Skip to content

Hoe u Setup.dll niet gevonden of ontbrekende fouten kunt oplossen

26 de december de 2022
setup dll error message fdbcc21cc28844b284f5547f0bf757f0

Setup.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het installatie-DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen deze fouten duiden op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op elk van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Setup.dll-fouten

Er zijn verschillende manieren waarop setup.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u ze kunt zien:

 • Setup.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat setup.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]stel in.dll
 • Het bestand setup.dll ontbreekt.
 • Resource setup.dll ontbreekt
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: setup.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

Het bestand setup.dll kan worden gebruikt om specifieke opdrachten uit te voeren voor en/of na de installatie of verwijdering van een programma, dus deze foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens die tijden of tijdens het gebruik of de installatie van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Sommige exemplaren van setup.dll zijn geassocieerd met InstallShield. Bekijk welke versies van het programma dit bestand gebruiken bij InstallShield Redistributable Files.

Verwar dit bestand niet met een ander bestand dat op dezelfde manier is gespeld, zoals syssetup.dll, winsetup.dll of iesetup.dll.

Hoe Setup.dll-fouten te herstellen

Download setup.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van dit bestand nodig heeft, kunt u deze het beste van de oorspronkelijke, legitieme bron verkrijgen. Start Windows in Veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u door de fout geen normale toegang tot Windows kunt krijgen.

 1. Herstel setup.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” setup.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als dit uw situatie is, maar u de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u mogelijk setup.dll herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van dit bestand is alleen een slim idee als u er zeker van bent dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige setup.dll-fouten kunnen verband houden met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de fout die u ziet verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de setup.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of configuratie, kan Systeemherstel het probleem oplossen.

 4. Installeer het programma dat het bestand setup.dll gebruikt opnieuw. Als de DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, zou het opnieuw installeren van het programma het bestand moeten vervangen. De fout “Missing resource setup.dll” wordt vaak gezien bij het installeren van het Avira-antivirusprogramma. Als dit is wanneer u de fout ziet, moet u weten dat Avira is ontworpen voor Windows 11–7. Bekijk deze gratis antivirusprogramma’s voor enkele alternatieven die werken op oudere systemen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het bestand setup.dll levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze fout.

 5. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met setup.dll. Als je bijvoorbeeld de foutmelding ‘Het bestand setup.dll ontbreekt’ krijgt wanneer je een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor je videokaart bij te werken. Dit bestand kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 6. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als de fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 7. Installeer eventuele beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand setup.dll kan zijn opgenomen in een van die updates, maar zelfs als dat niet het geval is, kan het vertrouwen op een ontbrekende update die kan worden geïnstalleerd via Windows Update.

 8. Test je geheugen en test vervolgens je harde schijf. We hebben de meeste hardwareprobleemoplossing overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die setup.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze mislukken. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervang dan zo snel mogelijk het geheugen of de harde schijf.

 9. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande individuele probleemoplossingsadvies niet succesvol is, zou het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden naar hun werkende versies moeten herstellen.

 10. Gebruik een gratis registry cleaner om setup.dll-gerelateerde problemen in het register te herstellen. Een programma voor het opschonen van registers kan mogelijk helpen door ongeldige registervermeldingen te verwijderen die mogelijk de DLL-fout veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Ze zijn hier als een optie opgenomen als een “laatste redmiddel” poging voordat de destructieve stap daarna komt.

 11. Voer een schone installatie van Windows uit. Hiermee wordt alles van de harde schijf gewist en wordt een nieuw exemplaar van Windows geïnstalleerd. Als geen van de bovenstaande stappen de fout verhelpt, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat u de best mogelijke poging hebt gedaan om de setup.dll-fout op te lossen met behulp van een voorafgaande stap voor probleemoplossing.

 12. Problemen oplossen voor een hardwareprobleem als er fouten blijven optreden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.