de iPhone weer aan.

 7. Probeer te bellen. Als uw iPhone verbinding kan maken met het netwerk met een nieuwe simkaart, is deze ontgrendeld. Als uw telefoon geen verbinding kan maken met het netwerk, is uw apparaat vergrendeld. Er zijn verschillende manieren om dit te omzeilen, zoals contact opnemen met uw provider en hen vragen het apparaat te ontgrendelen of een service van derden gebruiken. Sommige providers kunnen kosten in rekening brengen om een ​​apparaat te ontgrendelen. Bepaalde gebieden hebben echter wetgeving die bedrijven verplicht om mobiele apparaten gratis te ontgrendelen.

 8. U bent klaar!

Hoe te controleren of een iPhone is ontgrendeld met behulp van een IMEI-service

Uw telefoon heeft een IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identifier) ​​dat alles vertelt over alle informatie met betrekking tot het apparaat. Er zijn meerdere online services die databases met IMEI-nummers scannen en u vertellen of uw iPhone is ontgrendeld of niet. De meeste zijn echter betaalde services, de gratis services zijn niet altijd betrouwbaar en beide zijn soms onnauwkeurig.

 1. Zoek de dienst die u wilt gebruiken. Een van de meest betrouwbare services is IMEI Info, dat gratis een basiscontrole uitvoert met betaalde opties voor meer informatie. Een andere gratis optie is IMEI24, maar uw resultaten kunnen variëren; de service kan zelfs een time-out hebben voordat deze resultaten kan retourneren.

 2. Op je iPhone en tik op Instellingen > Algemeen.

 3. Kraan Over en scrol omlaag naar het IMEI-nummer. Dit verschijnt net onder het serienummer, het wifi-adres en de Bluetooth-informatie.

  Algemeen, Over, IMEI-secties van de app iOS-instellingen

 4. Voer uw IMEI-nummer in de zoekbalk van de IMEI-service die u hebt gekozen.

 5. Selecteer Rekening en vul alle verificatiegegevens in die de website vereist. Het zal dan proberen uw IMEI-nummer opnieuw te matchen met het nummer dat in de databases is opgeslagen.

 6. Als je je nummer correct hebt ingevoerd, kun je veel informatie over je telefoon zien, waaronder de productiedatum, de koerier waaraan deze is gekoppeld, of deze is vergrendeld of niet, en meer. Het IMEI-nummer zal ook onthullen of een apparaat is gestolen of niet.