Skip to content

Hoe u omgekeerd kunt zoeken om iets online te vinden

12 de augustus de 2021
mindmap 41f92abd1168470592b16a6bd56de205

Omgekeerd zoeken is handig als u ooit hebt geprobeerd informatie over een persoon of bedrijf op te zoeken. Een omgekeerde zoekopdracht kan een telefoonnummer, e-mailadres, fysiek adres, naam, enz. omvatten. U hebt waarschijnlijk een hulpmiddel voor omgekeerd zoeken gezien wanneer u een zoekmachine voor personen gebruikt om een ​​omgekeerde naam te zoeken, of wanneer u een webzoekmachine gebruikt zoals Google of Bing voor een reverse image search. Naast reverse name en reverse image zoekmachines zijn er nog een aantal andere die we hieronder zullen bespreken.

Betekenis omgekeerd zoeken

Omgekeerd zoeken betekent eigenlijk gewoon zoeken naar iets op basis van een bepaald stuk informatie. Het idee is om die gegevens te gebruiken om meer informatie te vinden over wat je ook zoekt. Als u bijvoorbeeld omgekeerd zoekt op afbeeldingen, voert u de zoekopdracht uit met een afbeelding in plaats van tekst. Een omgekeerd telefoonnummer zoeken is een zoekopdracht uitvoeren met een telefoonnummer in plaats van iets anders zoals een naam. In dezelfde lijn gebruikt een omgekeerde e-mailzoekopdracht, omgekeerde adreszoekopdracht, enz. een e-mailadres of fysiek adres als zoekopdracht. Omgekeerde zoekhulpmiddelen zijn handig als dat alle informatie is die je hebt. Als u alleen maar het mobiele telefoonnummer van de persoon hoeft te gebruiken en u wilt zien wie de eigenaar is of waar ze wonen, kunt u met omgekeerd zoeken in cellen informatie over de persoon vinden door hun mobiele telefoonnummer in te voeren in de zoekopdracht motor.

Telefoonnummer omgekeerd zoeken

Een van de meest voorkomende redenen om omgekeerd te zoeken op een telefoonnummer is wanneer u niet weet wie de eigenaar is. Misschien heb je bijvoorbeeld een vreemd telefoontje gekregen van iemand, een langeafstandsvergoeding op je rekening of een oud nummer in je telefoon waar geen naam bij staat. Wat uw reden ook is om omgekeerd te zoeken op een telefoonnummer, er zijn verschillende manieren om dit te doen. Een methode is om Google te gebruiken om de reverse lookup voor nummers uit te voeren. Dit kan uw voorkeursmethode zijn als u Google al gebruikt; bovendien zijn de resultaten gemakkelijk te begrijpen. Als u een telefoonnummer opzoekt met een webzoekmachine, doorzoekt u miljoenen webpagina’s om uw kansen te vergroten om te vinden wie de eigenaar is van dat nummer. Een andere reden om een ​​omgekeerde nummerzoekopdracht uit te voeren, is om andere informatie over iemand te vinden, zoals hun e-mailadres, baaninformatie, enz. Een voorbeeld is als u een telefoonnummer hebt opgeschreven voor een bedrijf, maar geen website of fysiek adres; een hulpprogramma voor het opzoeken van omgekeerde nummers zou nuttig zijn.

Omgekeerd adres zoeken

kaart illustratie

Net als bij omgekeerd zoeken op telefoonnummers, is omgekeerd zoeken met alleen een adres handig als u fragmenten van informatie over iemand hebt. U kunt de naam en het telefoonnummer van iemand verkrijgen door omgekeerd te zoeken naar een adres, en meestal ook andere informatie. Misschien rijd je rond in een buurt waar je wilt wonen en zie je een huis dat je leuk vindt. Er staat een bordje te koop, maar verder niet veel informatie. U kunt het adres invoeren in een omgekeerde zoekfunctie om te zien wie de eigenaar is van het onroerend goed en met wie u contact kunt opnemen voor meer informatie. Evenzo kunt u uitzoeken wie onlangs naar een nieuw huis in uw regio is verhuisd met een zoekopdracht in omgekeerde richting. Typ gewoon het adres in de speciale zoekmachine om een ​​naam en mogelijk andere details te verzamelen, zoals familieleden, sociale media-accounts en eerdere adressen. Een andere interessante toepassing van omgekeerd zoeken naar adressen is het onderzoeken van een buurt of de locatie van een bedrijf dat u aan het onderzoeken bent. Als u een straatnaam in een bepaalde stad invoert, zonder een specifiek nummer, zullen sommige zoeksites u een lijst geven van meerdere panden en eigenaren in de straat, evenals welke bedrijven in de buurt zijn.

Omgekeerd zoeken naar e-mailadres

E-mailillustratie op een smartphone

Een derde populair gebruik voor een omgekeerde zoekmachine met betrekking tot persoonlijke informatie is het onderzoeken van iemand wanneer alles wat je over hen hebt hun e-mailadres is. De “forward”-modus van een e-mailzoekopdracht is om een ​​persoon op naam op te zoeken, in de hoop hun e-mailadres te vinden. Dit is helaas zelden succesvol. Het omgekeerde formulier begint echter met het e-mailadres en geeft meer informatie over wie het gebruikt. Het uitvoeren van een omgekeerd e-mailzoekprogramma is vooral handig in situaties waarin u een bericht ontvangt van iemand die u niet kent. Misschien is het spam of probeert iemand anoniem te blijven. Als u het e-mailadres opzoekt, kunnen vaak persoonlijke gegevens worden geretourneerd, zoals de naam van de eigenaar, websites waarop ze het adres gebruiken en zelfs hun fysieke adres en telefoonnummer. U kunt het beste een omgekeerde e-mailzoekopdracht uitvoeren door een zoekmachine zoals BeenVerified of ThatsThem te gebruiken. Omgekeerd zoeken naar e-mailadressen is een hit-of-miss-techniek bij het onderzoeken van informatie over iemand. In tegenstelling tot fysieke adressen en mobiele nummers, kan iedereen tientallen e-mailadressen hebben en sommige kunnen zo anoniem zijn dat er geen bruikbare informatie aan is gekoppeld.

Omgekeerde gebruikersnaam zoeken

Avatar en gebruikersnaam illustratie

Een andere omgekeerde zoekaanpak is met een gebruikersnaam. De meeste mensen gebruiken dezelfde gebruikersnaam op meerdere sites, waardoor omgekeerd zoeken uiterst nuttig is bij het identificeren van hun online aanwezigheid. PeekYou is een voorbeeld van een website waarmee je iemand kunt vinden met alleen hun gebruikersnaam. Het doet goed werk door de gebruikersnaam die je hebt ingevoerd te gebruiken om websites te vinden waar het wordt gebruikt, waaronder Twitter, Tumblr, Instagram, Flickr, Facebook en verschillende andere.

Omgekeerde IP-zoekopdracht

Illustratie van websites

Als je ooit een IP-adres bent tegengekomen, is het onwaarschijnlijk dat je meteen wist van wie het was. Misschien is het een router of website, of VPN, enz. Een reverse IP lookup is wat je nodig hebt om meer te weten te komen over het adres. ARIN WHOIS Zoeken in IP-adresdatabase is een methode om de serviceprovider te vinden die eigenaar is van het adres. Anderen, zoals ThatsThem’s Reverse IP Lookup, kunnen zelfs proberen informatie op te halen over de persoon die het adres gebruikt, maar dat is meestal niet supernauwkeurig.

Achteruit zoeken naar audio

Muziekillustratie componeren

Hoe gek het ook klinkt, je kunt zelfs een geluidsbestand opzoeken om er online een match voor te vinden. Dit type omgekeerd zoeken wordt vaak gebruikt om de naam en zanger van een nummer te identificeren en kan uiteindelijk leiden tot songteksten en andere informatie over een band of album. Shazam is een voorbeeld van een audio-zoekmachine die een reverse sound-zoekopdracht kan uitvoeren.