Skip to content

Hoe te repareren Gpsvc.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

20 de juli de 2021
gpsvc dll error message 5aa6b741ae9ab8003757d253

Gpsvc.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het gpsvc DLL-bestand, een bestand dat is gekoppeld aan de Groepsbeleid-client in Windows. In sommige gevallen kunnen gpsvc.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het gpsvc.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder ​Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Veel voorkomende Gpsvc.dll-fouten

Er zijn verschillende manieren waarop gpsvc.dll-foutberichten kunnen worden geformuleerd, afhankelijk van de oorzaak van het probleem, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende gpsvc.dll-fouten die we hebben gezien:

 • Gpsvc.dll niet gevonden
 • Het bestand gpsvc.dll ontbreekt
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat gpsvc.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
 • Kan niet vinden [PATH]gpsvc.dll
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: gpsvc.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw

Gpsvc.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. Opmerken op welk punt uw gpsvc.dll-fout verschijnt, is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van problemen.

Hoe Gpsvc.dll Fouten Te Repareren

Download gpsvc.dll niet van een van die “DLL-download”-sites. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van gpsvc.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de gpsvc.dll-fout.

 1. Herstel gpsvc.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” gpsvc.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u per ongeluk gpsvc.dll hebt verwijderd maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u gpsvc.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van gpsvc.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Scan uw hele computer op virussen en andere malware. Sommige gpsvc.dll-fouten kunnen te maken hebben met een soort malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de gpsvc.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Voer de opdracht sfc/scannow uit om een ​​ontbrekende of corrupte kopie van het bestand gpsvc.dll te vervangen. Gelukkig wordt het bestand gpsvc.dll door Microsoft geleverd in ten minste sommige versies van Windows, dus het hulpprogramma Systeembestandscontrole (de opdracht sfc) zou het op de juiste locatie in de System32-map moeten herstellen. Dit is de meest waarschijnlijke oplossing voor een ontbrekende of niet gevonden gpsvc.dll-fout. Doe al het mogelijke om deze stap te voltooien nadat u ervoor heeft gezorgd dat uw computer niet is geïnfecteerd met malware.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de gpsvc.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, en Systeembestandscontrole niet heeft geholpen, zou een systeemherstel het probleem moeten oplossen.

 5. Installeer het programma dat het bestand gpsvc.dll gebruikt opnieuw. Als de gpsvc.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Deze stap is vooral handig voor het vervangen van DLL-bestanden die niet door Microsoft zijn geleverd, maar het kan helpen bij uw gpsvc.dll-probleem als dit programma ook een kopie van het bestand levert en de eerdere ideeën voor probleemoplossing niet succesvol waren.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met gpsvc.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand gpsvc.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand gpsvc.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 7. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als gpsvc.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 8. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand gpsvc.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 9. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor probleemoplossing voor het afzonderlijke gpsvc.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een Refresh, Startup Repair of Repair Installation (afhankelijk van uw versie van Windows) alle Windows DLL-bestanden naar hun werkende versie herstellen.

 10. Gebruik een gratis registerreiniger om gpsvc.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige gpsvc.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Ze zijn hier opgenomen voor het geval het nuttig blijkt te zijn, in welk geval u moeilijkere tests en laatste redmiddel-opties hieronder kunt vermijden.

 11. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen tot de laatste stap overgelaten, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn relatief eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die gpsvc.dll-fouten veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie wist alles en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de gpsvc.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Voor alle duidelijkheid: alle gegevens op de schijf waarop Windows is geïnstalleerd, worden verwijderd tijdens een schone installatie, dus zorg ervoor dat u een back-up maakt van belangrijke bestanden als dat mogelijk is. Zorg er uiteraard voor dat je al het mogelijke hebt gedaan om de gpsvc.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze voordat je een schone installatie uitvoert.

 13. Los problemen met een onbekend hardwareprobleem op als gpsvc.dll-fouten aanhouden. Een schone installatie van Windows is een nieuwe start aan de softwarekant van het oplossen van problemen. Helaas, als dat niet werkt, moet uw DLL-probleem hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.