Skip to content

Hoe u ideeën voor Twitter-parodie-account kunt bedenken

16 de juli de 2021
GettyImages 528960936 5abbe685119fa80037d418f5

Twitter-parodie-accounts domineren al jaren het sociale netwerkplatform. Deze accounts zijn hilarisch, hebben duizenden volgers en weten hoe ze gebruikers ertoe kunnen brengen ze te volgen of te retweeten. Deze accounts hebben ontdekt hoe ze volgers beter dan wie dan ook kunnen verzamelen (behalve grote beroemdheden). Dus nu denk je misschien: “Dat wil ik doen! Waar moet ik beginnen?” Hier is alles wat u moet weten.

Lees de Twitter Parodie-accountregels

Parodie-accounts zijn zo’n grote trend die Twitter heeft een officiële pagina met regels specifiek voor dit soort accounts. Twitter heeft twee hoofdregels:

  • Informeer volgers dat het account een parodie is in je bio. Het enige dat u hoeft te doen, is ergens in uw bio “parodie-account” typen om deze regel te volgen.
  • Gebruik niet exact dezelfde accountnaam (voor- en achternaam) als de persoon of het onderwerp dat wordt geparodieerd. Dit is anders dan de @gebruikersnaam. Als je bijvoorbeeld Lionel Richie parodieert, kun je de voor- en achternaam als Lionel Richie niet op het parodie-account zetten.

Strategie #1: bekijk trending topics

Het bedenken van een uniek parodie-accountidee dat nog niet eerder is gedaan, is niet zo eenvoudig als sommige van de succesvolle het doen lijken. Evenzo kan het aannemen van een idee dat u grappig lijkt, aanstootgevend zijn voor anderen (vaak verwacht bij parodie-accounts en kan snel uit de hand lopen). Als je een blanco tekent, maar de kunst van Twitter-parodie, humor en roem wilt perfectioneren, bekijk dan trending topics om te zien waar iedereen het al over heeft. Als mensen ergens over praten (zoals een actueel evenement, een beroemdheid of een meme), is de kans groter dat ze geïnteresseerd zijn in je tweets. Een nadeel van het gebruik van trending topics als inspiratie voor een parodie-account is dat het account mogelijk geen volgers meer trekt. Naarmate het trending-onderwerp zijn gang gaat en oud nieuws wordt, zal het parodie-account dat ook doen.

Strategie #2: Maak een lijst van de meest gewone dingen die je doet of mensen die je elke dag ziet

Succesvolle parodie-accounts zijn gebaseerd op herkenbare activiteiten, situaties en problemen. Accounts zoals @Average_Goals zijn gebaseerd op mensen of ideeën waarvan bijna iedereen kan zeggen dat ze die in hun leven hebben gezien, gehoord of meegemaakt. Alles wat zo eenvoudig is als ontbijten na het ontwaken of in de bus stappen, kan worden inbegrepen. Hoe meer dingen je aan je lijst kunt toevoegen, hoe groter de kans dat je op een geweldig idee voor een parodie-account komt.

Noteer alle emoties die u voelt naast elk lijstitem

Streef naar een lijst van ongeveer 20 tot 30 gewone dagelijkse activiteiten, problemen, situaties of mensen. Stel je voor dat je het bij elk item ervaart en noteer de emoties die je voelt. Voel je je moe? Boos? Hongerig? Ongemakkelijk? Verveeld? Schrijf ze allemaal op, zelfs als je verschillende emoties voelt voor één item op je lijst.

Experimenteer en overdrijf

Parodie heeft alles te maken met overdrijving. Neem een ​​lijstitem, gekenmerkt door een emotie, en overdrijf alles erover. Stel dat je elke dag op weg naar je werk langs een grote eik loopt en die op je lijst zet. Je zou kunnen zeggen dat je je nederig of vredig voelt elke keer dat je langs die boom loopt. Om die situatie en de bijbehorende emoties te overdrijven, geeft u de eik een persoonlijkheid – misschien een die wijs, aards en mystiek is. Je zou een Twitter-account kunnen opzetten, het @CommonOakTree noemen en beginnen met het tweeten van wijze levensadviezen vanuit het perspectief van een eik. Het is niet het beste idee voor een parodie-account, maar het is een begin. En het zou goed kunnen werken, afhankelijk van hoeveel tijd je steekt in tweeten en groeiende volgers.

Tips voor tweeten

Nadat je iets voor je parodie-account hebt gekozen, begin je te tweeten. Het voordeel van het kiezen van iets gewoons en herkenbaars voor iedereen is dat het niet veel kennis vereist over een specifiek onderwerp of persoon. Je hebt de vrijheid om de stijl en persoonlijkheid van je parodie-account te ontwikkelen. Als je vastloopt, doe dan wat onderzoek naar het onderwerp waarop je je account hebt gebaseerd. Als je vasthoudt aan het gewone eikenboomthema, wil je misschien meer details opzoeken over waar eiken zich bevinden, hoe lang ze leven, hoe groot ze worden, of iets anders dat je in je overdreven tweets zou kunnen verwerken. Alles is mogelijk. Sommige parodie-accounts presteren beter dan andere vanwege opkomende trends of demografische doelgroep, dus houd rekening met deze situaties bij het kiezen van een idee.