Skip to content

Hoe te repareren Dsetup.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

8 de augustus de 2021
dsetup dll error message 5abe458d3418c60037edd688

In tegenstelling tot veel andere DLL-fouten die gecompliceerde oorzaken en oplossingen kunnen hebben, worden dsetup.dll-problemen op de een of andere manier veroorzaakt door een enkel probleem – een soort probleem met Microsoft DirectX. Het bestand dsetup.dll is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma’s, verschijnen dsetup.dll-fouten meestal alleen bij gebruik van deze programma’s. Er zijn verschillende manieren waarop dsetup.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u dsetup.dll-fouten kunt zien. Dsetup.dll niet gevonden
Deze toepassing kan niet worden gestart omdat dsetup.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
Kan niet vinden [PATH]dsetup.dll
Het bestand dsetup.dll ontbreekt
Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: dsetup.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer
Kan dsetup.dll niet vinden

Het foutbericht dsetup.dll kan van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, maar wordt het meest gezien in videogames. Mogelijk ziet u deze fout wanneer het spel voor het eerst wordt gestart, maar het kan ook worden weergegeven nadat een spel is geladen, maar vlak voordat het spel begint. Tree of Saviour is een voorbeeld van een spel waarvan bekend is dat het dsetup.dll-fouten genereert, maar er zijn waarschijnlijk ook andere. Het foutbericht dsetup.dll kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat gebruikmaakt van het bestand op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Hoe Dsetup.dll Fouten Te Repareren

Download dsetup.dll niet van een DLL-downloadwebsite. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van dsetup.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de dsetup.dll-fout.

  1. Herstel dsetup.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” dsetup.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als je vermoedt dat je dsetup.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar je hebt de Prullenbak al geleegd, dan kun je dsetup.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van dsetup.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie van DirectX de fout dsetup.dll niet gevonden zal oplossen. Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is. Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows, inclusief Windows 10, 8, 7, Vista en XP. Het vervangt elk ontbrekend DirectX 11-, DirectX 10- of DirectX 9-bestand.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de dsetup.dll-fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-cd of -dvd. Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie van DirectX op de installatieschijf plaatsen. Soms, maar niet vaak, past de DirectX-versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Installeer het programma dat het bestand dsetup.dll gebruikt opnieuw. Als de dsetup.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.

  5. Als je de dsetup.dll-fout in een Steam-game ziet, ga dan naar de installatiemap van de game en verwijder alle XML-bestanden in de “release”-map. Controleer daarna de integriteit van de gamebestanden. Zoek daar ook naar twee DLL-bestanden en kopieer ze naar de map “release/patch/DirectX/ en open vervolgens het spel vanuit de /release/patch/ map.

  6. Herstel het bestand dsetup.dll vanuit het nieuwste DirectX-pakket. Als de bovenstaande standaardstappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw dsetup.dll-fout op te lossen, probeer dan het bestand dsetup.dll afzonderlijk uit het DirectX-pakket te extraheren.

  7. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige dsetup.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de dsetup.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

  8. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de dsetup.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

  9. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met dsetup.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand dsetup.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.