Skip to content

Hoe te kopiëren en plakken op een iPhone

13 de juli de 2021
Lifewire Copy Paste Text On Iphone 1999898 b8f603f406b44c44bc02b20579ec2672

Wat te weten

 • Tekst kopiëren: Tik en houd vast totdat het eerste woord is gemarkeerd. Sleep totdat je alle tekst die je wilt kopiëren hebt gemarkeerd en tik vervolgens op Kopiëren.
 • Een link kopiëren: Tik op de link, houd deze vast en tik vervolgens op Kopiëren uit de menukaart. Een afbeelding kopiëren: Tik op de afbeelding, houd deze vast en tik vervolgens op Kopiëren.
 • Plakken: in de app waarin u wilt plakken wat u hebt gekopieerd, dubbeltikt u of houdt u ingedrukt, afhankelijk van de app, en selecteert u Plakken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de functies voor kopiëren en plakken op een iPhone of een ander iOS-apparaat, zoals een iPad of iPod touch, kunt gebruiken. Instructies hebben betrekking op iOS 14 en eerder.

Tekst kopiëren en plakken op iPhone

De kopieer- en plakopdrachten zijn toegankelijk via een pop-upmenu. De meeste apps ondersteunen deze functie.

 1. Zoek de tekst die u wilt kopiëren.

 2. Tik op een woord of gebied van het scherm en houd uw vinger ingedrukt totdat er een venster verschijnt waarin de geselecteerde tekst wordt vergroot. Als het verschijnt, verwijder je je vinger. Het kopieer- en plakmenu wordt weergegeven en het woord of tekstgedeelte waarop u hebt getikt, wordt gemarkeerd. Afhankelijk van de app kunnen er verschillende opties zijn wanneer het menu verschijnt.

 3. Sleep de handvatten (cirkels) aan de randen van het gemarkeerde woord of gedeelte om meer tekst te selecteren. Tik en sleep een van de blauwe lijnen in de richting die u wilt selecteren: naar links en rechts, omhoog en omlaag. Het menu verschijnt opnieuw wanneer u stopt met selecteren.

  Selectietool op een iPhone

 4. Wanneer de tekst die u wilt kopiëren is gemarkeerd, tikt u op Kopiëren. De gekopieerde tekst wordt opgeslagen op een virtueel klembord. Nadat u op een optie in het menu hebt getikt, verdwijnt het menu. Het klembord kan slechts één gekopieerd item (tekst, afbeelding, link of een ander item) tegelijk bevatten. Als je het ene item kopieert en vervolgens iets anders kopieert, verlies je het eerste item.

  Tekst kopiëren op een iPhone

 5. Ga naar de app waarin je de tekst wilt kopiëren. Het kan dezelfde app zijn waaruit je het hebt gekopieerd, zoals het kopiëren van tekst van de ene e-mail naar de andere in Mail, of een andere app, zoals iets kopiëren van de Safari-webbrowser naar een takenlijst-app.

 6. Tik op de locatie in de app of het document waar je de tekst wilt plakken en houd je vinger ingedrukt totdat het vergrootglas verschijnt. Als dit het geval is, haalt u uw vinger weg en het pop-upmenu verschijnt. Kraan Plakken om de tekst te plakken.

  Tekst plakken op een iPhone

 7. Wanneer u in een document plakt dat woorden bevat, sleept u uw vinger nadat het vergrootglas verschijnt om de cursor te plaatsen waar u de nieuwe tekst wilt laten verschijnen.

Hoe koppelingen op een iPhone te kopiëren

Om een ​​link te kopiëren, tikt u op de link en houdt u deze vast totdat een menu onder aan het scherm verschijnt met de URL van de link bovenaan. Kraan Kopiëren. Plak het met dezelfde stappen als andere tekst.

Een link kopiëren op een iPhone

Afbeeldingen kopiëren op een iPhone

U kunt ook afbeeldingen kopiëren en plakken op de iPhone. Om dat te doen, tikt u op de afbeelding en houdt u deze vast totdat er onderaan een menu verschijnt met Kopiëren als een optie. Afhankelijk van de app kan dat menu onder aan het scherm verschijnen. Niet alle apps ondersteunen het kopiëren van afbeeldingen.

Een afbeelding kopiëren op de iPhone

Geavanceerde functies: opzoeken, delen en universeel klembord

Het kopieer-en-plak-menu bevat meer opties dan die. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

 • Opzoeken: Om de definitie van een woord te krijgen, tikt u op het woord en houdt u het vast totdat het is geselecteerd. Tik vervolgens op Opzoeken om een ​​woordenboekdefinitie, voorgestelde websites en meer te krijgen.
 • Delen: Nadat u tekst hebt gekopieerd, is plakken niet het enige dat u kunt doen. Misschien deelt u het liever met een andere app zoals Twitter, Facebook of Evernote, bijvoorbeeld. Om dat te doen, selecteert u de tekst die u wilt delen en tikt u op Delen in het pop-upmenu om het deelblad onder aan het scherm weer te geven (alsof je op het vak hebt getikt met de pijl die eruit komt) en de andere apps waarmee je kunt delen.
 • Universeel klembord: Als je een iPhone en een Mac hebt en beide zijn geconfigureerd om de Handoff-functie te gebruiken, gebruik dan het Universele Klembord om tekst op je iPhone te kopiëren en op je Mac te plakken, of omgekeerd, met iCloud.