Skip to content

Hoe te repareren Wnaspi32.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

28 de juli de 2021
wnaspi32 dll error message 5a7c7b82119fa80037fc8e61

Wnaspi32.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het wnaspi32 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen wnaspi32.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het foutbericht wnaspi32.dll kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand gebruikt op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Wnaspi32.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop wnaspi32.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u wnaspi32.dll-fouten kunt zien:

 • Wnaspi32.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat wnaspi32.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]wnaspi32.dll
 • Het bestand wnaspi32.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: wnaspi32.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.
 • Kan het stuurprogramma wnaspi32.dll niet laden

De context van de wnaspi32.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Wnaspi32.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De meeste gebruikers zien echter de wnaspi32.dll-fout wanneer ze te maken hebben met een softwareprogramma dat werkt met mediabestanden, zoals een programma dat bijvoorbeeld audio op een schijf brandt of dvd-video’s afspeelt.

Hoe Wnaspi32.dll-fouten te herstellen

Download wnaspi32.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van wnaspi32.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de wnaspi32.dll-fout.

 1. Herstel wnaspi32.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” wnaspi32.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u per ongeluk wnaspi32.dll hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u wnaspi32.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van wnaspi32.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Installeer het programma dat het bestand wnaspi32.dll gebruikt opnieuw. Als de wnaspi32.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Omdat de toepassingen Any Video Converter, RCA easyRip, CDex en Nero bijvoorbeeld het bestand wnaspi32.dll gebruiken, kunt u een nieuwe kopie installeren als u deze DLL-foutmelding ziet wanneer u een van die programma’s gebruikt. Zelfs als u een van die toepassingen niet gebruikt, is het misschien alles wat u hoeft te doen om er een te installeren om het bestand wnaspi32.dll op uw computer te plaatsen. U kunt het DLL-bestand vervolgens naar een andere plek kopiëren waar u het nodig heeft, zoals de map waarin de DLL-fout aangeeft dat het bestand ontbreekt.

 3. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige wnaspi32.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de wnaspi32.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 4. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met wnaspi32.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand wnaspi32.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand wnaspi32.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 5. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als wnaspi32.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 6. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die wnaspi32.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 7. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele wnaspi32.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 8. Gebruik een gratis registerreiniger om wnaspi32.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige wnaspi32.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden het gebruik van registeropschoonprogramma’s zelden aan, maar we hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 9. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de wnaspi32.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de wnaspi32.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze

 10. Los een hardwareprobleem op als er wnaspi32.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.