Skip to content

Hoe u het gegevensgebruik in Chrome voor iOS kunt verlagen

13 de augustus de 2021
GettyImages 536907961 572912403df78ced1f0b8606

Als je een beperkt data-abonnement hebt, kan het monitoren van iPhone-datagebruik een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven zijn. Dit is vooral het geval bij internetten, omdat het aantal kilobytes en megabytes dat heen en weer vliegt snel oploopt. Om het u gemakkelijker te maken, biedt Google Chrome een functie voor bandbreedtebeheer waarmee u kunt instellen wanneer de browser webpagina’s vooraf laadt. Het vooraf laden van webpagina’s versnelt uw browserervaring en gebruikt gegevens. Hier leest u hoe u uw preload-instelling kunt wijzigen om dataverbruik te besparen. De Google Chrome-app vereist een apparaat met iOS 12 of hoger.

Bandbreedte beheren in Google Chrome voor iOS

U moet naar de Chrome-instellingen gaan om vooraf geladen webpagina-instellingen te beheren.

  1. Open de Chrome-app op uw iOS-apparaat en selecteer de menu pictogram (de drie stippen) in de rechterbenedenhoek.

  2. Selecteer Instellingen.

  3. Scroll naar beneden en tik op Bandbreedte.

  4. Selecteer Webpagina’s vooraf laden.

  5. Selecteer Alleen op wifi om inhoud alleen vooraf te laden wanneer het apparaat een Wi-Fi-verbinding heeft. Dit is de aanbevolen instelling voor gebruikers met beperkte data-abonnementen.

  6. Selecteer Altijd om Chrome webpagina’s altijd vooraf te laten laden. Het vooraf laden van webinhoud is handig, versnelt uw browse-ervaring en gebruikt een aanzienlijke hoeveelheid gegevens. Deze instelling wordt niet aanbevolen als je een beperkt mobiel data-abonnement hebt.

  7. Selecteer Nooit om ervoor te zorgen dat Chrome nooit webinhoud vooraf laadt, ongeacht het verbindingstype.

  8. Zodra je een optie hebt gekozen, tik je op Klaar om uw wijzigingen op te slaan.

Chrome voor iOS had vroeger een functie genaamd Data Saver die, indien ingeschakeld, automatisch de laadtijden van pagina’s verbeterde. Google heeft deze functie in 2019 verwijderd en vervangen door de Lite-modus op Android-apparaten. Lite-modus is niet beschikbaar op de desktop of voor iOS.