Skip to content

Hoe te upgraden naar een nieuwe iPad

8 de februari de 2023
iPadPro10 AllColors 570534103df78c7d9e8cfa95 5c6074cd46e0fb0001dcd1a5

Wat te weten

 • Open Instellingen op de oude iPad. Kraan uw naam bovenaan het linkerpaneel. Selecteer iCloud > iCloud-back-up.
 • Verplaats de schuifregelaar naast iCloud-back-up naar de Op positie. Kraan Nu backuppen.
 • Zet de nieuwe iPad aan. Selecteer Herstellen van backup tijdens het initialisatieproces. Log in met je Apple ID en selecteer een reservekopie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een back-up van uw oude iPad kunt maken en die back-up op uw nieuwe iPad kunt terugzetten. Het behandelt ook hoe u uw informatie van een iPad kunt wissen.

De snelste manier om uw iPad te upgraden

Hoewel het verleidelijk is om die glimmende nieuwe iPad tevoorschijn te halen en ermee te gaan spelen, is het eerste wat je moet doen een back-up maken van je oude. De iPad zou regelmatig back-ups naar iCloud moeten maken, maar het is een goed idee om een ​​back-up te maken vlak voordat u een upgrade naar een nieuwe tablet uitvoert. Dan kun je die back-up terugzetten op je nieuwe iPad.

 1. Open de Instellingen app op je iPad.

 2. Tik op uw naam aan de linkerkant van het scherm.

  Apple ID in Instellingen op een iPad

 3. Kraan iCloud.

  iCloud in iPad-instellingen

 4. Kraan iCloud-back-up.

  iCloud-back-up op iPad

 5. Tik op de schuifregelaar naast iCloud-back-up naar Op (groente).

  iCloud-back-up op iPad

 6. Als deze optie is ingeschakeld, maakt uw iPad automatisch een back-up als deze is vergrendeld, is aangesloten en er wifi beschikbaar is. Tik op om een ​​handmatige back-up te maken Nu backuppen.

  Handmatige back-up op iPad

 7. De iPad geeft je een inschatting van hoe lang de back-up zal duren.

Na de back-up kunt u beginnen met het installatieproces op de nieuwe iPad. Apple heeft dit ingebed in de eerste installatie. Nadat u bent ingelogd op uw Wi-Fi-netwerk, wordt u tijdens het initialisatieproces gevraagd of u uw iPad wilt herstellen vanaf een back-up, deze wilt instellen als een nieuwe iPad of wilt upgraden vanaf Android. Kiezen Herstellen van backup en log in op uw Apple ID. Je ziet een lijst met alle back-ups die je hebt gemaakt, samen met de datum en tijd waarop je ze hebt gemaakt. U kunt deze informatie gebruiken om te controleren of u het juiste back-upbestand kiest. Het herstellen vanaf een back-up is een tweedelig proces. De iPad herstelt gegevens en instellingen en vervolgens apps en muziek.

Wil je zelfs je iPad herstellen?

Terwijl u uw iPad gebruikt, kan deze vol raken met apps. Als u pagina’s en pagina’s met apps heeft die u niet meer gebruikt, wilt u misschien helemaal opnieuw beginnen. Zolang u zich aanmeldt bij hetzelfde Apple ID/iCloud-account, hebt u toegang tot de informatie waarvan u een back-up hebt gemaakt in de cloud. U kunt ook bij elk document komen dat is opgeslagen op iCloud Drive. Apps zoals Evernote slaan documenten ook op in de cloud, zodat je ze vanaf elk apparaat met een internetverbinding kunt openen. Nadat u een app hebt gekocht, kunt u deze opnieuw downloaden op elk nieuw apparaat. De App Store heeft zelfs een “eerder gekochte” lijst die je alles laat zien wat je in het verleden hebt geïnstalleerd. U kunt uw iPad instellen als een nieuwe en deze vervolgens herstellen vanaf een eerdere back-up als u van gedachten verandert. Of, om later opnieuw te beginnen:

 1. Open Instellingen.

 2. Kraan Algemeen.

  Algemene rubriek in Instellingen op iPad

 3. Kraan Resetten.

  Reset-optie in iPad Algemene instellingen

 4. Kraan Wis alle inhoud en instellingen.

  Wis alle inhoud en instellingen op een iPad

 5. Bevestig uw keuze. U kunt uw iPad nog steeds herstellen vanuit een cloudback-up, zelfs als u alles verwijdert.

Wat moet je doen met je oude iPad?

Veel mensen upgraden naar een nieuw apparaat met het idee dat de oude hardware een deel van de kosten zal verdelen. De gemakkelijkste manier om een ​​deel van uw nieuwe iPad te betalen, is door uw oude te verkopen via een inruilprogramma. De meeste inruilprogramma’s krijgen niet de volledige waarde voor uw apparaat. De alternatieven zijn online marktplaatsen zoals Craigslist, eBay en Facebook Marketplace. Je kunt ook in de App Store kijken voor minder populaire verkoopplatforms.