Skip to content

Hoe te repareren Wpcap.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

19 de juli de 2021
wpcap dll error 595398ec5f9b584bfe64385a

Wpcap.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het wpcap DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen wpcap.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarestoring. De wpcap.dll wordt gebruikt door WinPcap, een programma voor het vastleggen van pakketten. U kunt meer lezen over wat het bestand doet in de WinPcap Gebruikershandleiding. Het foutbericht wpcap.dll kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand gebruikt op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Wpcap.dll Fouten

Wpcap.dll Fout.
Er zijn verschillende manieren waarop wpcap.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u wpcap.dll-fouten kunt zien:

 • Wpcap.dll Niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat wpcap.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]wpcap.dll
 • Het programma kan niet starten omdat wpcap.dll op uw computer ontbreekt. Probeer het programma opnieuw te installeren om dit probleem op te lossen.
 • Het bestand wpcap.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: wpcap.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

Wpcap.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de wpcap.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe Wpcap.dll Fouten Te Repareren

Download wpcap.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van wpcap.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de wpcap.dll-fout.

 1. Herstel wpcap.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” wpcap.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als je vermoedt dat je wpcap.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar je hebt de Prullenbak al geleegd, dan kun je wpcap.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van wpcap.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige wpcap.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de wpcap.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Installeer of installeer WinPcap opnieuw. WinPcap is een programma dat veel andere programma’s gebruiken om hun software te ondersteunen, en een belangrijk onderdeel ervan is het bestand wpcap.dll. Doe je best om deze stap te voltooien. Aangezien WinPcap zeer waarschijnlijk de beste bron van het bestand wpcap.dll is, zou het installeren of opnieuw installeren van het programma dit DLL-probleem moeten oplossen.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de wpcap.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 5. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met wpcap.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand wpcap.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand wpcap.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 6. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als wpcap.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 7. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die wpcap.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 8. Gebruik een gratis registerreiniger om wpcap.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige wpcap.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 9. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de wpcap.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de wpcap.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 10. Los een hardwareprobleem op als er wpcap.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.