Skip to content

Hoe u op uw iPhone kunt zoeken met Spotlight

10 de juli de 2021
GettyImages 663811026 69cfabc76e8f4b0cb2fd78f4b893061a

Het is gemakkelijk om een ​​iPhone te vullen met muziek, contacten, e-mails, sms-berichten, video’s en nog veel meer. Om deze inhoud snel te vinden, bevat iOS een tool genaamd Spotlight die alles lokaliseert wat je aan je iPhone of iPad hebt toegevoegd. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iOS-apparaten met iOS 7 en hoger.

Hoe toegang te krijgen tot Spotlight op iPhone

Om Spotlight te openen, gaat u naar het startscherm en veegt u vanaf het midden van het scherm omlaag. Veeg niet vanaf de bovenkant van het scherm; dat gebaar onthult Berichtencentrum of, op iPhone X en nieuwer, Control Center. Spotlight werkt niet als je in een app zit, alleen vanaf het startscherm. De Spotlight-zoekbalk verschijnt boven aan het scherm. Typ wat u zoekt om de resultaten op het scherm weer te geven.

Spotlight-zoekresultaten

Zoekresultaten in Spotlight worden gesorteerd op de app die de gegevens opslaat. Als een zoekresultaat bijvoorbeeld een e-mail is, wordt dit weergegeven onder de kop Mail, terwijl een zoekresultaat voor een nummer wordt weergegeven onder de Muziek-app. Wanneer u het gewenste resultaat vindt, tikt u op het resultaat dat ernaartoe moet worden gebracht. Spotlight zoekt ook op internet. Als er relevante resultaten zijn voor uw zoekopdracht, krijgt u ook suggesties voor antwoorden van Siri, het web, Wikipedia en meer. Ga naar de onderkant van de lijst met zoekresultaten om snelkoppelingen met één tik te vinden om op internet, de App Store en Apple Maps te zoeken.

Spotlight en Siri

In de laatste paar versies van iOS heeft Spotlight steeds meer terrein afgestaan ​​aan Siri. In iOS 7 heeft Spotlight bijvoorbeeld een instellingenmenu waarin je selecteert welke apps Searchlight onderzoekt. In iOS 12 wordt Spotlight beheerd door Siri. Om een ​​app onzichtbaar te maken voor Spotlight, schakelt u deze uit via de Siri en suggesties instellingen in de app-lijst. Tik op om toegang te krijgen Instellingen > Siri en zoeken. Onder aan het scherm vermeldt elke app zijn aan/uit-configuratie.

Siri & Zoeken in Instellingen, Airbnb-app, Weergeven in Zoeken schakelen naar UIT

Spotlight en Siri komen als een paar. In iOS 12 kun je een app niet zichtbaar maken voor Spotlight, maar onzichtbaar voor Siri, en vice versa.

Waar vind je nog meer zoekhulpmiddelen in iOS

Andere zoekhulpmiddelen werken vanuit specifieke apps. Waaronder:

  • Mail-app: Open een zoekbalk vanaf de bovenkant van het scherm in elke mailbox. Sleep het mailboxvenster naar beneden om het te onthullen. Deze tool doorzoekt alleen e-mails in die inbox.
  • Muziek-app: De tool blijft verborgen bovenaan de lijsten met nummers en artiesten. Trek het scherm naar beneden om het te onthullen en doorzoek je muziekbibliotheek.
  • Berichten-app: Gebruik op het scherm met uw Berichten-gesprekken de zoekbalk bovenaan om de tekst van gesprekken te doorzoeken om te zien waar uw termen zijn besproken.
  • Contacten en telefoon-apps: Verborgen bovenaan de contactenlijst in iOS 3-6, altijd aanwezig in iOS 7 en hoger.
  • Notities-app: Open de zoekbalk vanaf de bovenkant van het scherm.
  • Safari: Zoek uw favoriete zoekmachine door tekst in de adresbalk te typen. U kunt ook zoeken naar tekst op een webpagina met Zoeken op pagina. Lees meer in Tekst zoeken in Safari met iPhone Zoeken op pagina.