Skip to content

Hoe te repareren Vbscript.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

27 de juli de 2021
vbscript dll error 3a2d49654a004dfcb1a59059adb8690c

Er zijn verschillende manieren waarop vbscript.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u vbscript.dll-fouten kunt zien:

 • Vbscript.dll niet gevonden. Deze toepassing kan niet worden gestart omdat vbscript.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]vbscript.dll.
 • Het bestand vbscript.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: vbscript.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.

Oorzaken van Vbscript.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

Vbscript.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het vbscript DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen vbscript.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Vbscript.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de vbscript.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Het vbscript.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat gebruikmaakt van het bestand op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Hoe Vbscript.dll fouten te herstellen

Download vbscript.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van vbscript.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de vbscript.dll-fout.

 1. Herstel vbscript.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” vbscript.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd.

  • Als u vermoedt dat u per ongeluk vbscript.dll hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u mogelijk vbscript.dll herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel.

  Het herstellen van een verwijderde kopie van vbscript.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige vbscript.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de vbscript.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Voer de opdracht sfc/scannow Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of beschadigde kopie van het bestand vbscript.dll te vervangen. Aangezien dit DLL-bestand wordt geleverd door Microsoft, zou het hulpprogramma Systeembestandscontrole het moeten herstellen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het herstellen van het originele vbscript.dll-bestand is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 4. Registreer het bestand vbscript.dll. Het bestand vbscript.dll bevindt zich in de map %systemroot%system32, maar kan zich ook in %systemroot%SysWOW64 bevinden, afhankelijk van uw specifieke systeem.

 5. Installeer het programma dat het bestand vbscript.dll gebruikt opnieuw. Als de vbscript.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma de koppeling met het bestand herstellen.

 6. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de vbscript.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 7. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met vbscript.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand vbscript.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand vbscript.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 8. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als vbscript.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 9. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand vbscript.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 10. Installeer Windows Script opnieuw als u een foutmelding ziet met de tekst “Bibliotheek niet geregistreerd” wanneer u een Windows Script uitvoert.

 11. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die vbscript.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen.

  • Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.
 12. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele vbscript.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 13. Gebruik een gratis registerreiniger om vbscript.dll-gerelateerde problemen in het register te herstellen. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige vbscript.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Ik heb de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 14. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de vbscript.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de vbscript.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 15. Los een hardwareprobleem op als vbscript.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u ons artikel Hoe los ik mijn computer op? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.