Skip to content

Hoe u het kunt oplossen wanneer uw Roku-tv steeds wordt uitgeschakeld

20 de april de 2022
roku tv troubleshooting turning off on its own 7fa725167edf4af296c2a9f334ac4f1f

Roku-tv’s kunnen verschillende stroomproblemen ondervinden:

 • De tv kan tijdens gebruik willekeurig worden uitgeschakeld.
 • De tv kan willekeurig worden ingeschakeld wanneer u hem niet gebruikt.
 • De tv kan vast komen te zitten in een opstartlus, waar hij continu wordt uit- en ingeschakeld totdat u de stekker uit het stopcontact haalt.

Als u een van deze problemen ondervindt, zijn er een aantal oplossingen die u kunt proberen.

Waarom wordt mijn Roku-tv steeds uitgeschakeld?

Er is geen officiële verklaring van Roku of de tv-fabrikanten zelf over waarom dit zou kunnen gebeuren. Onofficieel lijkt het echter verband te houden met een soort stuurprogramma-update.

Hoe voorkom ik dat mijn Roku TV uitschakelt?

Er zijn tips voor het oplossen van problemen van de Roku-gemeenschap, maar voor sommige moet u de tv mogelijk volledig opnieuw instellen. Dit kan frustrerend zijn, omdat u zich opnieuw moet aanmelden bij al uw accounts en alles opnieuw moet instellen zoals u het eerder had. Als zodanig wilt u eerst de gemakkelijkste methoden proberen, omdat dit u kan behoeden voor het opnieuw configureren van alles nadat u het probleem hebt opgelost.

 1. Controleer op een systeemupdate. Als u uw tv lang genoeg aan kunt houden, kunt u dit doen door naar Instellingen > Systeem > Systeem update en kiezen Controleer op updates.

 2. Schakel HDMI-CEC uit in het menu. Navigeren naar Instellingen > Systeem > Andere apparaten bedienen (CEC) en zorg ervoor dat u alle vakjes hebt uitgeschakeld. Start uw televisie opnieuw op.

 3. Koppel uw tv los en laat deze enkele minuten losgekoppeld blijven. Probeer het na korte tijd opnieuw aan te sluiten. Dit kan ertoe leiden dat het hele systeem hard opnieuw wordt opgestart, waardoor eventuele problemen met de tv kunnen worden opgelost.

 4. Probeer alle externe aangesloten apparaten los te koppelen van uw tv – verwijder alle HDMI-verbindingen, audioverbindingen naar soundbars, enz. Deze kunnen soms problemen met de tv veroorzaken en het verwijderen ervan kan eventuele problemen oplossen. Als dit werkt, kunt u proberen elk apparaat één voor één aan te sluiten om te bepalen welk apparaat het probleem veroorzaakte.

 5. Controleer alle eerder of momenteel aangesloten apparaten om te zien of ze de optie hebben om de tv in of uit te schakelen in hun instellingen. Met gameconsoles zoals de Xbox kun je de tv uitschakelen wanneer je klaar bent met het gebruik van de console, dus overweeg om die functie uit te schakelen om te zien of dit je probleem oplost.

 6. Als je tv vanzelf blijft inschakelen en je de mobiele Roku-app gebruikt, zorg er dan voor dat de app volledig is gesloten voordat je je tv uitschakelt. Soms registreert de tv de app terwijl je de tv nog steeds gebruikt en kan deze weer worden ingeschakeld.

 7. Reset de tv volledig. Dit kan op twee manieren worden gedaan. U kunt het voltooien via de instellingen, door naar Instellingen> Systeem> Geavanceerde systeeminstellingen te gaan en vervolgens Fabrieksinstellingen herstellen te kiezen. Hiermee wordt alles volledig uit het systeem van de tv verwijderd en wordt het teruggezet naar hoe het was toen je het uit de doos haalde. De tweede methode die u hier kunt gebruiken, is door de Reset-knop aan de zijkant of achterkant van de tv ingedrukt te houden. U moet het minstens 15 seconden ingedrukt houden om het proces te voltooien. De tv wordt opnieuw opgestart zodra het proces is voltooid.

 8. Als het volledig resetten van je tv niet werkt, kun je de volgende stap proberen, namelijk de tv in de winkelmodus zetten in plaats van in de klantmodus. Hiermee kunt u nog steeds apps downloaden en gebruiken die u normaal zou doen, maar het kan de problemen oplossen waarbij uw tv willekeurig wordt uitgeschakeld tijdens gebruik. Als dat niet het geval is, kun je hem altijd resetten en weer instellen als consumenten-tv.

Als het probleem niet is opgelost door uw tv te resetten, neem dan contact op met de fabrikant van de tv om te zien wat de garantie dekt en laat hem indien mogelijk vervangen via de garantie. Als de garantie is verlopen of als de fabrikant deze niet wil vervangen, moet u mogelijk naar andere vervangingsopties kijken.

FAQ

 • Waarom wordt mijn Hisense Roku TV steeds uitgeschakeld?

  Uw Roku-afstandsbediening moet mogelijk worden opgelost; verwijder de batterijen en gebruik in plaats daarvan de aan/uit-knop op uw tv. Indien mogelijk wilt u misschien ook de helderheid van het scherm verlagen van Instellingen > Instellingen tv-beeld > Tv-helderheid en controleer of je geen slaaptimer hebt ingeschakeld van Instellingen > Systeem > Tijd. Als niets werkt, heeft uw tv mogelijk een defecte voeding en heeft u hulp van Hisense-ondersteuning nodig.

 • Waarom gaat mijn Roku steeds aan en uit?

  Als je je Roku-speler hebt aangesloten op een USB-poort van je tv, controleer dan op een laag stroomsignaal op je Roku. Als u een rood knipperend lampje of een waarschuwing voor laag vermogen op uw tv-scherm ziet, schakelt u over naar een andere poort. Of gebruik in plaats daarvan de voedingsadapter om het apparaat op een stopcontact aan te sluiten.