Skip to content

Hoe u kunt controleren of uw iPhone onder de garantie valt

15 de juli de 2021
iphone insurance 56a535f75f9b58b7d0db8543

Wat te weten

 • Voer het serienummer van uw iPhone in de garantiecontroletool van Apple in.
 • Klik Doorgaan met.

Volg deze instructies om erachter te komen of uw iPhone of ander Apple-apparaat onder de garantie valt.

Hoe u kunt controleren of uw iPhone onder de garantie valt

Om erachter te komen of je iPhone of ander Apple-apparaat nog onder de garantie valt, heb je alleen het serienummer van je apparaat nodig. Volg deze stappen:

 1. Begin met het vinden van het serienummer van je iPhone. Er zijn twee manieren om het te vinden:

  • Kraan Instellingen > Algemeen > Over en vind de Serienummer sectie.
  • Synchroniseer het apparaat met iTunes (of Finder, in macOS Catalina 10.15 en nieuwer). Het serienummer van het apparaat wordt bovenaan het beheerscherm weergegeven naast de afbeelding van het apparaat.

  Serienummerveld in iTunes met aangesloten iPhone

 2. Ga in een willekeurige webbrowser naar de garantiecontroletool van Apple.

  Apple Garantiechecker-site

 3. Voer het serienummer van uw iPhone in de garantiecontrole in (en vul de CAPTCHA in) en klik op Doorgaan met.

 4. De garantiecontroletool van Apple retourneert vijf stukjes informatie:

  • Het type apparaat. Gebruik dit om te bevestigen dat de garantie-informatie overeenkomt met het apparaat dat u controleert.
  • Of de aankoopdatum geldig is (wat vereist is voor ondersteuning binnen de garantie).
  • Uw telefonische technische ondersteuningsstatus. Na aanschaf van het apparaat is gedurende een beperkte tijd gratis telefonische ondersteuning beschikbaar. Wanneer deze verloopt, wordt telefonische ondersteuning per gesprek in rekening gebracht.
  • Of het apparaat nog onder de garantie valt voor reparaties en service en wanneer die dekking afloopt. U ziet ook de geschatte vervaldatum van uw dekking.
  • Of het apparaat in aanmerking komt voor verlenging van de garantie via AppleCare, of de status van een actief AppleCare-beleid.

  Overzichtspagina Service en ondersteuning Dekking op Apple-site

Als het apparaat niet is geregistreerd, de garantie is verlopen of AppleCare kan worden toegevoegd, klikt u op de link naast het item waarvoor u actie wilt ondernemen.

Wat te doen als uw iPhone nog onder de garantie valt?

Als je iPhone nog onder de garantie valt, kun je:

 • Neem contact op met Apple-ondersteuning via telefoon, e-mail of chat.
 • Plan een afspraak om uw apparaat naar de Genius Bar in uw dichtstbijzijnde Apple Store te brengen en persoonlijk ondersteuning te krijgen.
 • Voeg AppleCare+ toe. Als uw apparaat niet langer onder de garantie valt maar nog steeds in aanmerking komt voor AppleCare, is het meestal een slimme beslissing om AppleCare te kopen voordat u contact opneemt met Apple voor ondersteuning. Als u denkt dat u reparatie nodig heeft, kan AppleCare de kosten verlagen.

Alles over de iPhone-garantie

De standaardgarantie die bij elke iPhone wordt geleverd, omvat gratis telefonische technische ondersteuning en beperkte dekking voor hardwareschade of -storingen. Lees er alles over in ons artikel over dat onderwerp.

Hoe u uw iPhone-garantie kunt verlengen: AppleCare versus verzekering

Als u in het verleden slechts één dure telefoonreparatie heeft moeten betalen, wilt u misschien uw garantie op andere apparaten verlengen. Je hebt twee keuzes: AppleCare en telefoonverzekering. AppleCare is het uitgebreide garantieprogramma van Apple. Het neemt de standaardgarantie van de iPhone en verlengt de telefonische ondersteuning en hardwaredekking voor een volledige twee jaar. Een telefoonverzekering is net als elke andere verzekering: u betaalt een maandelijkse premie en heeft eigen risico’s en beperkingen. Als u op zoek bent naar dit soort dekking, is AppleCare de enige manier om te gaan. Verzekeringen zijn duur en bieden vaak een zeer beperkte dekking.