Skip to content

Hoe te reageren op Twitter

29 de juli de 2021
Usando Twitter 56a01cd55f9b58eba4af0651

De @ Reply brengt veel mensen in verwarring wanneer ze voor het eerst Twitter gaan gebruiken, vooral omdat het moeilijk is om duidelijk te houden wie een antwoord kan zien en waar het verschijnt.

Wat is een Twitter-antwoord?

Een Twitter-antwoord is een tweet die wordt verzonden als directe reactie op een andere tweet. Het is niet hetzelfde als iemand een tweet sturen. Zo beantwoord je een Tweet:

  1. Navigeer naar de tweet waarop u wilt reageren en selecteer de Antwoorden knop eronder (het lijkt op een chatballon).

  2. Er verschijnt een nieuw berichtvenster. Typ uw antwoord in het vak.

    Een reactie op Twitter

  3. Selecteer Antwoorden versturen.

    De knop Beantwoorden op Twitter

Je bericht linkt automatisch naar de tweet waarop je hebt gereageerd, dus wanneer iemand anders je tweet leest, kunnen ze de thread uitvouwen en het originele bericht zien.

Wie ziet elke Twitter @ Reply?

Niet iedereen zal het @ Reply-bericht zien dat u hebt verzonden, misschien zelfs niet de persoon naar wie u het hebt verzonden. De persoon op wie je reageert, moet je volgen voordat je antwoord wordt weergegeven in de tijdlijn van de tweet op de startpagina. Als ze je niet volgen, wordt het alleen weergegeven op hun tabblad Meldingen, een speciale pagina die elke Twitter-gebruiker heeft met Tweets die hun gebruikersnaam of gebruikersnaam vermelden. Niet iedereen controleert het tabblad Vermeldingen echter regelmatig, dus deze berichten zijn gemakkelijk te missen. Hetzelfde geldt voor Twitter-antwoorden die mogelijk naar u zijn gericht. Als een andere gebruiker op een van je tweets reageert, verschijnt hun @ Reply-bericht alleen op de tijdlijn van je tweet op je startpagina als je die afzender volgt. Als dit niet het geval is, wordt het alleen weergegeven op uw pagina Meldingen. De @ Reply-tweet is openbaar en andere Twitter-gebruikers kunnen deze zien als ze de profielpagina van de afzender bezoeken en hun tweets bekijken nadat deze is verzonden.

Hand met logo dat eruitziet als de blauwe vogel van Twitter.

Wat je volgers betreft, je @ Reply-bericht verschijnt alleen in hun tweet-tijdlijnen als ze de persoon volgen naar wie je het antwoord hebt gestuurd. Als ze je volgen maar niet de persoon volgen op wie je hebt geantwoord, zien ze je antwoord-tweet niet. Dat wordt door veel mensen niet begrepen omdat het niet de manier is waarop Twitter gewoonlijk werkt. Je volgers zien meestal al je tweets. Dus als je een openbare tweet verzendt door op de Twitter-antwoordknop te klikken, zullen je volgers deze niet zien, tenzij ze ook de persoon volgen op wiens tweet je hebt gereageerd. Het is een van de redenen waarom sommige mensen gefrustreerd raken door de nuances van Twitter. Als je wilt dat al je volgers een Twitter-antwoord van je zien, is er een klein trucje dat je kunt gebruiken. Zet een punt voor het @-teken aan het begin van je antwoord. Dus als u bijvoorbeeld een antwoord stuurt naar een Twitter-gebruiker met de naam davidbarthelmer, begint u uw antwoord met .@davidbarthelmer. Je volgers zullen dat antwoord in hun tijdlijnen zien. Je kunt nog steeds de Twitter-antwoordknop gebruiken, maar zorg ervoor dat je een punt voor de @gebruikersnaam plaatst. Een andere manier om een ​​antwoord openbaar te delen, is door niet te antwoorden maar de Tweet van iemand anders te citeren. Dat betekent dat je een tweet retweet maar je reactie erin opneemt.

Wanneer Twitter @ Reply gebruiken?

Het is een goed idee om verstandig te zijn in het gebruik van de Twitter @ Reply-knop. Als je een direct gesprek met iemand hebt, zorg er dan voor dat je tweets interessant zijn voordat je een spervuur ​​aan Twitter-antwoorden verstuurt. Hoewel je Twitter @ Reply-bericht bedoeld kan zijn voor de persoon op wie je reageert, verschijnt het in de tijdlijn van je wederzijdse volgers. Dus als u in korte tijd drie of vier antwoorden verzendt, en sommige zijn triviaal, kan dat vervelend zijn voor andere mensen die misschien niet geïnteresseerd zijn in uw geklets of praatjes. De beste plaats voor privé Twitter-kletsen is het Twitter DM- of direct message-kanaal. Berichten die worden verzonden met de Twitter-knop voor directe berichten, zijn privé en kunnen alleen worden bekeken door de ontvanger.

Een groter publiek krijgen voor Twitter-antwoorden

Als alternatief, als je wilt dat meer mensen je antwoorden zien, stuur dan een gewone tweet en vermeld de gebruikersnaam van de persoon op wie je je bericht richt, maar zet deze niet aan het begin van de tweet. Twitter-antwoorden beginnen altijd met de @gebruikersnaam van de persoon op wie je reageert, dus dit is geen officieel Twitter-antwoord. Maar als u de aandacht van een gebruiker wilt trekken en wilt reageren op iets dat hij of zij heeft gezegd, wordt dat bereikt terwijl het ook zichtbaar is voor uw volgers. Het is niet nodig om een ​​punt voor de gebruikersnaam te plaatsen om dit soort tweet zichtbaar te maken voor je volgers, omdat het technisch gezien geen Twitter-antwoord is.

Twitter-vermelding versus Twitter-antwoord

Het plaatsen van de @gebruikersnaam van een persoon in een tweet heet a noemen op Twitter omdat het een specifieke gebruikersnaam vermeldt in de tekst van de tweet. Het is gericht op een bepaalde gebruiker en hoewel het een reactie is op een bepaalde tweet, is het technisch gezien geen Twitter-antwoord. Dus als de tweet niet is gemaakt met de knop Beantwoorden of de gebruikersnaam niet aan het begin van het bericht heeft, is het geen Twitter-antwoord. Het wordt echter wel gezien door je volgers, en de persoon op wie je reageert, ziet het in hun tijdlijn als ze je volgen, evenals hun @Connect-tabblad als ze je niet volgen.

De Twitter-ervaring ontkrachten

Twitter-jargon kan vervelend worden. Er is veel van, en het definiëren van een term helpt niet altijd, hoewel Twitter goed werk doet in zijn helpcentrum. Toch duurt het even voordat je leert hoe je enkele basisfuncties van Twitter kunt gebruiken.