Skip to content

Hoe u Gmail externe afbeeldingen kunt laten weergeven voor veilige afzenders

3 de augustus de 2021
3399096196 6b40f16b7a o Santiago Medem Twyfelfontein Binoculars 56a288595f9b58b7d0cbd7d2

Wat te weten

 • Selecteer de Instellingen versnelling, ga naar Alle instellingen bekijken > Algemeenen scrol vervolgens omlaag naar de Afbeeldingen sectie.
 • Kiezen Altijd externe afbeeldingen weergeven of Vragen voordat externe afbeeldingen worden weergegevenen selecteer vervolgens Wijzigingen opslaan.
 • Berichten van adressen die in uw Gmail-lijst met veilige afzenders staan, zullen automatisch afbeeldingen weergeven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u altijd afbeeldingen in Gmail-berichten kunt weergeven. Instructies zijn van toepassing op de webversie van Gmail in elke browser.

Laat Gmail externe afbeeldingen automatisch weergeven voor veilige afzenders

Gmail externe afbeeldingen laten weergeven en automatisch laten weergeven in e-mails van afzenders die als betrouwbaar worden beschouwd:

 1. Selecteer Instellingen (het tandwielpictogram ⚙).

 2. Kiezen Alle instellingen bekijken.

  De knop

 3. In de Algemeen tabblad, ga naar de Afbeeldingen sectie en selecteer Altijd externe afbeeldingen weergeven om externe afbeeldingen in alle berichten in te schakelen, ongeacht de afzender. Als u afbeeldingen per bericht wilt weergeven, selecteert u Vragen voordat externe afbeeldingen worden weergegeven. Externe afbeeldingen worden automatisch weergegeven in berichten van afzenders die u handmatig goedkeurt.

  Geef altijd externe afbeeldingen weer in Gmail-instellingen

 4. Scroll naar de onderkant van de pagina en selecteer vervolgens Wijzigingen opslaan.

  Gmail-instellingen met de knop Wijzigingen opslaan gemarkeerd

Nu zal Gmail altijd automatisch afbeeldingen weergeven voor e-mails van afzenders die het veilig acht.

Waarom kan ik mijn Gmail-afbeeldingen niet zien?

Wanneer u een e-mail opent die afbeeldingen bevat, worden die afbeeldingen mogelijk pas weergegeven als u Gmail machtigt om die afbeeldingen weer te geven. Als de afzenders van die berichten in uw Gmail-lijst met veilige afzenders staan, geeft Gmail de afbeeldingen automatisch weer. U kunt Gmail afbeeldingen in die e-mails laten weergeven en worden beschermd tegen malware en inbreuk op de privacy.

Zijn mijn computer en privacy nog steeds veilig met automatisch laden van afbeeldingen in Gmail?

Externe afbeeldingen in e-mails kunnen worden gebruikt voor tracking, zodat ze mogelijk uw geschatte locatie kunnen onthullen en malware kunnen installeren. Dit zijn redenen om het automatisch downloaden van afbeeldingen in willekeurige e-mails niet in te schakelen. Gmail heeft verschillende veiligheidsmaatregelen om je tegen deze risico’s te beschermen, zelfs als automatisch downloaden is ingeschakeld:

 • Gmail scant alle berichten op mogelijke bedreigingen voor privacy en gegevens. Als een e-mail afkomstig is van een bron die niet betrouwbaar is, of als Gmail kwaadwillende bedoelingen vermoedt, wordt externe inhoud niet geladen.
 • De afbeeldingen in e-mails van gerenommeerde afzenders worden niet van de server van de afzender naar uw computer gedownload. In plaats daarvan voegt Gmail zichzelf toe als een afbeeldingsproxy. Het vraagt ​​de afbeelding op, slaat het op en toont vervolgens de kopie aan u. De afzender leert alleen dat Gmail de afbeelding heeft gedownload.
 • Afzenders kunnen geen afbeeldingen gebruiken om cookies in uw browser in te stellen of uw locatie te bepalen. Ze kunnen echter weten dat u een bericht hebt geopend wanneer een afbeelding die uniek is voor uw e-mail door Gmail wordt gedownload.

Deze beveiligingsmaatregelen beschermen je gegevens en privacy alleen als je Gmail in een browser gebruikt. E-mailprogramma’s die verbinding maken met Gmail via IMAP of POP hebben echter privacy-instellingen voor externe afbeeldingen, en u zult nog steeds profiteren van Gmail-scanning op malware.