Skip to content

Hoe te luisteren naar iTunes Podcasts op Android

1 de augustus de 2021
GettyImages 638688589 5b8d671846e0fb002531e77e

Je hebt geen iPhone nodig om te genieten van de miljoenen podcasts die op internet beschikbaar zijn. Leer hoe u met een app of een webbrowser naar iTunes-podcasts kunt luisteren op uw Android-apparaat. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle smartphones en tablets, ongeacht wie uw Android-apparaat heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Naar podcasts luisteren vanaf een website op Android

Veel podcasters stellen hun podcastafleveringen beschikbaar op hun websites. Podcasts van internet downloaden of beluisteren:

 1. Open een webbrowser op uw Android-apparaat en ga naar een website die podcastafleveringen beschikbaar stelt om te beluisteren of te downloaden. Kijk gewoon op de site die is gekoppeld aan een podcast waar je naar luistert, en je zult waarschijnlijk een downloadlink vinden.

  Ga naar de iTunes Preview-pagina om podcasts te zoeken. Wanneer je een podcast selecteert, zie je een lijst met afleveringen en een link naar de podcastwebsite.

 2. Selecteer de gewenste aflevering en selecteer Luister, Toneelstuk, of het juiste pictogram. De podcastaflevering wordt afgespeeld in de standaardaudiospeler.

  Luister op de NPR-podcastpagina

 3. Selecteer de Downloaden link (vaak weergegeven als een pijl omlaag) indien beschikbaar. De podcastaflevering wordt opgeslagen in de Android Downloads-app.

Podcasts die van websites zijn gedownload, hebben meestal de MP3-indeling en kunnen op elke Android-mediaspeler worden afgespeeld.

Podcasts overzetten van iTunes naar Android

Als je iTunes op je computer gebruikt, is het mogelijk om podcasts over te zetten van iTunes naar je Android-apparaat. Abonneer u echter op de podcast voordat u afleveringen van een pc of Mac overzet. Podcasts naar uw computer downloaden en naar uw Android verplaatsen:

 1. Open iTunes op uw pc of Mac-computer.

  Open iTunes op uw pc of Mac-computer.

 2. Ga naar de iTunes Store en zoek de gewenste podcast.

  Ga naar de iTunes Store en zoek de podcast en afleveringen die je wilt overzetten naar je Android-apparaat.

 3. Selecteer Abonneren op de podcast-homepage.

  Abonneerknop in iTunes

 4. Ga naar de Bibliotheek en download de gewenste podcast door de te selecteren Downloaden links naast elke aflevering.

  Tabblad Bibliotheek en downloadknop in iTunes

 5. Om de gedownloade podcastafleveringen te vinden, opent u Bestandsbeheer op uw computer en gaat u naar Muziek > iTunes > iTunes-media > Podcasts.

  Podcasts-map in iTunes Media-map op een Windows-pc

 6. Verbind uw Android-apparaat via een USB-kabel met uw computer en open de inhoud ervan met de bestandsverkenner in een apart venster.

  Android-apparaat geopend in een nieuw Windows 10-venster

 7. Selecteer de podcastbestanden die u van uw computer wilt overzetten en sleep de bestanden naar de Muziek map op uw Android-apparaat.

  Muziekmap op een Android-apparaat via Windows 10

 8. Wanneer de bestanden zijn overgebracht naar je Android, zoek je ze op in de interne opslag van je apparaat en selecteer je een aflevering. Het bestand wordt afgespeeld in uw standaard mediaspeler.

Podcasts vinden op Google Podcasts

Als je een speciale Android-app wilt gebruiken om naar je favoriete podcasts te luisteren, probeer dan Google Podcasts eens. Als je een podcast op iTunes vindt, is de kans groot dat je deze ook op Google Podcasts vindt. U kunt de Google Podcasts-app downloaden op Google Play. Podcasts zoeken:

 1. Open de Google Podcasts-app en tik op de vergrootglas in de linkerbovenhoek om naar podcasts te zoeken.

  Zoekpictogram op de webpagina van Google Podcasts

 2. Selecteer de gewenste podcast en tik op Abonneren om de podcast aan uw lijst met favorieten toe te voegen.

  Abonneerknop in Google Podcasts

 3. Kraan Toneelstuk naast een aflevering om te beginnen met luisteren.

RadioPublic gebruiken om gratis podcasts te vinden

Naast Google Podcasts zijn er nog veel meer podcast-apps voor Android-gebruikers, maar een van deze apps springt eruit. RadioPublic geeft podcastmakers de mogelijkheid om een ​​universele podcastlink te maken. Met deze universele link kunnen podcast-luisteraars een podcastaflevering openen op elk apparaat. Nadat u de RadioPublic-app uit de Google Play Store hebt gedownload, is het maken van een account niet vereist om de meeste functies te gebruiken. Om door de RadioPublic-app te navigeren:

 1. Kraan Ontdekken bovenaan het RadioPublic-venster en zoek naar podcasts.

  Verkennen-knop op de website van RadioPublic

 2. Selecteer een podcast waarnaar je wilt luisteren en tik vervolgens op Begin te luisteren of Toevoegen aan home op de podcast-homepage.

  Start Luisteren-knop op RadioPublic-website

  Tik op . om je lijst met podcasts te zien Rugen tik vervolgens op Thuis bovenaan het hoofdvenster van RadioPublic.

 3. Tik op de aflevering die je wilt downloaden op de startpagina van de podcast.

  Tik op de aflevering die je wilt downloaden op de startpagina van de podcast.

 4. Kraan Meer (de drie stippen in de rechterbovenhoek) en kies Downloaden.

  Downloadknop op RadioPublic-website

 5. De aflevering wordt opgeslagen in de interne opslag van uw apparaat.