Skip to content

Hoe u de PowerPoint-dianummergrootte kunt vergroten

17 de juli de 2021
how to increase powerpoint slide number size 1 5c5606b4c9e77c000159a66d

Laat de dianummers in uw PowerPoint-presentaties opvallen door het lettertype van het dianummer te vergroten. Om de lettergrootte te vergroten, opent u de basisdia en gebruikt u een van de twee methoden om het dianummer te wijzigen. Wijzigingen in het diamodel worden toegepast op elke dia in uw presentatie. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 en PowerPoint voor Microsoft 365.

Wijzig de grootte van het dianummer op de PowerPoint Slide Master

De Slide Master bepaalt het uiterlijk van een hele presentatie, inclusief de dianummers. Als u wilt dat elk dianummer er hetzelfde uitziet, wijzigt u het dianummer in het diamodel. Om toegang te krijgen tot de PowerPoint Slide Master:

 1. Ga op het lint naar Visie.

 2. Selecteer Diamaster.

  PowerPoint-diavoorstelling met Slide Master.

 3. Selecteer de Diamaster thumbnail (het is de bovenste dia in het deelvenster Dia). Hier wijzigt u de lettergrootte van de tijdelijke aanduiding voor het dianummer.

Vergroot de lettergrootte om de grootte van het PowerPoint-dianummer te wijzigen

Er zijn twee verschillende manieren om de lettergrootte van de tijdelijke aanduiding voor het dianummer te wijzigen. Beide methoden zijn snel en eenvoudig. Zoek voor beide methoden eerst de tijdelijke aanduiding voor het dianummer. Dubbelklik op de tijdelijke aanduiding voor het dianummer om de lettergrootte te wijzigen:

 1. Zoek op de diamodeldia de tijdelijke aanduiding voor dianummer. De tijdelijke aanduiding is een # teken en de locatie is afhankelijk van de sjabloon die u gebruikt. In dit voorbeeld bevindt de tijdelijke aanduiding zich in de buurt van de rechterbovenhoek van het scherm.

  PowerPoint-diavoorstelling met het paginanummer.

 2. Dubbelklik op de tijdelijke aanduiding voor dianummer om de werkbalk Lettertype weer te geven.

  PowerPoint-diavoorstelling met lettertype-dialoogvenster.

 3. Selecteer de Lettertypegrootte vervolgkeuzepijl en kies een groter lettertype voor het dianummer.

Klik met de rechtermuisknop op de tijdelijke aanduiding voor het dianummer om de lettergrootte te wijzigen:

 1. Klik op de diamodeldia met de rechtermuisknop op de tijdelijke aanduiding voor dianummer. Hierdoor wordt de werkbalk Lettertype weergegeven, evenals andere opties voor deze tijdelijke aanduiding.

  PowerPoint-diavoorstelling met rechtsklikdialoogvenster.

 2. Selecteer de Lettertypegrootte vervolgkeuzepijl en kies een groter lettertype voor het dianummer.

Nadat u een grotere lettergrootte heeft geselecteerd en tevreden bent met uw wijzigingen, selecteert u Hoofdweergave sluiten om de diamodelweergave te verlaten. Alle dia’s in uw presentatie worden bijgewerkt en geven het grotere dianummer weer.