Skip to content

Hoe u Krabbel kunt wijzigen in toetsenbord op Apple Watch

18 de juni de 2022
FlickType Type Message Apple Watch 5191816 06c9ee23672b4a0d9aa44994f16d19a5

Wat te weten

 • U kunt Scribble op Apple Watch niet uitschakelen, maar u kunt in plaats daarvan een toetsenbord-app installeren om te gebruiken.
 • FlickType biedt toetsenborden voor letters, cijfers en symbolen, samen met een swipe-to-type-optie.
 • WatchKey biedt letters, cijfers en korte tekst, evenals een verscheidenheid aan lettertypestijlen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een toetsenbord op je Apple Watch gebruikt in plaats van Krabbel. Hoewel je hiervoor momenteel een app van derden op je Watch moet installeren, zijn er een aantal gratis toetsenborden die prima werken.

FlickType gebruiken op Apple Watch

Nadat u FlickType voor Apple Watch hebt geïnstalleerd, opent u de app op uw Watch en probeert u het.

 1. Typ uw bericht met het toetsenbord. Als u cijfers of symbolen wilt gebruiken, tikt u op de plusteken linksonder en kies een van die toetsenborden. Tik op . om terug te schakelen abc. Gebruik de pijl rechtsonder om terug te gaan.

 2. Als je klaar bent met het typen van je bericht, tik je op Versturen linksboven.

 3. Er wordt een nieuw sms-venster geopend waarin uw bericht is ingevuld. Voltooi het proces door bovenaan een contactpersoon te selecteren en het bericht vervolgens onderweg te verzenden.

FlickType-functies

FlickType biedt een aantal geweldige functies en instellingen. Open de app op je iPhone, zorg ervoor dat Kijk toetsenbord is bovenaan geselecteerd en tik op de versnelling icoon om de instellingen te openen.

 • Kies een thema om het toetsenbord een andere kleur te geven.
 • Schakel automatische correctie voor fouten in.
 • Schakel Slide to Type in voor een handig veegtoetsenbord.
 • Maak een aangepast woordenboek voor specifieke woorden die u vaak typt.
 • Selecteer uw favoriete contact om sneller berichten te verzenden.

Tik Gedaan wanneer u klaar bent, en uw wijzigingen zijn onmiddellijk van toepassing op de app op uw Apple Watch.

instellingen en opties van FlickType.

Gebruik WatchKey op Apple Watch

Nadat u WatchKey voor Apple Watch hebt geïnstalleerd, opent u deze op uw Apple Watch en maakt u zich klaar om te typen. Als u een advertentie ziet voor de premiumversie die u voorlopig wilt sluiten, tikt u op de X linksboven ervan.

 1. Typ uw bericht met het toetsenbord. Tik 123 voor het numerieke toetsenbord en abc om terug te keren naar brieven. Gebruik de pijl linksboven voor een caps lock en de X rechtsboven om terug te gaan.

 2. Wanneer je je bericht hebt voltooid, tik je op Versturen rechtsonder.

  WatchKey-app-toetsenbord op Apple Watch.

 3. Er wordt een nieuw sms-venster geopend met uw bericht klaar voor gebruik. Sluit af door bovenaan een contact te selecteren en vervolgens het bericht te verzenden.

BekijkBelangrijke functies

Net als FlickType heeft WatchKey verschillende instellingen die u kunt aanpassen en functies die u kunt uitproberen. Open de app op je iPhone om de volgende opties te bekijken.

 • Bekijk een handige zelfstudie met tips op het tabblad Start.
 • Voeg korte tekst toe als afkortingen voor volledige tekst.
 • Kies een ander lettertype met meer dan 60 stijlen.
 • Krijg toegang tot hulp bij veelgestelde vragen met behulp van het tandwielpictogram.

Je kunt de app gewoon sluiten als je klaar bent. Alle wijzigingen zijn direct van toepassing op de app op uw Apple Watch.

WatchKey-functies en -opties.

Krabbelen is een leuke functie voor het tekenen van letters, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Als je je sms-berichten liever op Apple Watch typt, is een van deze toetsenbord-apps er hopelijk een waar je dol op zult zijn.

FAQ

 • Waar is het toetsenbord op een Apple Watch?

  De Apple Watch wordt niet geleverd met een ingebouwd toetsenbord. U kunt de Scribble-functie of Siri gebruiken om e-mails en sms-berichten op uw Apple Watch te verzenden. Als je een contact wilt sms’en, druk je op de digitale kroon op je horloge om Siri te wekken > zeg ‘Sms’ Contactnaam” en vertel Siri wat je wilt dat het bericht is.

 • Hoe installeer ik een toetsenbord op mijn Apple Watch?

  Gebruik een app van derden zoals FlickType, Shift Keyboard of WatchKey om een ​​volledig toetsenbord op uw apparaat te installeren. Ga naar de App Store volgens uw WatchOS-versie. Selecteer de digitale kroon > App Winkel > download pijl of open de Kijk-app op je iPhone en selecteer Beschikbare apps > Installeren.