Skip to content

Hoe u de batterij van uw mobiele telefoon langer kunt laten meegaan

16 de juli de 2021
close up of hand holding smart phone in car 767976043 5b85eb3746e0fb00250c2141

Een veelgehoorde klacht van smartphonegebruikers is dat de batterij niet zo lang meegaat als beloofd. Net wanneer u een kritische e-mail moet verzenden of een belangrijk telefoontje moet plegen, krijgt u een irritante waarschuwing dat de batterij bijna leeg is. Als je niet met een adapter wilt rondlopen en op zoek bent naar een stopcontact om op te laden, probeer dan deze tips om de batterijduur van je telefoon te verlengen en de grootste oorzaken van het leeglopen van de batterij te bestrijden.

Functies uitschakelen die niet in gebruik zijn

Schakel Bluetooth uit. Dood GPS wanneer niet in gebruik. Schakel wifi uit. U kunt zelfs overwegen om uw hotspot-functies uit te schakelen. Dit zijn enkele van de grootste batterijmoordenaars op smartphones omdat ze altijd op zoek zijn naar mogelijke verbindingen, netwerken of informatie. Schakel deze functies uit in de instellingen van je telefoon, behalve wanneer je ze nodig hebt om energie te besparen. Sommige telefoons, zoals Android-smartphones, hebben widgets die schakelaars bieden om deze functies in of uit te schakelen, zodat u Bluetooth kunt inschakelen wanneer u in de auto zit voor handsfree rijden of GPS-navigatie en vervolgens kunt uitschakelen om de gegevens van uw telefoon op te slaan. batterijduur.

Wi-Fi inschakelen wanneer u verbinding kunt maken met een Wi-Fi-netwerk

Als wifi is ingeschakeld, raakt je batterij leeg als je het niet gebruikt, maar als je een draadloos netwerk gebruikt, is het veel energiezuiniger om wifi te gebruiken dan om mobiele data te gebruiken, dus schakel over naar wifi in plaats van uw mobiele netwerk wanneer u kunt om de batterijduur van uw telefoon te sparen. Voor de meeste mensen betekent dit dat wanneer je thuis bent, je wifi moet gebruiken, maar als je niet in de buurt bent van wifi-netwerken, zet wifi dan uit om je telefoon langer te laten werken.

Pas de helderheid en time-out van uw scherm aan

Net als bij laptops en tv’s, verbruikt het scherm van uw telefoon veel van de batterijduur. Uw smartphone past het helderheidsniveau waarschijnlijk automatisch aan, maar als uw batterij begint te dalen tot een niveau dat u angstig maakt, kunt u de helderheid van het scherm verlagen om de batterij te sparen. Een andere instelling om naar te kijken is de time-out van het scherm. Dat is de instelling voor wanneer het scherm van je telefoon automatisch in de slaapstand gaat – bijvoorbeeld 1 minuut of 15 seconden nadat je geen invoer van je hebt ontvangen; hoe korter het tijdsbestek, hoe beter de levensduur van de batterij. Pas je niveau van geduld aan.

Pushmeldingen en ophalen uitschakelen

Een van de gemakken van moderne technologie is dat alles direct bij ons wordt afgeleverd. E-mails, nieuws, het weer, tweets van beroemdheden – u krijgt voortdurend updates. Behalve dat het slecht is voor je geestelijke gezondheid, put het constante controleren de batterij van je telefoon uit. Pas de ophaalintervallen en pushmeldingen aan in de instellingen van je telefoon en in de afzonderlijke apps zelf. Nieuws-apps en sociale-media-apps zijn berucht omdat ze regelmatig op de achtergrond controleren op nieuwe informatie. Stel deze in op handmatig of per uur controleren. Als u niet op de hoogte hoeft te zijn van elke e-mail die binnenkomt, kan het wijzigen van uw e-mail pushmeldingen naar handmatig een enorm verschil maken in de levensduur van de batterij van uw telefoon. U kunt op zijn minst Do Not Disturb inschakelen om te voorkomen dat uw scherm elke keer dat uw telefoon een waarschuwing ontvangt, wakker wordt.

Verspil geen batterijlevensduur bij het zoeken naar een signaal

Je arme telefoon is aan het sterven, en hij probeert een signaal te vinden. Als u zich in een gebied bevindt met een zwak mobiel signaal, schakelt u mobiele gegevens helemaal uit door naar de vliegtuigmodus te gaan. In de vliegtuigmodus worden de mobiele en dataradio op de meeste telefoons uitgeschakeld, maar voor sommige apparaten blijft wifi-toegang ingeschakeld.

Koop apps in plaats van gratis, door advertenties ondersteunde versies

Het kan de moeite waard zijn om een ​​paar dollar uit te geven voor apps die je gebruikt. Onderzoek suggereert dat gratis, door advertenties ondersteunde apps de levensduur van de batterij verkorten. In één geval werd 75 procent van het energieverbruik van een app alleen gebruikt om de advertenties van stroom te voorzien. Zelfs in het geval van de geliefde Angry Birds gaat slechts 20 procent van het energieverbruik van de app naar daadwerkelijke gameplay. De andere optie is om een ​​adblocker te gebruiken om te zien of dit de belasting van uw batterij vermindert.

Houd je telefoon koel

Warmte is de vijand van alle batterijen, of het nu de batterij van je telefoon is of die van je laptop. Je kunt misschien wat meer leven uit je telefoon halen als je hem uit een warme hoes of je zak haalt, hem niet oververhit laat in een hete auto en andere manieren kunt vinden om hem koel te houden. Als laatste redmiddel kan het uitschakelen van uw telefoon wanneer deze niet in gebruik is, deze afkoelen en de batterij sparen.