Skip to content

Hoe u de foutcode C00D10D2 voor het rippen van cd’s kunt oplossen

25 de juni de 2021
ejected dvd in laptop notebook 157475009 57cf314c5f9b5829f46541c5 a91770baa1de482e89f0e9ae97774271

Windows Media Player 11 bestaat al een tijdje en het is een populaire softwaremediaspeler die sommige Windows-computers gebruiken voor audio en video. Het was opgenomen in Windows Vista en is beschikbaar als download voor Windows XP. Het werd gevolgd door Windows Media Player 12, dat werd geïntroduceerd in Windows 7. Een populair voordeel van Windows Media Player 11 is dat het kan worden gebruikt om cd’s naar de harde schijf van een computer te rippen of om cd’s of dvd’s te branden. Als je onlangs hebt geprobeerd audio-cd’s naar een digitale muziekindeling te rippen en rip-foutbericht C00D10D2 hebt gezien, zal deze gids je door de meest voorkomende oplossingen leiden om je te helpen je muziek weer te rippen. Deze handleiding behandelt Windows Media Player 11, maar is mogelijk ook van toepassing op latere versies.

Oorzaken van de CD00D10D2-fout

Meestal wordt CD00D10D2 veroorzaakt door onjuiste instellingen. Of je hebt de instellingen per ongeluk gewijzigd of een update heeft iets teruggezet naar een standaardwaarde die je waarschijnlijk niet wilt. De fout kan ook optreden wanneer u probeert uit te voeren naar een niet-ondersteunde bestandsindeling. Het kiezen van een indeling die natuurlijk is voor Windows is een goede manier om dat te testen.

Een snelle oplossing voor de C00D10D2-foutmelding

Dit is de meest voorkomende oplossing en vereist dat u één instelling wijzigt in Windows Media Player. De speler heeft aparte bedieningselementen voor rippen en spelen, en het is mogelijk om ondersteuning voor rippen uit te schakelen. Ga terug naar de instellingen en schakel het opnieuw in.

  1. Om toegang te krijgen tot de Windows Media Player-opties, selecteert u de Hulpmiddelen menutab bovenaan het scherm en kies Opties.

  2. Op de Opties scherm, selecteer de Apparaten om een ​​lijst te zien met hardwareapparaten die op het systeem zijn aangesloten. Kies de Cd/dvd-station die u gebruikt voor het rippen van audio-cd’s. druk op Eigendommen voor het volgende scherm.

  3. Op de Eigendommen scherm voor de geselecteerde schijf, zorg ervoor dat de Digitaal instelling is ingeschakeld voor beide Afspelen en Rust in vrede secties. Zorg er op hetzelfde scherm ook voor dat het selectievakje naast de Gebruik foutcorrectie optie is ingesteld.

  4. Om de instellingen op te slaan, drukt u op Van toepassing zijn gevolgd door OK. Om de . te verlaten Opties scherm, druk op OK nog een keer.

Nog een oplossing

Als het probleem niet is verholpen, probeert u mogelijk te rippen naar een indeling die niet wordt ondersteund of niet goed wordt ondersteund. De beste manier om er zeker van te zijn dat dit niet het geval is, is door het Windows Media Audio-formaat (WMA) te gebruiken om het uit te testen. Aangezien het een formaat is dat in Windows is ingebouwd, zou u geen problemen moeten ondervinden. Als je een fan bent van audio met een hoge resolutie, kun je ook WAV proberen.

  1. Selecteer de Hulpmiddelen menutab bovenaan het scherm van Windows Media Player.

  2. Kiezen Opties.

  3. Kies de Rip muziek tabblad, en verander het rip-audioformaat in Windows Media-audio. Dit verhelpt soms de cd-ripfout.

  4. Selecteer Van toepassing zijn gevolgd door OK.