Skip to content

Hoe u een tabblad in uw browser kunt dempen

14 de augustus de 2021
mutebrowsertab featured 5c610bf2c9e77c000159c568

Wilt u het afspelen van geluid van de ene website stoppen terwijl u naar iets op een ander tabblad of in een andere app luistert? Geen probleem: demp gewoon het luidruchtige tabblad. Alle belangrijke webbrowsers ondersteunen het dempen van tabbladen en het is over het algemeen snel, eenvoudig en vergelijkbaar in app-versies. De instructies in dit artikel leggen uit hoe u een browsertabblad dempt in Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari, Opera en Brave.

Een browsertabblad dempen in Google Chrome

De Google Chrome-browser heeft geen klikbaar luidsprekerpictogram in de tabbladen zoals veel van de andere internetbrowsers, maar het heeft wel een eenvoudige menu-oplossing: klik met de rechtermuisknop op het tabblad dat het geluid afspeelt en selecteer de Site dempen keuze.

Een browsertabblad dempen in Microsoft Edge?

Er zijn twee methoden om een ​​browsertabblad in Microsoft Edge te dempen. De eenvoudigste manier: wanneer een website op een tabblad audio afspeelt in de Microsoft Edge-browser, verschijnt er een klein luidsprekerpictogram in de kop van het tabblad. Hier op klikken icoon zal alle audio die van dit tabblad komt dempen.

Volumepictogram op tabblad in Microsoft Edge

De tweede manier om het afspelen van al het geluid in een tabblad te stoppen, is door met de rechtermuisknop op het tabblad met het luidsprekerpictogram te klikken en te klikken op Tabblad Dempen in het menu dat verschijnt. Als je geluid hoort maar geen luidsprekerpictogram ziet in een van de browsertabbladen, heb je mogelijk een ander browservenster geopend. Om alle geopende vensters te bekijken, beweegt u uw muis over het pictogram van de app in de werkbalk onder aan uw scherm. Een klein voorbeeld van alle geopende browservensters zou moeten verschijnen.

Tabblad Dempen in Microsoft Edge-menu

Een browsertabblad dempen in Mozilla Firefox

Mozilla Firefox heeft ook twee manieren om een ​​tabblad te dempen die bijna identiek zijn aan het proces in Microsoft Edge. De eenvoudigste manier: er verschijnt een luidsprekerpictogram in tabbladen die audio afspelen. Klik hierop om het geluid van deze tabbladen te dempen luidsprekerpictogram. Als er eenmaal op is geklikt, lijkt er een lijn door het pictogram te zijn getrokken en zou het geluid moeten stoppen als het correct wordt gedaan.

Dempen-knop op Firefox-tabblad

U hoeft niet te openen of over te schakelen naar het tabblad dat geluid afspeelt om het te dempen. Het dempen van een tabblad kan volledig worden gedaan terwijl u een website op een ander tabblad bekijkt. Dit werkt in elke browser. De tweede manier: u kunt ook met de rechtermuisknop op een tabblad klikken om een ​​menu te openen. Klikken op de Tabblad Dempen optie stopt ook al het geluid dat afkomstig is van het tabblad waarop u met de rechtermuisknop hebt geklikt.

Tabblad Dempen in Firefox-menu

Een browsertabblad dempen in Safari

Apple’s Safari geeft een luidsprekerpictogram op tabbladen die audio afspelen. De eenvoudigste manier om een ​​Safari-tabblad te dempen: Klik op de luidsprekerpictogram op het tabblad om alle audio die eruit komt te dempen. Een andere manier: Option-klik op het luidsprekerpictogram om alle audio te dempen, behalve de audio die van dit tabblad komt.

Luidsprekerpictogram in Safari-tab

Optie-klikken is wanneer u op een specifieke toets op een toetsenbord drukt terwijl u met een muis klikt om een ​​secundaire functie te activeren. Op oudere Mac-toetsenborden was de Option-kliktoets de Keuze sleutel. Hier komt de uitdrukking vandaan. Op nieuwere Mac-toetsenborden en op Windows-toetsenborden is de gebruikte toets de Alt sleutel. Safari heeft ook een luidsprekerpictogram in de Slim zoeken veld waarin u een webadres of zoekterm typt. Dit pictogram wordt blauw als er audio wordt afgespeeld op je huidige tabblad of verandert in wit met een blauwe omtrek als er audio op een ander tabblad wordt afgespeeld. Als u op het pictogram klikt wanneer het blauw is, wordt het geluid in het geopende tabblad gedempt, terwijl u erop klikt wanneer het wit en blauw is, het geluid van alle andere tabbladen wordt gedempt.

Een browsertabblad dempen in Opera

In tegenstelling tot andere populaire internetbrowsers die een statisch luidsprekerpictogram gebruiken om tabbladen te identificeren die geluid afspelen, gebruikt Opera een kleine animatie van een stereovisualizer die op het tabblad wordt afgespeeld terwijl de audio wordt afgespeeld. Om audio in een Opera-tabblad te dempen, beweegt u uw muis hierover geanimeerd icoon om het in het algemene statische luidsprekerpictogram te veranderen en klik erop.

Geanimeerd luidsprekerpictogram op het tabblad Opera

Tabbladen kunnen in Opera ook het zwijgen worden opgelegd door met de rechtermuisknop op het relevante tabblad te klikken en te selecteren Tabblad Dempen.

Tabblad dempen in Opera

Een browsertabblad dempen in Brave

De op cryptocurrency en privacy gerichte webbrowser, Brave, maakt het dempen van tabbladen eenvoudig door vergelijkbare methoden op te nemen als de eerder genoemde browsers. De eenvoudigste manier: klik op het luidsprekerpictogram dat verschijnt wanneer een tabblad geluid maakt.

Een tabblad dempen in Brave

De tweede manier: klik met de rechtermuisknop op het tabblad en kies Tabblad Dempen uit het pop-upmenu.

Tab dempen in Brave-menu

Net als andere browsers kunnen tabbladen in Brave worden gedempt zonder ernaar over te schakelen. De browser geeft echter wel voorvertoningen op volledig scherm van tabbladen weer wanneer u er met uw muis overheen beweegt, wat een beetje schokkend kan zijn. Daarom wilt u misschien naar een tabblad overschakelen voordat u het dempt om de afleidende voorbeeldfunctie voor tabbladen te voorkomen. Tabbladen kunnen in elke browser worden gedempte door simpelweg de stappen te herhalen die zijn gedaan om ze te dempen.