Skip to content

Hoe te voorkomen dat iMessages op andere apparaten verschijnen

10 de juli de 2021
how to stop imessage popping up on other devices 4103826 f033b3415774408c97f73e06aa855871

Wat te weten

 • Bepaal waar iMessages verschijnen door naar . te gaan Instellingen > Berichten > Verzenden & ontvangen. Schakel telefoonnummers en e-mailadressen uit.
 • Voeg een nieuwe iMessage-e-mail toe door in te loggen op Apple ID en te selecteren Bewerk. Ga naar Bereikbaar op en selecteer Voeg meer toe.
 • Verwijder telefoonnummers of voeg ze op dezelfde manier toe aan FaceTime, maar ga naar Instellingen > FaceTime in plaats van Berichten.

Met iMessage kun je berichten verzenden en ontvangen op al je iOS-apparaten, maar als gezinsleden een Apple ID delen, kan deze standaardfunctie tot verwarring en privacyproblemen leiden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat iMessages worden weergegeven op alle apparaten die zijn aangesloten op een Apple ID. Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 8 en hoger.

Bepalen waar iMessages verschijnen

Meerdere mensen kunnen dezelfde Apple ID delen en toch iMessages doorsturen naar specifieke apparaten.

 1. Navigeer naar je iPhone of iPad Instellingen.

 2. Kraan Berichten (in het linkermenu van de iPad; scroll naar beneden om te vinden Berichten op je iPhone Instellingen).

  Berichten in het instellingenscherm op een iPad

 3. Kraan Verzenden & ontvangen.

  Koptekst Verzenden en ontvangen op het scherm Berichten op een iPad

 4. Dit scherm toont de telefoonnummers en e-mailadressen die aan de Apple ID zijn gekoppeld. Schakel alle telefoonnummers of e-mailadressen uit die geen iMessages meer mogen ontvangen of verzenden die aan uw Apple ID zijn gekoppeld. Kies ervoor om alleen naar een e-mailadres te verzenden en te ontvangen en verwijder desgewenst uw werkelijke telefoonnummer volledig.

  Gecontroleerd telefoonnummer op het iMessage-scherm op een iPad

 5. Selecteer ten minste één telefoonnummer of e-mailadres om iMessages te ontvangen en van te beantwoorden. Als u iMessage helemaal niet wilt gebruiken, schakelt u de functie in het vorige scherm uit door op de schakelaar naast iMessage.

  iMessages-kiezer in het scherm Berichten op een iPad

 6. Als u ervoor kiest om twee adressen te gebruiken, zoals uw telefoonnummer en uw e-mailadres, kies dan welke u standaard wilt gebruiken via de Start nieuwe gesprekken vanaf instelling. Deze instelling wordt alleen weergegeven als u ervoor kiest om berichten vanuit twee bronnen te verzenden.

Een nieuw e-mailadres voor iMessage toevoegen

Voeg alleen een nieuw e-mailadres voor iMessage toe via de website van Apple. Het is niet mogelijk om dit vanaf je iPhone of iPad te doen.

 1. Ga met uw webbrowser naar de pagina Apple ID/Beheer uw Apple-account en log in op uw Apple ID.

 2. Rechts van de Account sectie, selecteer de Bewerk knop.

  Hoofdpagina van Apple ID-account met knop Bewerken

 3. Scroll naar beneden naar de Bereikbaar op gedeelte van de accountinstellingen en kies de Voeg meer toe keuze.

  Accountbewerkingsscherm op de Apple ID-website met de optie Meer toevoegen gemarkeerd

 4. Typ het e-mailadres dat u wilt gebruiken en klik op Doorgaan met.

  Een e-mail toevoegen aan een Apple ID met de knop Doorgaan is gemarkeerd

 5. Apple zal u onmiddellijk om een ​​code vragen die naar het e-mailadres in het bestand is verzonden. Controleer uw e-mail voor het bericht en voer de code in de vakken in om verder te gaan.

Hoe zit het met FaceTime-oproepen?

FaceTime werkt op dezelfde manier als iMessage. Oproepen worden omgeleid naar een telefoonnummer of een e-mailadres dat aan het account is gekoppeld; deze adressen zijn standaard ingeschakeld. Als meerdere gebruikers een Apple ID delen, kunnen de FaceTime-oproepen van iedereen naar alle apparaten in het account worden verzonden. Schakel dit uit op dezelfde manier waarop u iMessage hebt uitgeschakeld, maar in plaats van naar Berichten in Instellingen, tik op FaceTime. Onder Je bent bereikbaar via FaceTime op, verwijder het vinkje bij elk e-mailadres of telefoonnummer waarvan u FaceTime-oproepen niet wilt ontvangen.

Scherm en FaceTime-scherm instellen op de iPhone

Apple raadt aan om voor elke persoon in een gezin een aparte Apple ID te gebruiken en deze met elkaar te verbinden via de functie ‘Delen met gezin’. Maar veel mensen kiezen er nog steeds voor om een ​​Apple ID te delen met familieleden.