Skip to content

Hoe te reageren op citeren van alleen gemarkeerde tekst in Gmail

16 de juli de 2021
GettyImages 78767357 57c717d45f9b5829f448609e

Tot medio 2017 bood Google een experimentele functie aan genaamd Geselecteerde tekst citeren als onderdeel van Gmail Labs. Met deze functie geactiveerd, werd elke tekst die u in een bericht markeerde automatisch geciteerd wanneer u uw antwoord begon te typen. Google heeft de . met pensioen Geselecteerde tekst citeren functie van kracht op 28 juni 2017. Gmail biedt geen alternatieve oplossing. Om alleen geselecteerde tekst in een antwoord te citeren, moet je het op de ouderwetse manier doen: door inhoud uit het originele bericht te kopiëren. Hier is hoe.

 1. Open de e-mail waarop u wilt reageren.

 2. Klik op de Antwoord pijl in de rechterbovenhoek van de e-mail om een ​​antwoordgedeelte onder aan de e-mail toe te voegen.

 3. Markeer in de oorspronkelijke e-mail met de cursor het gedeelte van het bericht dat u in uw antwoord wilt citeren.

  Een screenshot van een bericht in Gmail met gemarkeerde tekst geannoteerd

 4. druk op Ctrl + C op een Windows-computer of Commando + C op een Mac om de geselecteerde tekst te kopiëren.

 5. Plaats de cursor in de antwoord-e-mail waar u het geciteerde materiaal wilt laten verschijnen.

 6. Klik op het aanhalingstekenpictogram in de opmaakbalk onder aan het antwoordscherm. Er verschijnt een verticale lijn in het antwoordvak om geciteerd materiaal aan te geven.

  Een screenshot van een bericht in Gmail met de Quote Text-knop gemarkeerd

 7. druk op Ctrl + V op een Windows-computer of Commando + V op een Mac om de gekopieerde tekst te plakken. Het citaat verschijnt in het antwoord als ingesprongen tekst met een verticale balk aan de linkerkant.

  Een screenshot van een bericht in Gmail met het pictogram Quotetekst gemarkeerd

 8. Vul uw e-mail in en verzend deze zoals gewoonlijk.

Gmail Labs is niet hetzelfde als Google Labs, een experimentele site die is stopgezet. Gmail Labs is nog steeds beschikbaar onder Gmail Instellingen. Het biedt een wisselende reeks experimentele functies, waarvan sommige uiteindelijk worden opgenomen in Gmail zelf en waarvan sommige worden verlaten – zoals Geselecteerde tekst citeren — of opnieuw ontworpen als Android-apps.