Skip to content

Hoe u Core.dll niet gevonden of ontbrekende fouten kunt oplossen

18 de april de 2023
core dll error message 5ab3bf728e1b6e00379ec776

Core.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het kern-DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen core.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout.

Core.dll-fouten

Er zijn verschillende manieren waarop core.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier volgen enkele van de meest voorkomende foutmeldingen die u kunt zien:

 • Core.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat core.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]core.dll
 • Het bestand core.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: core.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

Een “core DLL”-bestand verschilt van het “core.dll”-bestand. De eerste betekent gewoon een belangrijk, groot DLL-bestand waarop de toepassing sterk vertrouwt, terwijl core.dll een specifiek bestand is. Er zijn ook veel DLL-bestanden met een vergelijkbare naam (bijv. system.core.dll, sscore.dll, mfcore.dll), maar waarvoor waarschijnlijk andere stappen voor probleemoplossing nodig zijn dan op deze pagina wordt beschreven. Deze berichten kunnen verschijnen tijdens het gebruik of de installatie van bepaalde programma’s, of wanneer Windows wordt gestart of afgesloten. Adobe Creative Cloud is een voorbeeld van software waarvan we weten dat deze aan dit bestand is gekoppeld. Het foutbericht core.dll kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op elk van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Hoe Core.dll-fouten te herstellen

Volg deze stappen in de onderstaande volgorde om de meest waarschijnlijke oplossingen als eerste aan te pakken. Download core.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van core.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de oorspronkelijke, legitieme bron.

 1. Herstel core.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” core.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als je dit vermoedt, maar je de Prullenbak al hebt geleegd, kun je het bestand mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Zorg ervoor dat het bestand correct werkte voordat het werd verwijderd (dwz het was niet beschadigd of kwaadaardig). Start Windows in Veilige modus om een ​​van deze stappen te voltooien als u geen normale toegang tot Windows kunt krijgen vanwege de core.dll-fout.

 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige core.dll-fouten kunnen verband houden met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de fout die u ziet verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de core.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of configuratie, kan Systeemherstel het probleem oplossen.

 4. Installeer het programma dat het bestand core.dll gebruikt opnieuw. Als de DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, zou het opnieuw installeren van het programma het bestand moeten vervangen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het bestand core.dll levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze fout.

 5. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met core.dll. Als je bijvoorbeeld de foutmelding ‘Het bestand core.dll ontbreekt’ krijgt wanneer je een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor je videokaart bij te werken. Het core.dll-bestand kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 6. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als core.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 7. Voer de opdracht Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of corrupte kopie van het bestand core.dll te vervangen. Als dit DLL-bestand door Microsoft wordt geleverd, zou de tool Systeembestandscontrole het moeten herstellen.

 8. Installeer eventuele beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand core.dll kan in een van die updates zijn opgenomen, of een update die is geïnstalleerd via Windows Update kan nodig zijn om core.dll correct te laten werken.

 9. Test je geheugen en test vervolgens je harde schijf. We hebben de meeste hardwareprobleemoplossing overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die core.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervang dan zo snel mogelijk het geheugen of de harde schijf.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande individuele probleemoplossingsadvies niet succesvol is, zou het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden naar hun werkende versies moeten herstellen.

 11. Gebruik een gratis registry cleaner om core.dll-gerelateerde problemen in het register te herstellen. Een van deze programma’s kan mogelijk helpen door ongeldige core.dll-registervermeldingen te verwijderen die mogelijk de DLL-fout veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan (zie waarom in onze veelgestelde vragen over registeropschoonprogramma’s), maar we hebben de optie hier opgenomen als een “laatste redmiddel”-poging voordat de volgende destructieve stap aanstaande is.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Hiermee wordt alles van de harde schijf gewist en wordt een nieuw exemplaar van Windows geïnstalleerd. Als geen van de bovenstaande stappen de core.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Tijdens deze stap wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat u de best mogelijke poging hebt gedaan om de core.dll-fout op te lossen met behulp van een voorafgaande probleemoplossingsstap.

 13. Problemen oplossen voor een hardwareprobleem als er core.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.