Skip to content

Hoe u de tekstberichtgeluiden op uw iPhone kunt aanpassen

3 de juli de 2021
GettyImages 828485682 5c3cf1e44cedfd0001aeb4c7

Wat te weten

 • De standaardtoon wijzigen: Ga naar Go Instellingen > Geluiden en haptiek > Teksttoon > tik op geselecteerde toon.
 • Een aangepaste toon toewijzen aan één contact: Selecteer het contact > Bewerk > Teksttoon > gewenste toon > Gedaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u aangepaste tonen selecteert voor sms-berichten op iOS 12 en hoger. De stappen zijn ook van toepassing op eerdere versies van het mobiele besturingssysteem van Apple, maar kunnen enigszins afwijken.

Hoe de standaard sms-toon op de iPhone te wijzigen

Elke iPhone is vooraf geladen met tientallen sms-tonen. U kunt er een instellen als de standaardteksttoon van uw iPhone. Elke keer dat u een sms ontvangt, wordt de teksttoon afgespeeld. Volg deze stappen om de standaardteksttoon op een iPhone te wijzigen:

 1. Op de iPhone thuis scherm, tik op de Instellingen app.

 2. Kraan Geluiden en haptiek (of Geluiden op sommige oudere versies).

 3. Kraan Teksttoon.

 4. Veeg om door de lijst met teksttonen te bladeren (u kunt beltonen gebruiken als teksttonen; ze staan ​​ook op dit scherm). Tik op een toon om deze te horen spelen.

 5. Als je de gewenste teksttoon hebt gevonden, tik je erop zodat er een vinkje naast staat. Uw keuze wordt automatisch opgeslagen en die toon wordt als uw standaard ingesteld.

Aangepaste tekstberichttonen toewijzen aan personen

Teksttonen hebben een overeenkomst met beltonen: u kunt verschillende tonen toewijzen aan elk contact in uw adresboek. Dit geeft je meer personalisatie en een betere manier om te weten wie je sms’t. Een aangepaste teksttoon toewijzen aan een contactpersoon:

 1. Selecteer het contact waarvan u de teksttoon wilt wijzigen. Zoek het contact in ofwel de Contacten menu in de Telefoon-app of de zelfstandige Contacten-adresboek-app; beide zijn ingebouwd in de iPhone. Blader of zoek naar contacten vanuit uw contactenlijst.

 2. Kraan Bewerk.

 3. Kraan Teksttoon.

 4. Kies een teksttoon uit de lijst, inclusief de iPhone-beltonen en teksttonen die met iOS zijn geïnstalleerd. Het bevat ook aangepaste tekst en beltonen die u aan de telefoon hebt toegevoegd. Tik op een toon om deze te horen spelen.

  Bewerken, Standaard en Gekozen teksttoon (Aurora) in iOS-contactinstellingen

 5. Wanneer u een gewenste teksttoon vindt, tikt u op de toon om er een vinkje naast te plaatsen en tikt u vervolgens op Gedaan (in sommige versies van iOS is deze knop gelabeld Sparen).

 6. Tik in het contactscherm op Gedaan om de wijziging op te slaan.

Waar nieuwe teksttonen en beltonen voor iPhone te krijgen

Als je geen teksttoon of beltoon op je iPhone hebt gevonden die je leuk vindt, zijn er manieren om nieuwe geluiden toe te voegen, inclusief betaalde en gratis opties:

 • Koop beltonen en teksttonen van iTunes.
 • Bekijk een van de geweldige gratis iPhone-beltonen-apps.
 • Koop een van de best betaalde iPhone-beltoon-apps.

Aangepaste trillingen gebruiken voor teksttonen op de iPhone

Geluiden zijn niet de enige manier om gewaarschuwd te worden voor een nieuw sms-bericht. U kunt ook specifieke trillingspatronen maken om te gebruiken als aangepaste waarschuwingen. Met de iPhone kun je de beltoon uitschakelen, tonen en waarschuwingen dempen, en de telefoon in bepaalde patronen laten trillen wanneer je sms’jes van bepaalde mensen ontvangt. Trillingspatronen worden aangedreven door haptiek.