Skip to content

Hoe TechGirlz de weg vrijmaakt voor vrouwen in de tech

21 de juni de 2021
tg2 b75db0a8507e48a1bbeb32387c4a4a70

Belangrijkste leerpunten

  • TechGirlz is een non-profitorganisatie wiens missie het is om meisjes te inspireren om de mogelijkheden van technologie te verkennen om hun toekomstige carrière te versterken.
  • Via programma’s in meer dan 60 technische onderwerpen kunnen jonge meisjes hun passie in technologie vinden en niet worden geïntimideerd om het na te streven.
  • TechGirlz helpt jonge meisjes die geïnteresseerd zijn in technologie om een ​​gemeenschapsgevoel te vinden.
Niet genoeg jonge meisjes hebben vertrouwen in het kiezen van een carrièrepad in tech, maar TechGirlz probeert die statistieken te veranderen. Volgens een onderzoek van de National Science Foundation behalen vrouwen in de VS slechts 18% van de bacheloropleidingen informatica en slechts 20% van de ingenieursdiploma’s. En hoewel vrouwen 50% van de universitair opgeleide beroepsbevolking uitmaken, bekleden ze slechts 28% van de wetenschappelijke en technische functies. TechGirlz is een non-profitorganisatie die jonge meisjes de tools en het vertrouwen geeft om het technische personeelsbestand te betreden, hoe dat er voor hen ook uitziet. “Meisjes hebben nog steeds een vooropgezet idee van wat werken in de technologie betekent, en het houdt in dat ze de hele dag achter een computer zitten en computercode schrijven”, vertelde Gloria Bell, de evenementen- en marketingmanager bij TechGirlz, aan Lifewire via de telefoon. “Te veel meisjes begrijpen nog steeds niet de grote verscheidenheid aan mogelijkheden in tech, en dat ongeacht hun interesses, er een plek is in tech voor hen.”

Ze jong beginnen

TechGirlz-oprichter Tracey Welson-Rossman kreeg het idee voor TechGirlz toen ze voor een softwareontwikkelingsbedrijf werkte, maar zag niet veel vrouwen door haar applicatiepijplijn komen. “Te veel meisjes begrijpen nog steeds niet de grote verscheidenheid aan mogelijkheden in tech en dat ongeacht hun interesses, er een plek is in tech voor hen.” Bell zei dat de redenen achter het beperkte aantal vrouwen in tech voortkomen uit hun ervaringen op jonge leeftijd, vooral op het niveau van de middelbare school. “Tot de middelbare school was de interesse van meisjes en jongens in technologie gelijk, maar veel van de redenen achter de interesse van meisjes waren de perceptie van wat een carrière in de technologie zou zijn,” zei Bell. “De missie achter TechGirlz is om te proberen meisjes te helpen die vooroordelen te begrijpen en te doorbreken.” TechGirlz ontwikkelt programma’s om jonge meisjes op te leiden en te inspireren op allerlei technologisch gebied. Bell zei dat de organisatie het leerplan en het draaiboek maakt, en dat iedereen met kennis van de behandelde gebieden de programma’s kan onderwijzen aan meisjes in hun gemeenschap. Bell zei dat gemeenschapsgroepen, technologiebedrijven, padvinderstroepen en anderen de technische programma’s onderwijzen, die variëren van beginner tot gevorderd. TechGirlz heeft meer dan 60 technische onderwerpen om uit te kiezen, waaronder game-ontwerp, het ontwerpen van mobiele apps, podcasting, cyberbeveiliging en internetveiligheid, HTML en CSS, virtual reality en meer. “Meisjes die interesse, passie en comfort hebben ontdekt door niet alleen technologie te gebruiken, maar ook te creëren, zullen meer succes behalen op welk gebied ze ook kiezen,” zei Bell.

Een vrouwelijke ingenieur houdt toezicht op een vrouwelijke student die in technologie leert.

Tot op heden heeft TechGirlz meer dan 25.000 meisjes lesgegeven, waaronder meer dan 8.000 tijdens de pandemie toen de programma’s verschoven naar virtueel.

Gemeenschapsgevoel

Naast het geven van voorlichting over de enorme mogelijkheden van de technische wereld, is TechGirlz ook gericht op het bieden van een gemeenschapsgevoel aan jonge meisjes in een veld dat zich vaak eenzaam kan voelen. “Een deel van wat het voor een meisje moeilijk maakt, is wanneer ze een technische klas binnenlopen en ze het enige meisje zijn,” zei Bell. “Als ze naar een van onze workshops komen en beseffen dat ze niet de enige meisjes zijn die het leuk vinden [tech], het helpt hen dit gemeenschapsgevoel en dit gevoel van vertrouwen te ontwikkelen.” Dat gemeenschapsgevoel stopt niet alleen na een TechGirlz-workshop, aangezien de non-profitorganisatie ook een Teen Advisory Board en tienervrijwilligers heeft die de jongere blijven opleiden en begeleiden meisjes die aan het programma deelnemen. “Het is zeer de moeite waard om te zien hoe die vonk van interesse die begon toen ze naar hun eerste workshop kwamen, doorgaan”, zei Bell. “Meisjes die interesse, passie en comfort hebben ontdekt door niet alleen technologie te gebruiken, maar maken, zullen meer succes hebben op welk gebied ze ook kiezen.” Een van die TechGirlz-deelnemers, Lucy Minchoff, begon het programma als een middelbare scholier en ging verder als lid van de Teen Advisory Board om de jongere generatie te inspireren. “In een kamer vol met bekwame vrouwen was verkwikkend. Ze gaven me het gevoel onverwoestbaar te zijn”, vertelde Minchoff via e-mail aan Lifewire. “De reden dat ik me vrijwillig aanmeld, is om meisjes hetzelfde gevoel van kracht en ambitie te geven dat ik kreeg toen ik naar workshops ging.” universiteit die ze uiteindelijk selecteert, hopelijk doorbreekt ze het glazen plafond van vrouwen in technische statistieken. Volgens Bell zei 82% van de deelnemers aan TechGirlz-workshops dat ze van gedachten zijn veranderd over een carrière in de technologie en nu meer geïnteresseerd zijn in het nastreven van die kansen , wat een sprankje hoop markeert in de toekomst van vrouwen in de tech.