Skip to content

Hoe u de functionaliteit van uw e-mail kunt testen

5 de augustus de 2021
laptop computer with cable forming a n envelope 166085867 5af232130e23d90037f8091b

Krijgt u geen berichten die u verwachtte? Anderen ontvangen geen berichten die u hebt verzonden of zien uw opmaak niet correct? Een e-mailadres is niets waard als het niet werkt, dus het is belangrijk om de operationele status ervan te kennen. Gebruik een of alle van de hier vermelde methoden om uw e-mailprogramma, SMTP-server en e-mailadres te testen.

Methode #1: Stuur jezelf een e-mail

De eerste en gemakkelijkste manier om te controleren of uw adres bruikbaar is, is door uzelf een e-mailbericht te sturen vanaf hetzelfde adres. Houd er echter rekening mee dat de effectiviteit van deze methode beperkt is. E-mailservices en servers kunnen een groot deel van het e-mailbezorgproces voor berichten aan ontvangers op dezelfde server omzeilen.

Methode #2: Meld u aan voor gratis e-mail

Je kunt jezelf ook een bericht sturen vanaf een ander e-mailadres als je er meer dan één hebt. Als je dat niet doet, is het gemakkelijk en gratis om er een in te stellen met diensten zoals Gmail en Yahoo. Als u een e-mailadres wilt testen, stuurt u een bericht naar het adres dat u test vanaf een onafhankelijke e-mailservice, bijvoorbeeld van een Yahoo-adres naar Gmail. Het voorbehoud hier is dat, tenzij je al een secundair e-mailadres hebt, het misschien meer moeite kost dan het waard is om er een in te stellen.

Methode #3: gebruik een echo-e-mailprocessor

Echomailers bieden een testoplossing die zowel elegant als praktisch is. Een bericht dat naar een echomailer wordt gestuurd, wordt teruggestuurd (of ge-echo) naar waar het vandaan kwam. Het bericht bevat wat systeeminformatie, samen met de volledige originele e-mail met alle kopregels in de hoofdtekst. Dit maakt het opsporen van mogelijke fouten of eigenaardigheden eenvoudig.

Echo-mailers die u kunt proberen, zijn onder meer: