Skip to content

Hoe u Bluetooth aan uw computer kunt toevoegen

10 de juli de 2021
GettyImages 1134160053 7146c4170f9a4acf9da6d4fbaee8d915

Bluetooth wordt door veel apparaten gebruikt, zoals koptelefoons en toetsenborden. Veel computers hebben het ook, maar als de jouwe dat niet heeft, kun je het toevoegen via een Bluetooth-dongle/adapter. Gelukkig is de installatie vrij eenvoudig. Heeft uw computer al Bluetooth? Je moet jezelf dit afvragen voordat je de onderstaande stappen volgt, omdat je een Bluetooth-dongle moet kopen. Leer hoe u Bluetooth-apparaten instelt en kijk wat u moet doen als Bluetooth niet werkt in Windows 10. Het is mogelijk dat Bluetooth al beschikbaar is op uw computer, maar het toevoegen van een apparaat werkt gewoon niet. Deze handleiding is relevant voor computers met Windows 10, 8 en 7.

Zoek een Bluetooth-adapter

Een Bluetooth-adapter voor uw pc aanschaffen is de gemakkelijkste manier om Bluetooth-functionaliteit toe te voegen aan een desktop of laptop. U hoeft zich geen zorgen te maken over het openen van uw computer, het installeren van een Bluetooth-kaart of iets dergelijks. Bluetooth-dongles gebruiken USB, dus ze worden via een open USB-poort op de buitenkant van uw computer aangesloten. Ze zijn goedkoop, compact en gemakkelijk te vinden op plaatsen zoals Amazon, Newegg, Best Buy, enz. Over het algemeen wil je de snelste Bluetooth-zender die je pc ondersteunt. Voor de meeste moderne pc’s betekent dat een USB 3.0-adapter. Als u echter naar de USB-poorten van uw pc kijkt en deze zwarte plastic inzetstukken hebben, is dit waarschijnlijk USB 2.0. Als ze blauw zijn of SS (voor SuperSpeed) hebben, zijn ze USB 3.0. Dit is belangrijk, want hoewel USB 3.0-apparaten in USB 2.0-poorten werken, zullen ze niet zo snel werken als wanneer ze op USB 3.0-poorten zijn aangesloten.

Installeer de Bluetooth-adapter op uw computer

In de meeste gevallen kunt u de Bluetooth-adapter gewoon op uw computer aansluiten om Windows het benodigde stuurprogramma automatisch te laten installeren. Maar als dat niet werkt, probeer dan een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma’s of bezoek de website van de fabrikant voor specifieke installatie-instructies. Elk van de vier Bluetooth-adapters die we hebben geprobeerd, zijn afzonderlijk geïnstalleerd.

Verbind een apparaat met de Bluetooth-adapter

Nu je een Bluetooth-adapter op je computer hebt aangesloten, is het tijd om er een apparaat aan te koppelen. Ga voor Windows 10 naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth of ander apparaat toevoegen > Bluetooth. Gebruikers van Windows 8 en Windows 7 moeten naar het Configuratiescherm gaan om te vinden Hardware en geluid > Apparaten en printers > Voeg een apparaat toe.

Een apparaatscherm toevoegen in Windows 10

Mogelijk moet u het koppelingsproces voltooien door op beide apparaten een code in te voeren.

Vraag Apparaat koppelen in Windows 10

Leer hoe u een Bluetooth-apparaat instelt voor stapsgewijze instructies, of bekijk deze specifieke instructies voor het aansluiten van een Bluetooth-hoofdtelefoon, het gebruik van Bluetooth-luidsprekers met uw computer of het koppelen van een Bluetooth-muis.

Bluetooth gebruiken met andere apparaten

Bluetooth is niet beperkt tot alleen computers. U kunt ook Bluetooth aan een tv toevoegen en Bluetooth in uw auto krijgen.