Skip to content

Hoe u bestanden op iCloud Drive op uw Mac kunt opslaan

21 de juli de 2021
drivehero 097f818d8358404cac71f23178aec779

iCloud is de cloudopslag- en cloudcomputingservice die Apple in 2011 lanceerde. iCloud slaat niet alleen uw inhoud veilig op, maar houdt ook uw apps en gegevens gesynchroniseerd op al uw apparaten, zoals uw Mac, iPad en iPhone. iCloud Drive is onderdeel van iCloud. Sla foto’s, documenten, app-gegevens en nog veel meer op in uw iCloud Drive-repository en open deze bestanden vervolgens op al uw apparaten, net als bij services zoals Dropbox. Met iCloud en iCloud Drive is het gemakkelijk om bestanden op je Mac op te slaan en ze vervolgens te openen vanaf je iPhone, iPad of iCloud.com. Hier is een blik op het instellen van iCloud Drive en het opslaan van bestanden vanaf uw Mac-bureaublad. De informatie in dit artikel heeft betrekking op iCloud Drive op Mac-computers (OS X 10.10 of hoger). Zorg ervoor dat u op al uw computers en apparaten bent ingelogd bij iCloud met uw Apple ID.

iCloud Drive instellen

Als je iCloud Drive nog niet hebt ingesteld, gaat het proces snel en eenvoudig. U moet iCloud Drive inschakelen op al uw iOS-apparaten, zoals uw iPhone en iPad, evenals op uw Mac. Werk voordat u begint uw apparaten bij naar de nieuwste iOS- of iPadOS-versie en werk uw Mac bij naar de nieuwste versie van macOS die deze kan ondersteunen.

Op uw iPhone, iPad en iPod Touch

 1. Open Instellingen op uw apparaat en tik vervolgens op uw naam.

 2. Kraan iCloud.

 3. Scroll naar beneden en schakel in iCloud-schijf.

  iCloud Drive inschakelen op een iPhone

Op je Mac

 1. Selecteer in het Apple-menu Systeem voorkeuren.

  De opdracht Systeemvoorkeuren onder het Apple-menu

 2. Als u macOS Catalina gebruikt, selecteert u Apple-ID. Als u macOS Mojave of eerder gebruikt, kunt u niet doen moet Apple ID selecteren.

  De kop Apple ID in macOS Systeemvoorkeuren

 3. Selecteer iCloud.

 4. Log desgevraagd in met uw Apple ID.

 5. Schakel iCloud Drive in door het vakje ernaast aan te vinken.

  iCloud Drive inschakelen op een Mac

Bestanden gebruiken met iCloud Drive

Nadat je iCloud Drive hebt ingesteld en op al je apparaten hebt ingeschakeld, worden alle documenten die je al in iCloud hebt opgeslagen, automatisch verplaatst naar iCloud Drive. Op uw iOS-apparaten, zoals uw iPhone en iPad, ziet u uw bestanden in de Bestanden-app en in de Pages-, Numbers- en Keynote-apps. iCloud Drive heeft standaard mappen voor al je Apple iWork-apps (Keynote, Pages en Numbers), evenals mappen voor Automator, Preview, QuickTime Player, Script Editor en TextEdit. Voeg ook uw eigen mappen toe en sla alle documenten op die u maar wilt. (Hierover hieronder meer.) Hoe u documenten en andere bestanden opslaat in iCloud Drive, hangt af van welke OS X- of macOS-versie u heeft. Voor macOS Sierra en hoger is het moeiteloos. Schakel de mappen Bureaublad en Documenten in om automatisch te synchroniseren met iCloud Drive. Voor eerdere OS X- of macOS-versies moet u bureaubladbestanden en documenten handmatig naar iCloud Drive verplaatsen. Wanneer u zich aanmeldt voor iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslagruimte. Als je meer ruimte nodig hebt in iCloud, kun je upgraden naar een groter opslagabonnement.

Bewaar bestanden op iCloud Drive met Sierra en later

Vanaf macOS Sierra heb je de mogelijkheid om je bureaublad- en documentenmap op te slaan in iCloud Drive en ze op al je apparaten te openen. Begin bijvoorbeeld een document op uw Mac-bureaublad en werk er later aan vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch en op iCloud.com. Alles blijft automatisch overal up-to-date. Uw bureaublad- en documentenmap toevoegen aan iCloud Drive:

 1. Selecteer in het Apple-menu Systeem voorkeuren.

  De opdracht Systeemvoorkeuren onder het Apple-menu

 2. Selecteer Apple-ID. (Op macOS Mojave, High Sierra of Sierra hoeft u geen Apple ID te selecteren.)

  De Apple ID-kop in macOS Systeemvoorkeuren

 3. Klik iCloud.

 4. Zorg ervoor dat iCloud Drive is ingeschakeld door het vakje ernaast aan te vinken.

  iCloud Drive inschakelen op een Mac

 5. Selecteer naast iCloud Drive Opties.

  iCloud-opties knop.

 6. Zet een vinkje naast Bureaublad- en documentenmappen.

  ScreenShot2020-04-06at1.02.26PM-fff1204e96324b7a838c872cfa078248.jpg

 7. Selecteer Gedaan. In de Finder ziet u nu uw Bureaublad en Documenten mappen in de iCloud gedeelte van uw zijbalk. Deze bestanden worden automatisch gesynchroniseerd op al uw apparaten.

Bewaar bestanden op iCloud Drive met eerdere OS-versies

Met eerdere OS X- en macOS-versies hebt u niet de mogelijkheid om uw bureaublad- en documentenmappen in te schakelen om op iCloud Drive op te slaan. U kunt echter handmatig mappen maken op iCloud Drive en uw bestanden daarheen verplaatsen of kopiëren, zodat u ze kunt openen op uw iOS-apparaten of iCloud.com.

 1. Om toegang te krijgen tot iCloud Drive, selecteer de Vinder pictogram in uw Mac Dock.

 2. Selecteer iCloud-schijf van de Favorieten zijbalk.

  iCloud Drive in Finder

 3. Klik met de rechtermuisknop in het venster en kies Nieuwe map. Geef de map een naam zoals u wilt, bijvoorbeeld Werkdocumenten.

  nieuwe map toevoegen aan iCloud Drive vanuit de Finder

 4. Klik met de rechtermuisknop op iCloud Drive en selecteer Openen in nieuw tabblad.

  bestanden handmatig verplaatsen in iCloud Drive via de Finder

 5. Ga naar een map met bestanden die je wilt opslaan in de nieuwe Werkdocumenten map in iCloud Drive.

 6. Selecteer de gewenste bestanden op iCloud Drive. Naar Actie het bestand of de bestanden, sleept u ze naar het iCloud Drive-tabblad boven in het Finder-venster. Naar kopiëren het bestand of de bestanden, houd de Keuze toets en sleep het bestand of de bestanden naar het tabblad iCloud Drive boven in het Finder-venster. De methode voor slepen en neerzetten is standaard: in beweging uw bestanden, terwijl u de Keuze key bewaart een kopie van het bestand op de oorspronkelijke locatie.

 7. Houd ingedrukt totdat het iCloud Drive-venster wordt geopend en sleep vervolgens naar de Werkdocumenten map (of hoe je het ook noemt). Als u kopieert, laat u de . los Keuze sleutel.

  bestanden verplaatsen naar iCloud Drive via Finder

 8. Maak zoveel mappen als u wilt en verplaats of kopieer alle bestanden die u wilt, zolang een bestand niet groter is dan 50 GB en uw iCloud-opslagruimte niet overschrijdt.

Bewaar bestanden op iCloud Drive bij het opslaan van een document

Een gemakkelijke manier om een ​​kopie van uw bestand op iCloud Drive op te slaan, is door een nieuw document op te slaan.

 1. Open het bestand of document dat u op iCloud Drive wilt opslaan, bijvoorbeeld een Word-document.

 2. Selecteer Sparen of Opslaan als.

 3. Selecteer het vervolgkeuzemenu naast Waar en kies iCloud-schijf.

  een document opslaan op iCloud Drive

 4. Selecteer Sparen. Dit document is opgeslagen op iCloud Drive en u kunt het openen vanaf uw iOS-apparaten en iCloud.com.

  Opslaan in iCloud.