Skip to content

Hoe ‘Tetris Effect: Connected’ het spel heeft verbeterd

16 de juli de 2021
apps.15171.14331659527374482.009c90f5 1029 4e90 879f 365d3684bc53 4e1825252e9d4ad7aa7e425c5af44841

Belangrijkste leerpunten

  • Tetris-effect: verbonden is net zo kleurrijk en prachtig als de release van 2018.
  • Multiplayer brengt een geheel nieuwe manier van genieten Tetris-effect’s verschillende modi.
  • Tetris-effect: verbonden brengt de game voor het eerst naar Xbox en is beschikbaar op Game Pass.
Tetris-effect: verbonden brengt de kleurrijke actie van Tetris-effect voor het eerst naar de Xbox met nieuwe multiplayer-functies in een eenvoudig, explosief leuk pakket. Wanneer het origineel Tetris-effect hit pc’s en PS4 in 2018, het bracht een unieke draai aan de Tetris formule. Mooie en kleurrijke achtergronden hielpen de basis te leggen Tetris formule naar een geheel nieuw niveau. De toevoeging van de lijnaanval, waarmee je je tegenstander kon aanvallen door lijnen op te ruimen, was ook een unieke manier om het systeem te benaderen. Nu, Tetris-effect: verbonden brengt al die unieke mechanica en esthetiek naar de Xbox, naast een aantal prachtige nieuwe multiplayer-modi zoals Connected, Zone Battle en Score Attack. Duiken in Tetris-effect: verbonden op de Xbox Series S wist ik al goed wat de game te bieden had. De levendige kleuren en niveaus, evenals de muziek zelf zorgen voor enkele van de meest surrealistische momenten a Tetris spel ooit heeft aangeboden. Gooi in de toegevoegde multiplayer-functies – er zijn vier nieuwe modi – en je hebt een recept voor grootsheid. Een grootsheid die het absoluut waarmaakt.

Verbinding maken met anderen

Terwijl Zone Battle en de andere modi leuk zijn, is Connected wat maakt Tetris-effect: verbonden schijnen als een volle maan in een donkere nacht. In tegenstelling tot de andere multiplayer-modi, die in feite versus-modi zijn, plaatst Connected drie spelers tegen AI-gestuurde bazen terwijl ze werken om ze neer te halen. Het is een unieke manier om de Tetris formule en een die echt helpt om die pit te laten zien Tetris-effect altijd heeft gehad. In Connected werken alle drie de spelers om hun stukken in hun eigen afzonderlijke blokken op elkaar af te stemmen. Naarmate de score groeit, worden de Matrices (de dozen waar de stukken doorheen vallen, ook wel de Tetris Matrix genoemd) met elkaar verbonden en spelers komen in een speciale sectie waar ze enorme hoeveelheden schade kunnen toebrengen aan de AI-baas terwijl ze verbinding maken en lijnen wissen . Het is echt een coole manier om dingen uit te spelen en het voelde heel goed om grote combo’s te maken met de andere twee mensen met wie ik aan het spelen was tijdens mijn tests.

Tetris-effect: verbonden geeft spelers een paar verschillende manieren om van multiplayer te genieten, waaronder enkele modi voor twee spelers, zoals Zone Battle, Score Attack en Classic Score Attack. Zone Battle is vergelijkbaar met: Tetris 99, de Tetris battle royale-game op de Nintendo Switch. Het is echter maar één tegen één, dus spelers kunnen zich echt op elkaar concentreren in plaats van op een grote groep.

Een multiplayer-screenshot van Tetrix Effect: Connected.

Ik had veel plezier toen ik andere spelers probeerde neer te halen, maar vaker wel dan niet merkte ik dat mijn tegenstanders hun linies sneller opruimden dan ik kon. Omdat alles zo snel gaat, was de toevoeging van het Zone-mechanisme, dat de tijd vertraagt ​​en zich richt op bepaalde delen van de Tetris Matrix, erg handig om een ​​hogere score te behalen. Helaas kon het me niet de schaamte besparen om keer op keer te verliezen. Zone Battle was leuk, maar ik vond meer plezier in versus-modi in Score Attack en Classic Score Attack. Deze één-tegen-één-modi zijn in principe hetzelfde, hoewel Classic het origineel volgt Tetris regels, wat betekent dat je geen blokken kunt vasthouden, en je kunt het Hard Drop-mechanisme niet gebruiken zoals zoveel andere Tetris titels hebben opgenomen. Ondanks dat het een versus-modus was, vond ik het gemakkelijk om Score Attack te laden en te beginnen met het uitlijnen van mijn blokken. Het ontbreken van functies zoals lijnaanval maakte het voor mij veel gemakkelijker om me gewoon te concentreren op wat ik voor me had zonder me zorgen te hoeven maken over de dingen die mijn tegenstander naar me zou kunnen gooien.

Galactische verbeteringen

Tetris-effect: verbonden neemt alles over van het origineel Tetris-effect en maakt het nog beter. De nieuwe multiplayer-modi zijn een absoluut genot om doorheen te spelen en Connected laat zien hoe ver de ontwikkelaars zijn gegaan om het uniek te laten voelen. Gezien het feit dat in het Guiness Book of World Records is opgenomen: Tetris als de meest geporteerde game aller tijden met meer dan 65 poorten in 2010, is het indrukwekkend dat Tetris-effect: verbonden kan zo uniek voelen in vergelijking met de andere ervaringen die er zijn.

Tetris-effect: verbonden brengt alle schoonheid en vreugde van het origineel voor het eerst naar de Xbox en voegt er zelfs veel flair aan toe. De nieuwe multiplayer-modi verheffen het spel alleen maar meer, waardoor fans tal van nieuwe manieren hebben om erin te duiken en te verdwalen in de levendige en kleurrijke wereld die op hen wacht.