Skip to content

Hoe u geen geluid op uw iPhone kunt repareren

14 de augustus de 2021
GettyImages 946923230 c68bc11018394f03952159b2f794f95b

Als je geen geluid hoort op je iPhone, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. Volg deze 13 stappen voor probleemoplossing als er geen geluid op je iPhone is.

Oorzaken van geen geluid op iPhone

Het probleem kan universeel zijn op uw iPhone, of het kan zich alleen in één app voordoen. Het precieze probleem zal zich waarschijnlijk openbaren met de bijbehorende oplossing. Volg deze stappen om het probleem te verhelpen en de oorzaak te achterhalen.

Hoe geen geluid op iPhone te repareren

Volg deze stappen in de aangegeven volgorde om uw iPhone weer goed te laten werken. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 12 of hoger, maar de meeste van deze oplossingen werken op eerdere versies.

 1. Test de iPhone-luidspreker. Selecteer Instellingen > Geluiden & Haptiek. Onder Belsignalen en waarschuwingen, verplaats de schuifregelaar naar rechts om het volume te verhogen. Als je een geluid hoort, werkt de iPhone-speaker. Als u geen geluid hoort, heeft het apparaat mogelijk een hardwarereparatie nodig.

 2. Stel de Ring/Stil-schakelaar in. De Ring/Silent-schakelaar, ook wel de Mute-schakelaar genoemd, heeft twee standen. Wanneer de schakelaar naar de achterkant van het apparaat wordt geduwd, geeft de kleur oranje aan dat de schakelaar in de stille modus staat. Duw de schakelaar naar het scherm om geluid in te schakelen.

 3. Schakel Niet storen uit. De modus Niet storen dempt veel geluiden en waarschuwingen. Zet het uit als je geen geluid hoort. Open de Instellingen app, selecteer Niet storenen verplaats vervolgens de tuimelschakelaar naar de Uit positie.

 4. Schakel Bluetooth uit. Wanneer uw iPhone is verbonden met een Bluetooth-audioapparaat, stuurt het geluid naar het apparaat en niet naar de luidspreker op de iPhone. Schakel Bluetooth uit zodat geluiden vanaf de iPhone worden afgespeeld.

 5. Pas de volumeknoppen aan in een app. Soms staat het geluidsvolume in een app te laag om te horen. Open een app, zoals Muziek, Podcasts of een andere app die geluid gebruikt. Gebruik de hardwarevolumeknoppen aan de zijkant van de iPhone om het volume hoger te zetten. Het kan ook zijn dat de geluidsinstelling in de app te laag staat. Open de app en navigeer naar de pagina met de Play/Pause-knop. Verplaats de schuifregelaar naar rechts om het volume te verhogen.

 6. Controleer de geluidsinstellingen van apps van derden. Veel apps van derden bieden aangepaste instellingen voor volume en geluid dempen. Sommige games bieden bijvoorbeeld afzonderlijke instellingen voor volume, muziek, geluidseffecten, omgevingsgeluid en meer. Zoek in de app naar audio- of geluidsinstellingen. Schakel alle aangepaste dempopties uit, schakel audio in en pas de volumeschuifregelaars aan om het volume te verhogen. Afhankelijk van de app verplaatst u de schuifregelaars omhoog, schuift u de schuifregelaars naar rechts of tikt u op een pictogram om het actief te maken.

 7. Controleer de meldingsinstellingen voor de app. Controleer de geluidsinstellingen van de iPhone-meldingen voor de app. Bij sommige apps, zoals Herinneringen en Berichten, kun je een meldingsgeluid kiezen. Als dit geluid is ingesteld op Geen, het alarm is stil. Kiezen Geen en selecteer een geluid.

 8. Probeer een koptelefoon. Zoek de hoofdtelefoon die bij de iPhone is geleverd. Voor oudere iPhone-modellen sluit u de hoofdtelefoon aan op de headsetpoort. Voor nieuwere iPhone-modellen sluit u de hoofdtelefoon aan op de Lightning-poort. (De oplaadkabel wordt ook op deze poort aangesloten.) Luister naar audio met de hoofdtelefoon terwijl je een app gebruikt die audio heeft. U kunt ook de hoofdtelefoon aansluiten en verwijderen en vervolgens luisteren naar audio. Het kan zijn dat de iPhone vastzit in de koptelefoonmodus.

 9. Start het apparaat opnieuw op. Als u nog steeds geen geluid hoort, start u de iPhone opnieuw op. Om opnieuw op te starten, zet u de iPhone uit en vervolgens weer aan.

 10. Controleer op app-updates. In zeldzame gevallen kan het ontbreken van geluid het gevolg zijn van een app-ontwikkelaarsfout. Ga naar App Winkel > Updates om te controleren of er een app-update beschikbaar is. Als u alleen apps ziet in het gedeelte Recent bijgewerkt, zijn er geen aanvullende updates beschikbaar.

 11. Controleer op systeemupdates. Een iOS-update kan een geluidsprobleem oplossen. Controleer of er systeemsoftware-updates van Apple zijn en download en installeer vervolgens de beschikbare updates.

 12. Reset alle instellingen. Als geen van de bovenstaande stappen je geluidsprobleem oplost, reset je de iPhone-instellingen. Hiermee worden de geluids-, weergave- en netwerkinstellingen teruggezet naar de standaardwaarden van de iPhone. Ga naar Instellingen > Algemeen > Resetten > Reset alle instellingen.

 13. Neem contact op met Apple Support of maak een afspraak bij een Apple Genius Bar. Als geen van de bovenstaande stappen werkt, is er mogelijk een hardwareprobleem. Wat het probleem ook is, je enige manier is om contact op te nemen met Apple.