Skip to content

Hoe u kunt voorkomen dat andere apparaten rinkelen wanneer u een iPhone-oproep ontvangt

24 de juni de 2021
iphone missed calls 58ac37045f9b58a3c9e482e2

Wat te weten

 • iPhone: Tik op Instellingen > Telefoon > Oproepen op andere apparaten en schakel uit Oproepen op andere apparaten toestaan.
 • iPad: Ga naar Instellingen > FaceTime en schakel uit Oproepen vanaf iPhone. Apple Watch: Ga naar Telefoon > Op maat en uitzetten Geluid/haptisch.
 • Mac: start FaceTime en klik op de FaceTime menu. Klik Voorkeuren en wis de Oproepen vanaf iPhone selectievakje.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat uw andere apparaten overgaan wanneer u wordt gebeld op uw iPhone. Om dit te doen, moet u de functie Continuïteit uitschakelen, zodat uw apparaten elkaar kunnen herkennen en met elkaar kunnen communiceren. De instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 14 tot en met iOS 8 en Macs met macOS Catalina via OS X Yosemite.

Wijzig uw iPhone-instellingen

U kunt de continuïteitsfunctie uitschakelen die ervoor zorgt dat uw inkomende iPhone-oproepen ergens anders overgaan. De beste manier is om de instellingen op je iPhone te wijzigen:

 1. Open de Instellingen app op je iPhone en tik op Telefoon.

 2. Kraan Oproepen op andere apparaten.

 3. Schakel uw oproepen uit op al uw andere apparaten door de Oproepen op andere apparaten toestaan tuimelschakelaar naar de Uit/wit-positie. Als u oproepen op sommige apparaten wilt toestaan, maar niet op andere, laat u de Oproepen op andere apparaten toestaan tuimelschakelaar in de Aan/groene positie en gebruik de tuimelschakelaars naast elk apparaat in de Gesprekken toestaan ​​aan sectie om uw keuzes te maken over welke oproepen wel en niet kunnen beantwoorden.

Gesprekken stoppen op iPad en andere iOS-apparaten

Het wijzigen van de instellingen op je iPhone zou de boel moeten oplossen, maar als je het zeker wilt weten, doe dan het volgende op je andere iOS-apparaten:

 1. Start de Instellingen app.

 2. Kraan FaceTime.

  FaceTime in iPad-instellingen

 3. Verplaats de Oproepen vanaf iPhone tuimelschakelaar naar de Uit/wit-positie.

  "Oproepen vanaf iPhone" schakelaar in FaceTime-instellingen op een iPad

Voorkom dat Macs rinkelen voor iPhone-oproepen

De verandering van de iPhone-instelling zou het werk moeten hebben gedaan, maar je kunt er dubbel zeker van zijn door het volgende op je Mac te doen:

 1. Start de FaceTime programma.

 2. Klik op de FaceTime menu.

 3. Klik Voorkeuren in het vervolgkeuzemenu.

  Voorkeuren in de FaceTime-app voor Mac

 4. Ruim het op Oproepen vanaf iPhone selectievakje.

  "Oproepen vanaf iPhone" in FaceTime-voorkeuren op een Mac

Stop Apple Watch met rinkelen

Het hele punt van de Apple Watch is om je op de hoogte te stellen van zaken als telefoontjes, maar als je de mogelijkheid wilt uitschakelen dat de Apple Watch overgaat wanneer er oproepen binnenkomen:

 1. Open de Apple Watch app op je iPhone. Scroll vervolgens naar beneden en tik op Telefoon.

 2. Kraan Op maat.

 3. In de Beltoon sectie, verplaats zowel de Geluid en haptisch tuimelschakelaars naar de Uit/wit-positie. Als u de beltoon wilt uitschakelen, maar wilt trillen wanneer er oproepen binnenkomen, laat u de haptisch tuimelschakelaar ingeschakeld.

  Telefoonopties uitschakelen in de Watch-app voor iOS

Meer over continuïteit

Inkomende oproepen verschijnen op meerdere apparaten dankzij een functie genaamd Continuïteit. Apple introduceerde Continuïteit met iOS 8 en Mac OS X 10.10 en blijft het ondersteunen in latere versies van beide besturingssystemen. Continuïteit zorgt ervoor dat uw apparaten zich bewust zijn van en met elkaar communiceren. Het idee is dat u toegang moet hebben tot al uw gegevens en op elk apparaat dezelfde dingen moet kunnen doen. Een bekend voorbeeld hiervan is Handoff, waarbij je een e-mail begint te schrijven op je Mac en dezelfde e-mail blijft schrijven op je iPhone. Om Continuïteit te laten werken, moeten alle apparaten bij elkaar in de buurt zijn, verbonden zijn met wifi en zijn ingelogd bij iCloud.