Skip to content

Hoe u de Cover Flow View-opties van uw Mac kunt bedienen

11 de juli de 2021
CoverflowOptions 575891745f9b5892e8584a6f 595191f206834927bd2bdd7cfe1bf854

Wat te weten

 • Open een map in Finder en selecteer Visie > als Cover Flow. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied en kies Toon weergaveopties.
 • Bekijk opties zijn onder meer: Altijd openen in Cover Flow, Sorteren op, Pictogramgrootte, Lettergrootte, Datum gewijzigd, Datum gecreeërd, Grootte, Soort, en meer.
 • Apple stopte met Cover Flow met macOS Mojave (10.14) en verving het door Gallery View, dat een andere functionaliteit heeft.

De Cover Flow-weergave van de Finder is een combinatie van de lijstweergave en de Apple Quick View-weergave. Het verdeelt het Finder-venster in twee verschillende panelen, met de standaard lijstweergave onderaan en de inhoud van een Finder-item bovenaan. Leer hoe u uw Cover View-opties op macOS High Sierra (10.13) en eerder kunt beheren.

Toegang tot Cover Flow-weergave

Met Cover Flow kunt u snel door alle items in een map bladeren. De weergaveopties zijn grotendeels hetzelfde als de lijstweergaveopties. Als je een map bekijkt in de Finder in de Cover Flow-weergave, zijn er enkele extra opties waarmee je het uiterlijk en gedrag kunt bepalen.

 1. Open een map in a Vinder venster.

 2. Zorg ervoor dat u zich in de Cover Flow-modus bevindt door te selecteren: als Cover Flow van de Visie menu.

 3. Klik met de rechtermuisknop in een leeg gebied van het venster en selecteer Toon weergaveopties. Als je wilt, kun je dezelfde weergave-opties oproepen door . te selecteren Visie > Toon weergaveopties vanuit de menubalk.

Opties voor weergave van omslagstroom

U kunt kiezen uit de volgende opties:

 • Altijd openen in Cover Flow: Finder gaat standaard naar de Cover Flow-weergave wanneer u een map opent. U kunt de weergaveknoppen van de Finder nog steeds gebruiken om het weergavetype te wijzigen nadat u een map hebt geopend.
 • Sorteren op en Soort opties: Deze instellingen bepalen de standaardvolgorde van bestanden in Finder. Lees voor meer informatie over dit onderwerp over de nieuwe optie ‘Rangschikken op’.
 • Pictogram grootte: Kies tussen twee pictogramformaten: klein of groot. De optie voor pictogramgrootte heeft geen invloed op de grootte van het Cover Flow-paneel. Het verwijst naar de pictogrammen in het lijstvenster. Door de kleine pictogramgrootte te selecteren, kunt u meer informatie zien in een Finder-venster. Als u het grote pictogram kiest, worden meer details weergegeven.
 • Lettergrootte: In dit vervolgkeuzemenu kunt u de tekstgrootte opgeven die wordt gebruikt voor de naam van een item en de kenmerken die in elke kolom worden weergegeven.
 • Toon kolommen: Naast de kolom die de naam van een item of bestand aangeeft, zijn er verschillende optionele kolommen die Finder kan weergeven. Ze bevatten:
 • Datum gewijzigd: De datum waarop het item voor het laatst is gewijzigd.
 • Datum gecreeërd: De datum waarop het item oorspronkelijk is gemaakt.
 • Datum laatst geopend: geeft de datum weer van de laatste keer dat de items zijn geopend door een gebruiker of app.
 • Datum toegevoegd: Wanneer het item aan de map is toegevoegd.
 • Grootte: Geeft de grootte van een bestand weer. Mappen zullen alleen hun grootte weergeven als de Bereken alle maten selectievakje is aangevinkt.
 • Soort: Geeft het itemtype weer, zoals map, tekst, jpeg of PDF.
 • Versie: Geeft het versiekenmerk weer. Toepassingen zijn het enige type item dat gewoonlijk een versiekenmerk heeft.
 • Opmerkingen: Aan elk item kan een opmerking worden gekoppeld. Reacties worden toegevoegd via de Informatie verkrijgen menu, dat beschikbaar is wanneer u met de rechtermuisknop op een item in de Finder of op het bureaublad klikt.
 • Trefwoorden: In deze kolom wordt de kleur weergegeven van een tag die aan het item is toegewezen. Tags vervangen Labels die in eerdere versies van macOS werden gebruikt.
 • Gebruik relatieve datums: U kunt datums weergeven op hun werkelijke kalenderdatum of als een relatieve datum vanaf vandaag. Relatieve datums worden bijvoorbeeld weergegeven als ‘Gisteren, 17:13 uur’ of ‘Vandaag, 4:00 uur’. Datums ouder dan gisteren worden weergegeven als kalenderdatums.
 • Bereken alle maten: Deze optie is alleen actief als je hebt gekozen Grootte als een van de kolommen om weer te geven. Als deze optie is aangevinkt, zullen alle items en mappen hun grootte weergeven. Het berekenen van de grootte van een map kan tijd kosten, vooral als deze een groot aantal submappen bevat. Als u de grootte van een map niet hoeft te weten, schakelt u deze optie uit.
 • Pictogramvoorbeeld weergeven: Deze optie schakelt de mogelijkheid van pictogrammen in of uit om een ​​miniatuurvoorbeeld van hun inhoud weer te geven. Met een vinkje op zijn plaats, tonen de pictogrammen een voorbeeld; als het vinkje is verwijderd, wordt het standaardpictogram van het bestand weergegeven.

De laatste optie in het Cover Flow-venster is: Gebruiken als standaardinstellingen. Als u deze knop selecteert, worden de weergaveopties van de huidige map als standaard voor alle Finder-vensters gebruikt. Als u deze knop per ongeluk selecteert, zult u misschien niet blij zijn te ontdekken dat elk Finder-venster nu de inhoud ervan weergeeft met Cover Flow. Voor meer informatie over het instellen van de standaardweergave van de Finder, zie Finder-weergaven instellen voor mappen en submappen.