Skip to content

Hoe te repareren Msxml3.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

3 de juli de 2021
msxml3 dll error 4a4140335e5142fd95e22f115bbd96ae

Msxml3.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik van bepaalde programma’s, wanneer Windows opstart of zelfs tijdens een Windows-installatie. Hier zijn enkele veelvoorkomende manieren waarop u msxml3.dll-fouten kunt zien:

 • Msxml3.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat msxml3.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]msxml3.dll
 • Het bestand msxml3.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: msxml3.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Microsoft-besturingssystemen, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Oorzaken van Msxml3.dll Fouten

Msxml3.dll-fouten worden veroorzaakt door het verwijderen of beschadigen van het msxml3-DLL-bestand. Msxml3.dll-fouten kunnen te wijten zijn aan problemen met het Windows-register, een computervirus of malwareprobleem, of zelfs een hardwarefout. Download msxml3.dll niet van een DLL-downloadwebsite. Als u een kopie van msxml3.dll nodig heeft, verkrijg deze dan van de originele, legitieme bron.

Hoe Msxml3.dll-fouten te herstellen

Probeer deze oplossingen op volgorde totdat het probleem is opgelost: Mogelijk moet u Windows starten in de veilige modus als u niet normaal toegang krijgt tot Windows vanwege de msxml3.dll-fout.

 1. Download en installeer MSXML 3.0 van Microsoft. Download de MSXML-ontwikkelaarskit en installeer deze op uw pc om het ontbrekende bestand msxml3.dll te vervangen.

  Er zijn verschillende versies van Microsoft XML-parser (MSXML), maar v3.0 is de enige die het bestand msxml3.dll levert.

 2. Herstel je Prullenbak. Als u vermoedt dat u per ongeluk msxml3.dll hebt verwijderd, kunt u het verwijderde bestand mogelijk herstellen vanuit de Prullenbak. Als u de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u software voor gegevensherstel gebruiken om het verwijderde bestand te herstellen.

  Prullenbak op het bureaublad van Windows 10

  Herstel alleen een verwijderd msxml3.dll-bestand als u zeker weet dat u het zelf hebt verwijderd.

 3. Voer een virus-/malwarescan uit. De fout msxml3.dll die u ziet, kan te maken hebben met een vijandig programma dat zich voordoet als het DLL-bestand. Scan uw computer op malware om deze mogelijkheid uit te sluiten.

  Avira antivirussoftware

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de msxml3.dll-fout is veroorzaakt door recente wijzigingen in een belangrijk bestand of belangrijke configuratie, gebruikt u Windows Systeemherstel om uw Windows-pc te herstellen.

  Systeemherstel in het menu Windows Systeemeigenschappen

 5. Installeer het programma dat het bestand msxml3.dll gebruikt opnieuw. Als de msxml3.dll-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van de software het ontbrekende bestand vervangen.

  Apps verwijderen in de Windows-instellingen

 6. Windows-updates installeren. Sommige servicepacks en patches bevatten belangrijke updates voor de DLL-bestanden op uw pc, dus controleer op Windows-updates en installeer ze.

  Controleer op Windows-updates in de Windows-instellingen.

 7. Windows repareren. Voer een Windows Opstartherstel uit om alle Windows DLL-bestanden te herstellen naar hun werkende versies.

  Opstartherstel in het menu Windows Advance Options

 8. Reinig het Windows-register. Gebruik een gratis Windows register cleaner om ongeldige msxml3.dll registervermeldingen te verwijderen die de fout zouden kunnen veroorzaken.

  CCleaner Gratis hulpprogramma voor het opschonen van het Windows-register

 9. Voer een schone installatie van Windows uit. Uitvoeren een schone installatie van Windows als laatste redmiddel om te beginnen met een nieuwe kopie van het besturingssysteem.

  Windows-installatiescherm

  Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist.

 10. Bestandscontrole uitvoeren. Gebruik de opdracht SFC /Scannow System File Checker om een ​​ontbrekende of corrupte kopie van het bestand msxml3.dll te vervangen. Als dit DLL-bestand door Microsoft wordt geleverd, moet het hulpprogramma Systeembestandscontrole het herstellen.

  De opdracht sfc.scanow in de Windows-opdrachtterminal

 11. Hardwarestuurprogramma’s bijwerken. Werk stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met msxml3.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “msxml3.dll ontbreekt” ziet wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken.

  Stuurprogramma-optie bijwerken in het menu Windows Apparaatbeheer

 12. Rol uw stuurprogramma’s terug. Als de msxml3.dll-fout is begonnen na het updaten van een bepaald hardwareapparaat, zet u de apparaatstuurprogramma’s terug naar een oudere versie.

  Roll Back Driver-optie in het Windows-hardware-eigenschappenmenu

 13. Test en vervang uw hardware. Gebruik een gratis geheugentesttool of een testprogramma voor de harde schijf om te controleren op hardwaregerelateerde DLL-fouten. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk, of brengt u uw pc naar een professionele computerreparatieservice.

  Stappen voor het vervangen van een harde schijf