Skip to content

Hoe u nog een gezichts-ID op de iPhone kunt toevoegen

1 de juli de 2021
freestocks org 570357 6dd0dee1b3154cf9a0929a207b61c31f

Wat te weten

 • Ga naar Instellingen.> Gezichts-ID en toegangscode > voer uw toegangscode in > Een alternatief uiterlijk instellen > Begin.
 • Volg de instructies op het scherm om te beginnen met scannen. De iPhone scant je gezicht twee keer. Kraan Doorgaan met > Gedaan als daarom gevraagd wordt.
 • U kunt deze secundaire Face ID gebruiken als u uw uiterlijk verandert of een vertrouwd gezicht deze laat gebruiken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een alternatief uiterlijk op de iPhone kunt maken voor apparaten met iOS 12 of hoger, inclusief het maken van een eigen alternatief uiterlijk of het toevoegen van een vertrouwde vriend als alternatief uiterlijk.

Een alternatief uiterlijk toevoegen aan de iPhone

Iedereen heeft wel eens dagen waarop ze niet op ‘zichzelf’ lijken. Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Voor sommigen is dat omdat je een baan hebt waarvoor je een hoed of andere veiligheidsuitrusting moet dragen. Of misschien draag je de ene keer een bril en de andere keer lenzen. Wat de reden ook is, de manier om te proberen uw iPhone onder deze omstandigheden te ontgrendelen, is door een alternatief uiterlijk te creëren. Hier is hoe.

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Scroll naar beneden en selecteer Gezichts-ID en toegangscode.
 3. Voer uw toegangscode in om naar uw Gezichts-ID en toegangscode instellingen.
 4. Kraan Een alternatief uiterlijk instellen
 5. Lees het scherm waarin wordt uitgelegd hoe u Face ID instelt en tik vervolgens op Begin.
 6. Volg de instructies op het scherm om je hoofd in een cirkel te bewegen totdat je gezicht vanuit elke hoek is vastgelegd.

  Schermafbeeldingen van het instellen van een alternatieve weergave op de iPhone.

  Alternate Appearance werkt niet als u iets draagt ​​dat uw gezicht volledig blokkeert, inclusief een ademhalings- of beschermingsmasker. Om voor die gevallen een alternatieve ID te maken, moet je je masker dubbelvouwen en tegen de helft van je gezicht houden terwijl je een alternatieve weergave maakt, hoewel dit niet super betrouwbaar is.

 7. Wanneer de eerste scan is voltooid, ziet u een bericht met de tekst Eerste Face ID-scan voltooid. Kraan Doorgaan met om een ​​tweede scan te maken.
 8. Herhaal het proces waarbij u uw gezicht rond de meegeleverde cirkel draait, zodat de camera u vanuit elke hoek kan vangen.
 9. Wanneer de tweede scan is voltooid, ontvang je een bericht met de tekst Face ID is nu ingesteld. Kraan Gedaan om terug te keren naar de Gezichts-ID en toegangscode instellingen pagina. Je kunt dat afsluiten, waardoor je nieuwe alternatieve uiterlijk automatisch wordt geactiveerd.

  Schermafbeeldingen van het voltooien van de gezichtsscan voor een alternatieve weergave op de iPhone.

Een alternatief uiterlijk toevoegen voor een vertrouwde vriend

In sommige gevallen wilt u misschien een echtgenoot, partner of vriend toegang geven tot uw iPhone. Als u een noodgeval heeft of als die persoon vaak uw telefoon gebruikt, in plaats van uw Face ID elke keer te moeten gebruiken om deze te ontgrendelen, kunt u iemand anders toevoegen als alternatief uiterlijk. U gebruikt dezelfde stappen als hierboven beschreven en laat de andere persoon zijn gezicht scannen in plaats van het uwe. Wanneer u het alternatieve uiterlijk instelt, heeft uw vriend, echtgenoot of partner toegang tot uw telefoon via hun gezicht in plaats van dat van u. Zorg ervoor dat u de persoon die u toevoegt als alternatief uiterlijk vertrouwt. Door ze de mogelijkheid te geven om je telefoon met hun gezicht te ontgrendelen, krijgen ze ook toegang tot alle gegevens, afbeeldingen en andere informatie die je op je telefoon hebt opgeslagen.