Skip to content

Hoe te repareren Ws2_32.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

28 de juli de 2021
GettyImages 695556186 59aac1d6d963ac0011642669 172fd37204944131b15fdd03474c4cb2

Ws2_32.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het ws2_32 DLL-bestand. Dit DLL-bestand is het Windows Sockets Library-bestand dat nodig is om Windows en andere toepassingen met het netwerk te laten werken. In sommige gevallen kunnen ws2_32.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Er zijn verschillende manieren waarop ws2_32.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u ws2_32.dll-fouten kunt zien: Ws2_32.dll niet gevonden
Deze toepassing kan niet worden gestart omdat ws2_32.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
Kan niet vinden [PATH]ws2_32.dll
Het bestand ws2_32.dll ontbreekt.
Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: ws2_32.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.

Ws2_32.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de ws2_32.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Het ws2_32.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Ws2_32.dll-fouten herstellen

Download ws2_32.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van ws2_32.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u geen normale toegang tot Windows kunt krijgen vanwege de ws2_32.dll-fout.

 1. Herstel ws2_32.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” ws2_32.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u ws2_32.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u ws2_32.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van ws2_32.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand ws2_32.dll kan in een van die updates worden opgenomen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het installeren van updates van Windows die mogelijk het bestand ws2_32.dll bevatten, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 3. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige ws2_32.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de ws2_32.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de ws2_32.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 5. Installeer het programma dat het bestand ws2_32.dll gebruikt opnieuw. Als de ws2_32.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met ws2_32.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding ‘Het bestand ws2_32.dll ontbreekt’ ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand ws2_32.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 7. Een driver terugdraaien naar een eerder geïnstalleerde versie als ws2_32.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 8. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die ws2_32.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 9. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele ws2_32.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 10. Gebruik een gratis registerreiniger om ws2_32.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige ws2_32.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 11. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de ws2_32.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de ws2_32.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 12. Los een hardwareprobleem op als er ws2_32.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.