Skip to content

Hoe u ‘Bass.dll niet gevonden’-fouten kunt oplossen

11 de april de 2023
bass dll error message 7cc6d780d18d413b8d82d3e177543705

Bass.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het bass DLL-bestand. Dit bestand is gekoppeld aan de BASS-audiobibliotheek. In sommige gevallen kunnen bass.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout.

Bass.dll-foutmeldingen

Er zijn verschillende foutmeldingen die op uw computer kunnen verschijnen om een ​​bass.dll-fout aan te geven, zoals:

 • Bass.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat bass.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH] van bas.dll
 • Het bestand bass.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: bass.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

Deze foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of de installatie van bepaalde programma’s, wanneer Windows wordt gestart of afgesloten, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. Het kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op elk van de besturingssystemen van Microsoft, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, enz. De context van de fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe Bass.dll-fouten te herstellen

Volg deze stappen in de onderstaande volgorde om de eenvoudigere oplossingen eerst uit te proberen. Download bass.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van zo’n DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van dit bestand nodig heeft, kunt u deze het beste van de oorspronkelijke, legitieme bron verkrijgen.

 1. Herstel bass.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” bass.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als je dit vermoedt, maar je de Prullenbak al hebt geleegd, kun je deze misschien herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Start Windows in Veilige modus om deze stap of een van de volgende stappen te voltooien als u door de fout geen normale toegang tot Windows kunt krijgen.

 2. Installeer het programma dat het bestand bass.dll gebruikt opnieuw. Als de fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, zou het opnieuw installeren van die specifieke software het bestand moeten vervangen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het bestand bass.dll levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze fout.

 3. Download de BASS-audiobibliotheek om het bestand bass.dll te vervangen. Dit is de bron van het bestand en zou het volgende moeten zijn dat u probeert als het opnieuw installeren van het programma de fout niet verhelpt. Gebruik de Win32 link bovenaan de pagina, via die link, om de download te starten. Het is een ZIP-bestand; daarin bevinden zich twee bass.dll-bestanden, waarvan er één specifiek is bedoeld voor 64-bits besturingssystemen. Zorg ervoor dat u de juiste gebruikt voor uw specifieke behoeften.

  bas dll-bestand

  Sommige toepassingen kunnen u een specifieke DLL-fout geven die aangeeft waar op de computer het bass.dll-bestand ontbreekt. Als u deze informatie kent, kunt u het bestand van deze download kopiëren en precies plaatsen waar het moet zijn zodat het probleemprogramma het kan zien en gebruiken. Het lijkt misschien vreemd dat er een downloadlink is voor bass.dll, terwijl we hierboven al vermeldden dat u het DLL-bestand niet moet downloaden. Deze instantie heeft echter betrekking op een download van de oorspronkelijke maker van het bestand. Het is volkomen veilig om deze te downloaden.

 4. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige DLL-fouten houden verband met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de fout die u ziet verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de fout bass.dll is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of configuratie, kan Systeemherstel het probleem oplossen.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met bass.dll. Als je bijvoorbeeld de foutmelding ‘Het bestand bass.dll ontbreekt’ krijgt wanneer je naar muziek luistert, probeer dan de stuurprogramma’s voor je geluidskaart bij te werken. Het bass.dll-bestand kan al dan niet gerelateerd zijn aan geluidskaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 7. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als bass.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 8. Installeer eventuele beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand bass.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 9. Test je geheugen en test vervolgens je harde schijf. We hebben de meeste hardwareprobleemoplossing overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die bass.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervang dan zo snel mogelijk het geheugen of de harde schijf.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het bass.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden naar hun werkende versies herstellen.

 11. Usa een gratis registry cleaner om bass.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een programma voor het opschonen van registers kan mogelijk helpen door ongeldige bass.dll-registervermeldingen te verwijderen die de fout zouden kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Het is hier opgenomen als een “laatste redmiddel” poging voordat de volgende destructieve stap komt.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Hiermee wordt alles van de harde schijf gewist en wordt een nieuw exemplaar van Windows geïnstalleerd. Als geen van de bovenstaande stappen de bass.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de bass.dll-fout op te lossen met behulp van een voorafgaande probleemoplossingsstap.

 13. Problemen oplossen voor een hardwareprobleem als bass.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.