Skip to content

Hoe te reageren op Craigslist-e-mails

29 de juli de 2021
Womanoncraigslist 88dd90f531dd4c3283c97486e6c29df0

Wanneer u Craigslist gebruikt om iets te verkopen of te kopen, communiceert u door een e-mail te sturen naar de andere persoon in de transactie. Om de privacy van kopers en verkopers te beschermen, houdt Craigslist e-mailadressen verborgen. Maar zelfs met dit beveiligingssysteem wilt u misschien extra voorzorgsmaatregelen nemen bij het reageren op e-mails van Craigslist.

Hoe contact opnemen met iemand op Craigslist werkt

Craigslist biedt een “cover” e-mailadres dat wordt doorgestuurd naar het werkelijke e-mailadres van de ontvanger. Alleen Craigslist kent de echte e-mailadressen van beide partijen. Op deze manier, als een van de betrokken personen onbetrouwbaar blijkt te zijn, hebben ze het e-mailadres van de andere persoon niet. Wanneer u items op Craigslist koopt of verkoopt, communiceert u via de website met behulp van deze tweerichtings-e-mailrelay.

Iemand e-mailen op Craigslist

Wanneer je reageert op een bericht (dat wil zeggen, iemand heeft iets te koop dat je wilt kopen), zie je een adres dat eruitziet als: [email protected].

Craigslist geeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres te kopiëren en te plakken in een e-mailtoepassing die u zelf opent, of u kunt op een van de meegeleverde links klikken om uw e-mailaccount automatisch te openen.

Proxy-e-mailadres

Wanneer u een e-mail ontvangt als reactie op een advertentie die u heeft geplaatst, ziet u een adres dat er als volgt uitziet: [email protected]. Hoewel de afzender zijn echte e-mailaccount heeft gebruikt om contact met u op te nemen, verbergt het proxy-e-mailadres zijn echte e-mailadres. Gebruik bij het plaatsen van een advertentie altijd het Craigslist-proxy-e-mailadres. Gebruik bovendien alleen uw voornaam in de contactnaam veld.

E-mailen via de Craigslist-relay

Bescherm uw privacy met een alternatief e-mailadres

Wanneer u communiceert via het proxy-e-mailadres, wordt nog steeds uw echte naam weergegeven, evenals handtekeninggegevens, zoals uw bedrijfsnaam en telefoonnummer. Als u zich zorgen maakt over uw privacy, kunt u overwegen een gratis alternatief e-mailadres te gebruiken, speciaal voor aankopen.

Meer beveiligingstips

Een deel van de reden waarom Craigslist het proxy-e-mailsysteem gebruikt, is om oplichting en de verspreiding van uw privégegevens te voorkomen. Maar het kan alleen zoveel doen. Doe je deel door niet op links te klikken in een e-mail die je ontvangt, tenzij je de afzender vertrouwt. Oplichters kunnen e-mails controleren zodat het lijkt alsof ze van een bepaalde afzender zijn, zoals Craigslist, dus neem bij twijfel altijd contact op met de afzender via Craigslist om dit te verifiëren. Bovendien, als je eenmaal in contact bent met een koper of verkoper, wil je misschien mobiele nummers uitwisselen om de transactie te vergemakkelijken. Hoewel de meeste Craigslist-gebruikers betrouwbaar zijn, moet u uw instinct volgen voordat u uw mobiele nummer aanbiedt. Vergeet ook niet om persoonlijke veiligheidsgewoonten te gebruiken, zoals vergaderen op een neutrale, openbare locatie, zoals een coffeeshop of een parkeerplaats bij een supermarkt.